Zaslal: po říjen 20 2025, 9:38 Předmět: Bezdrôtové mikrofóny.
Pozdravujem vás drahí priatelia!
Potrebujem poradiť. Mám dve sady bezdrôtových mikrofónov. Jedna je staršia, myslím že funguje na frekvencií 174MHz a ešte nejakej jednej (je to dvojkanál) ale v poslednom období je práve ten kanál 174MHz niečím zarušený, tak ju nemôžem používať. Kúpil som si teda novú sadu na úplne iných frekvenciách (to teraz neviem aké sú a otvorene poviem že sada nebola drahá). Tá funguje tak. že keď si nastavujem aparatúru, tak všetko ide perfektne ako má, ale akonáhle prídu ľudia (neviem či to rušia mobilmi alebo čím), tak sa dramaticky zníži dosah. Minule mi to vynechávalo odhadom na 10m a to na priamu viditeľnosť. Ešte teda aby ste tomu rozumeli. Sme Dobrovoľný hasičský zbor a robievame akcie ako stavanie májky, uvítanie prázdnin a podobne. Hlavne pre deti s rodičmi. Neviete mi prosím poradiť nejakú bezdrôtovú sadu mikrofónov za prijateľnú cenu, ale na druhej strane aby fungovala? Ideálne by bolo, keby mala jeden ručný a jeden náhlavný mikrofón. Spoľahlivý dosah by som potreboval tak povedzme 50m.
Kolem 5ti tisíc to budou všechny které mají AKTUÁLNÍ povolené pásmo pro bezdrátové mikrofony. Starší pásma jsou uvolněné pro jiné aplikace a používat je pro mikrofony není povolené.
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8544 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: po říjen 20 2025, 16:05 Předmět:
Pravděpodobně máš novou sadu v pásmu 2,4GHz. Pokud ano, tvoje úvaha je správná. Mlátí se to se všemi mobily, kamerami, alarmy.....prostě to nikdy nebude spolehlivě chodit. Pokud chceš něco co bude trochu chodit, tak diverzitu v povoleném UHF pásmu s možností přeladění! Neboť i v povoleném pásmu je spousta rušení a je třeba vyhledat čistý kmitočet. Lepší sety si takový kanál umí vyhledat samy. Jinak už jsem někomu dával tip na DEXON MBD 840. (s DEXONEM nemám žádný vztah, lze zakoupit i jinde). _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
AKG - standardní kvalita, používám léta na zpěv i kytaru. Zadej do vyhledávače:
"AKG WMS40 Mini Dual Vocal" a vyber, kde to koupíš. _________________ Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo
Já můžu dát více jak patnáctiletou zkušenost s ručními porty. Ozvučujeme stadión kdy hlasatel je více jak 50 metrů od přijímače a jede to. Taky vyzkoušeno přes celou hrací plochu. V únoru ozvučujeme akci v sále kde to jede na jedničku. Přijímač musí být umístěný mimo jiné zařízení odkud bere rušení. Například nemohl být postavený na stageboxu.
Nemáme náhlavní soupravu. Ta se tehdy dala dokoupit
Máme v držení tři a spokojenost. Jedou na frekvenci 184 MHz. Dexon.
V minulosti jsem taky ozvučoval hasiče při požárním útoku a bez problémů.
Dexon.jpg
Komentář:
Velikost:
288.81 kB
Zobrazeno:
15 krát
_________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Zaslal: po říjen 20 2025, 20:15 Předmět:
Na ty staré VHFky pozor, nejdou přeladit a někde kolidují s kmitočty vysíilaců DAB+. Kanály DAB, jejich kmitočty a rozmístění lze dohledat. Jinak dosah mají výborný. A všeobecně je dobré si vyhledat ve specifikaci daného mikroportu vysílací výkon. Běžně bývá 10mW ale jsou i typy které umí zvolit i 50mW. Sice to více žere baterky ale na dosahu už je to znát. Např. zrovna ten Dexon to umí. A ten mikroportu co dáváš odkaz je u nás legální ale zase pozor, jeho pásmo leží na 26. až 30. Kanálem TV vysílání DVB T2. Vzhledem k tomu že se dá přeladit by to mohlo být ok. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Naposledy upravil mi-ro dne po říjen 20 2025, 20:24, celkově upraveno 1 krát.
Tenhle konkrétní typ už je staršího data a není přeladitelný. Máme tři a kmitočtem se od sebe liší cca o 0,2 MHz. Jak jsem psal, příjem přes celé hřiště napříč. Spokojenost. V dané době cena cca 5000.- _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Zaslal: po říjen 20 2025, 20:31 Předmět:
Ono jednokanálove tunery se vždycky daly lépe a ostře naladit právě na ten daný kmitočet a proto byly citlivější a selektivnějši oproti širokým vstupům syntézou laděných dnešních sdr. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Je to postavené na krystalech tak to asi nebude přeladitelné.
Když to u nás blblo tak stačilo přestěhovat přijímač a pomohlo to. _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Ďakujem zvuk za vysvetlenie ale nepobral som. Pošli prosím konkrétny model. ďakujem.
Nevím jak na Slovensku, ale v ČR se řídíme co povoluje Český telekomunikační úřad. Viz. tabulka. Jaké jsou povolené kmitočty pro bezdráty na SK nevím. Ale možná to bude v rámci EU shodné.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.