Založen: Aug 30, 2008 Příspěvky: 3921 Bydliště: Čierne pri Čadci
Zaslal: út říjen 21 2025, 7:44 Předmět: Windows 11
Zdravím zdejší odborníky. Vlastním notebook HP EliteBook 8570p na kterém mi odchází pevný disk SSD. Před asi 2 týdny jsem jej spustil a na displeji mi to vypsalo, viz první fotka. Postupně se mi dařilo notebook spouštět, občas naskočila pro změnu modrá obrazovka s textem, viz 2 fotka. Udělal jsem kontrolu disku pomocí CrystalDiskInfo 9.7.2 a ten ukázal 72 chybných sektorů, viz 3 obrázek.
Včera jsem zajel s notebookem do servisu v Novatech, zhruba vysvětlil co mi to dělá a tam mi hned zdělili že je vadný pevný disk. Já na to že bych chtěl teda ten disk vyměnit za větší kapacitu a při jednom nainstalovat Windows 11. Na to mi hned odpověděl technik že na tento můj notebook se Windows 11 nainstalovat nedá.
Proto se zde pouze ujišťuji zda je toto pravda. Ono je fakt jak i ten technik říkal že investovat do toho nějaké peníze moc nemá smysl. Takže se už pomalu poohlížím po nějakém jiném notebooku.
Tímto bych vás chtěl poprosit zda by jste mi mohli nějaký doporučit. Nechci žádný super výkonný, postačí mi nějaký lepší standard. Děkuji.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8321 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: út říjen 21 2025, 7:52 Předmět:
Oficiálně to Windows 11 nepodporuje. Půjdou tam, ale pouze upravené (např. programem Rufus) a fungovat to bude.
Kolik má tohle paměti a jaké CPU? _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Naposledy upravil Hubert_79 dne út říjen 21 2025, 7:56, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: út říjen 21 2025, 7:55 Předmět:
Windows 11 sa tam nainstalovat da. Staci si vyrobit bootovaci USB disk programom Rufus a zvolit tam zrusenie kontroly TPM 2.0 a Secure Boot. Odporucam rovno zrusit aj povinnost MS uctu a BitLockeru.
Takze kup nejake bazarove 128-256GB SSD, vymen a mas to vyriesene za par eur.
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9392 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: út říjen 21 2025, 9:23 Předmět:
Co mám zkušenosti se starýma krámama z práce, tak kde byla licence na W10, tam šlo nainstalovat W11, i když ten stroj je oficiálně nepodporoval. Licence netřeba.
Vzhledem k tomu, že tam byly Windows 10, licenci na Windows 11 to má. Stačí při instalaci zvolit nemám licenci a po prvním připojení k netu se to aktivuje tou licencí pro Windows 10.
Založen: Feb 09, 2017 Příspěvky: 479 Bydliště: Na dohled od Spolany
Zaslal: út říjen 21 2025, 10:59 Předmět:
Notebooky mívají Product Key vypálený přímo v epromce BIOSu (tedy spíše už UEFI). Při instalaci se to na PK ani neptá, po připojení na net se to rovnou aktivuje.
PK se dá sehnat např. na winkey.cz - nejlevnější je licence na W10, ty pak lze upgradovat (místní účtet zůstane zachován) na W11
Zaslal: út říjen 21 2025, 22:00 Předmět:
Ten skript bezpecne funguje na 10 aj 11. Licencia pre dany HW sa normalne vytvori na serveroch M$, takze pri dalsich instalaciach sa aktivuje automaticky.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.