Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 20246 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po leden 12 2026, 18:39 Předmět: Výrobní elektroměry FVE
OTE mi poslal přípis, že si mám dát ocejchovat výrobní elektroměr FVE. A pokud ho mám necejchovanej nebo prošlej, tak se mám na co těšit. Je mi to jasný, pořízení FVE 2013, cejchovní interval 12 let a tak v roce 2026 je elektroměr prošlej. No naštěstí se mě to netejká, původní elektroměr mi v 9/2021 odešel a mám tam novej DZT6252 s cejchem M17 0122. Takže do roku 2034 bych to měl mít na háku. Ovšem 2033 mi končí licence, takže kdoví co v tý době bude.
Jinak jestli je tu někdo, koho se to tejká, tak je nejvyšší čas teď v zimě to cejchování řešit. Pokud se totiž nedá náhradní cejchovanej elektroměr, tak se musí po dobu, co bude elektroměr na cejchovně FVE vypnout. A to tolik v zimě, kdy je výroba pár desítek KWh za měsíc nejmíň bolavý. Jinak cejchovna Skuteč to dělá za 2-3 týdny. Jo a informace přímo z OTE, kdyby se někdo chtěl hádat. _________________ Jirka
No jo, státu je podle výsledků měření, odváděná daň. Proto musí být každé měřidlo, které slouží též k výběru daní, v předepsaných intervalech kalibrováno, ve státem akreditovaném metrologickém středisku. Tzv stanovená měřidla. Nevím, jestli by nebylo u těch elektroměrů lepší, raději koupit nové ověřené měřidlo a nechat si ho oprávněnou osobou instalovat a zaplombovat, než platit a tři týdny čekat na kalibraci, která může být i odmítnuta, pro technickou nezpůsobilost měřidla ke kalibraci (opotřebení a pod)...
Zaslal: po leden 12 2026, 21:32 Předmět:
Záleží na ceně za kalibraci a na ceně nového už zkalibrovaného kusu. DZT6252 se zřejmě vyplatí koupit nový už zkalibrovaný.
Nový Elektroměr DZT6252 do 80A přímý, CZ úředně ověřený
Aktuálně 1997 Kč bez DPH.
Třífázový, jednosazbový elektroměr na lištu DIN, třída přesnosti 1.
CZ CEJCH - úředně ověřený v ČR pro fakturační měření (dodáván vč. Protokolu o ověření stanoveného měřidla).
Ceník kalibrací u ČMI
Elektroměr třífázový, jednotarifní, třídy přesnosti 1 a horší (do 3 ks od typu)
Aktuálně 2128 Kč bez DPH za kus.
Zaslal: po leden 12 2026, 22:14 Předmět:
Dám vědět, za kolik to dělají ve Skutči (tedy jestli mi známej z ČEZU řekne spojení, na netu je nejde nalýzt). ČMi je prý výrazně dražší a pomalejší než AMS (autorizované metrologické středisko). _________________ Jirka
Zaslal: po leden 12 2026, 22:42 Předmět:
DK-ELVIS s.r.o., AMS pro elektroměry v Ostravě. V letáku uvádějí jen neurčitý cenový rozsah "Kusová cena ověření elektroměru se pohybuje podle typu a jeho funkcí v rozmezí od 250 do 7000 Kč." bez bližší specifikace. Takže leda se poptat přes webový formulář na dotazy viz první odkaz tam dole na stránce.
Zaslal: po leden 12 2026, 23:12 Předmět:
AMS ve Skutči je zaměřeno pouze na plynoměry jak jsem už zmínil výše. ČEZ Distribuce aktuálně údajně nemá veřejně specifikované "Autorizované Metrologické Středisko" pro zákazníky, ale provozuje Akreditovanou kalibrační laboratoř 2245 v Temelíně viz kontakty, ale tam myslím také nedělají kalibrace elektroměrů.
Zaslal: út leden 13 2026, 0:02 Předmět:
JirkaZ napsal(a):
Jirko, kolik (lépe řečeno za kolik) takhle vyrobíš ročně elektřiny?
Asi 5MWh s panelama 4,9KW. Víc se tenkrát na střechu nevešlo. To je asi 60% mý celkový roční spotřeby. Cenu nejsem schopnej říct, lítá sem a tam, spot. _________________ Jirka
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.