Založen: Jun 30, 2024 Příspěvky: 118 Bydliště: střední Čechy u Koněpruských jeskyní
Zaslal: ne listopad 02 2025, 9:48 Předmět: Sháním zlého trpaslíka na přestavbu
sháním figurinu, maketu zlého trpaslíka na přestavbu plašiče koček.
Má představa je asi tato:
cca 1/2 metru vysoká figurina zlého, ošklivě vyhlížejícího, rozlobeného trpaslíka. Figurina musí být dutá, materiál asi plast (nesmí provlhnout bude celoročně ve venkovním prostředí na dešti, slunci, ...). Do očí figuriny chci namontovat blikající reflektory z LEDek a hlasitý zvukový klakson.
Figurinu umístím na místo v zahradě, kam chodí kadit kočky. Detektor pohybu zaznamená pohyb blížící se kočky a spustí výstražné záblesky očí trpaslíka a ječivý zvuk klaksonu uvnitř trpaslíka. Kočka dostane infarkt a bude klid.
Místo trpaslíka by to mohl být třeba Mikimaus nebo hlava tygra s velikou tlamou nebo figurina rozzuřeného psa... Lecjaké figuriny jsem už viděl, ale nebyly duté nebo byly ze sádry a podobně. Prostě nevhodné pro můj účel.
Takže nějaký nápad, kde získat vhodnou figurinu nebo kdo by ji dokázal vyrobit?
Na německých nebo rakouských hranicích u Vietnamců najdeš spousty takových figur. Je to dutý, plastový, na venkovní instalaci.
Jinak to je zbytečnost, klidně to vestav do plastový krabice. Efekt bude stejnej a nezhyzdíš si pozemek něčím tak hnusným. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 34664 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: ne listopad 02 2025, 11:04 Předmět:
ransom napsal(a):
Na německých nebo rakouských hranicích u Vietnamců najdeš spousty takových figur. Je to dutý, plastový, na venkovní instalaci.
Jinak to je zbytečnost, klidně to vestav do plastový krabice. Efekt bude stejnej a nezhyzdíš si pozemek něčím tak hnusným.
Tome, nezatajuj, že hned za čárou směrem od Bělovsi do Kudowy naproti benzínce K+ je "zahrádka" obchodníka s identickým tovarem ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Mňo, já bych vzal fotku EKKARa a prohnal to 2D to 3D konvertorem: https://www.meshy.ai/features/image-to-3d , to by kočky odradilo i bez té elektroniky. Pak už jen v požadovaném měřítku vytisknou z PETG.
Ekkar: Je. Ale to je slabej odvar. Navíc to má od Koněprus dál. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Založen: May 21, 2008 Příspěvky: 1495 Bydliště: near Liberec (JO70MT)
Zaslal: ne listopad 02 2025, 19:25 Předmět:
Podle mých letitých zkušeností s kočkami domácími i polodivokými je žádná elektrická ani elektronická vychytávka od kálení na zahradě neodradí. Vyzkoušel jsem prodávané plašiče, světelné plašiče, vodní sprchu spouštěnou infračidlem - a nic. Prodávané plašiče nefungují vůbec, na světelný plašič si ty mrchy za týden zvykly a taky docela rychle zjistily kam dosahuje vodní sprcha.
Nejlépe zafungoval masivní prak a dvě kila skobiček se dvěma hroty. Strávil jsem několik časných rán na balkoně pozorujíc jak se příroda probouzí a mrchy kočky taky. Ty polodivoké přicházely po páté hodině, ty domácí po sedmé hodině, když je majitelky vypouštěly. Už druhý den byly zásahy docela přesné. Po týdnu už stačilo se na balkoně jen pohnout a kočky mizely na sousedních zahradách. Pak jsem dal na balkon jen montérkovou blůzu na věšáku a kočky rovnou probihaly přes naši zahradu k sousedům.
Možno by pomohla nejaká krabica, z ktorej by sa vynorila uhorka
kód:
https://moje.video/JVF
Ale gumipuška je dobré riešenie nie však s klincami ale s guličkami z ložiska. Nemusia byť veľké, 6 až 8 mm. "Rezavý" guličky sú nenápadnejšie, ako klince. _________________ Když frekvence nízká nehraje, lež píská, co to je?
- Že ti obraz nelítá, máš rozumy od Víta. -
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 34664 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: po listopad 03 2025, 6:55 Předmět:
yakl napsal(a):
Možno by pomohla nejaká krabica, z ktorej by sa vynorila uhorka
kód:
https://moje.video/JVF
...
Tyhle reakce nejsou na okurku, ale na nezvyklej předmět, kterej se nečekaně objeví v jejich blízkosti. Na většině záběrů je vidět, jak tu okurku NĚKDO opatrně položí ke kočce tak, aby ji hned neviděla v době, kdy žere nebo pije. Samozřejmě že se pak lekne ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.