Založen: Aug 30, 2008 Příspěvky: 3958 Bydliště: Čierne pri Čadci
Zaslal: po březen 02 2026, 19:47 Předmět: SHARP LC-50LE652V snížení proudu LED podsvícení
Zdravím všechny přitomné. Otec mojí snachy mě poprosil zda náhodou nemám nějaký funkční televizor s větší uhlopříčkou. Roky mi zde leží tento SHARP který mi podaroval spolu s dalšími TV jeden známý jehož domácnost byla zasažená bleskem který poblíž jeho domu zasáhl sloup. Moc jsem tomuto TV nedával náděj. Zdroj s označením RDENCA459WJQZ (FSP139-4F01) byl na odpis. Risknul jsem to, našel jsem v Polsku celkem levný tento zdroj a objednal. Přišel na druhý den, příští den jsem jej osadil. TV jsem zapojil do zásuvky, rozsvítila se červená kontrolka, po zapnutí dálkovým ovládačem změnila barvu na modrou ale displej stále tmavý až najednou se na něm rozsvítilo červené logo SHARP. Měl jsem již připojený satelitní přijímač přes HDMI tak jsem zvolil DO vstup a naskočil obraz a mi odlehlo.
Nyní však bych rád snížil proud podsvícení aby tolik netrpělo, známý jí neměl až tak dlouho a co jsem se díval v menu tak měl podsvícení nastaveno na 88%. Pro řízení podsvícení je tam samostatná destička a výstup je řešen páskovými vodiči což jsem ještě nikdy neviděl takovéto řešení takže již druhý den studuji jakým způsobem se tam snižuje proud.
Jsou tam 3ks IO HAI 7203HA, nikde není k nim datashet ale dočetl jsem se že proud by se měl upravit na 12-náctém pinu (ISET) těchto IO úpravou rezistorů, zvýšením jejich odporů se má snížit proud.
Má prosím vás s tímto typem nějaké zkušenosti? Přikládám fotografie.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.