Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8571 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: ne listopad 02 2025, 12:55 Předmět: Zapojení pasívního DI boxu
Vrábím pasívní oddělovač audio. Zapojení trafa vajíčka TESLA v cestě signálu není problém. Na kterou GND zapojit kostru trafa/krytu vajíčka? Na přívodní IN z mixu a nebo z OUT výstupu konc. zesilovače? Některé DI boxy mají spínač, kde se dají tyto GND propojit. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Naposledy upravil mi-ro dne ne listopad 02 2025, 15:43, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Aug 02, 2010 Příspěvky: 313 Bydliště: kousek od Brna
Zaslal: ne listopad 02 2025, 13:19 Předmět:
Zapojil bych Gnd trafa na Gnd konce. Nezapomeň zatížit sekundar trafa seriovym RC členem. (Vykompezuj na obdélníku 1khz s připojenou zátěži). Dobře je oddělit vstup vystup trafa kondenzatorem, aby nedošlo ke zmagnetizovani jádra, zvyšuje se 2 harmonická. Taky je dobre trafo demagnetizovat, kdoví co má za sebou.
Zaslal: ne listopad 02 2025, 15:48 Předmět:
S výběrem trafa není problém. Vajíčka chodila docela dobře a dají se stále sehnat z vyřazených tesláckých RU. A co hlavně, na rozdíl od tady toho tráfka už mají stínění. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Nejvíc nejsprávnější je připojit stínění na kostru následujícího přístroje, právě tak stínění kabelu. Signálovou GND se stíněním nespojovat vůbec, vést samostatnou žilou spolu s živým vodičem uvnitř stínění. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Zaslal: ne listopad 02 2025, 16:21 Předmět:
Jo jasně, bavíme se o symetrice, čili signál +, signál - a stínění neboli GND. A protože vajíčko má právě jeden vývod spojený pouze jako stínění trafa, tak nvm. na kterou GND je lépe připojit. I když se mi už stalo že z nepochopitelných důvodů zmizel brum právě až po galvanickém propojení obou GND. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Celkem jsem se zapojením vajicek vyřadil. Potřeboval jsem galvanicky oddělit generátor nesym. 50ohmu na symetrický ,pro kontrolu citlivosti spousty mikrof.vstupu u mix. pultu a vylamal jsem si na zemích zuby. Kombinoval jsem vsechno aby to trochu (měřilo bez zbytkového brumu). Nakonec jsem navinul vlastní trafo a funguje to. Nechtěl jsem kupovat Lundahl. Na linkové úrovni to bude asi s vajickem jednodušší .
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.