Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19865 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: so říjen 11 2025, 22:35 Předmět: Home made reprosloupy
Vážení, nemáte někdo, nebo nevíte o odzkoušeným stavebním návodu na slušný reprosloupy cca 50W? Dříví pro mě není problém, truhlářský mašiny včetně CNC routeru mám k dispozici. Hlavně aby v tom bylo ještě sehnatelný osazení reprákama a drobotinou kolem.
Díky _________________ Jirka
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 34519 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: so říjen 11 2025, 22:40 Předmět:
Optej se Thalese, občas sem zavítá, kdyby neodpověděl na SZ, pošlu mu vzkaz. Pravda, už tady nic nenapsal bez pár dní rok - ale snad se ozve. Daleko častější výskyt má na Reprománii nebo Audiowebu. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Zaslal: ne říjen 12 2025, 0:14 Předmět:
O reprománii vím, ale na ní jsou projekty sloupovek minimálně 15 let starý. Proto jsem projevil obavu o sehnatelný repráky a spol. _________________ Jirka
Založen: May 22, 2006 Příspěvky: 2815 Bydliště: Posázaví (JN79LT)
Zaslal: ne říjen 12 2025, 17:04 Předmět:
Na reproobchod https://www.reproobchod.cz/stavebnice-reprosoustav/ jsou na prodej dvě dokumentace na sloupy Totem 80 a LSM, tak kdyby se líblo... _________________ Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat
Zaslal: ne říjen 12 2025, 21:23 Předmět:
Dík za tip. Ta Totem 80 by asi stačila, otázka je, že když už něco dělat, tak jestli spíš trojpásmo.
Ta LMS není pro mě vhodná. _________________ Jirka
Vůbec jsi neuvedl k čemu to má sloužit. Sloup je příliš široký pojem.
Totem je konstrukce dávno překonaná. Vznikl jako řada extra levných projektů pro největší šetřílky. Nejde o to, jestli dvoj nebo trojpásmo. Oboje může být velmi dobré i zkažené. Ale Totem používá tehdy dostupné drivery a zvukovody. Mně se třeba zvukově nelíbil žádný z Totemů, ani ty větší osazené lepšími repráky. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Zaslal: po říjen 13 2025, 14:34 Předmět:
Pokud mne nějaký projekt zajímá, pak si jej prohlídnu a zjistím dostupnost měničů. Nebudu někde psát, že je to 15 let starý a jak to bude s dostupností měničů.
Některé konstrukce můžou mít 20 let a měniče jsou pořád dostupné. Někdy člověk něco postaví a po roce zjistí, že výrobce některého měniče ukončil výrobu. A stává se i to, že měnič vypadne během vývoje soustavy (jako to bylo u projektu URS3100). Tak to prostě je.
Chtělo by to opravdu přiblížit nějakou tu představu: velikost, rozpočet, v jaký místnosti to bude hrát, jaká je představa o spodku atd. Pak se dá nasměrovat nebo něco konkrétního doporučit.
Totemy bohužel dojížděly na kvalitu použitých driverů a zvukovodů. Použilo se to, co bylo tehdy k dispozici a tehdy toho moc nebylo. Hrálo to přijatelně, žít se s tím asi dalo, ale i kombinace ARN567 + DT300 ve WG300 hrála líp.
Zaslal: po říjen 13 2025, 21:22 Předmět:
Takže domácí poslech v místnosti 18m2, výška 2,65m. Sloupy na zemi, vzdálenost od sebe 2,7m a poslechový místo na sedačce ve špičce rovnoramenýho trojůhelníku 3,5 metrů od sloupů. Místnost má boční okno a okno za sedačkou, obojí 185 x 185 cm. Pokryté celoplošně nařasenou záclonou. Protože to je rekonstrukce, můžu nechat na oknech starý široký krabicový garniže, kde by po stranách mohly viset těžký hadrový závěsy kvůli tlumení. Ale radši bych je nedával, ty závěsy kolem oken jsou už několik desítek let designově out.
Bedny by byly na zemi, místa je cca 35-40 cm základna, výška tak do metru. Repráky do obou do 15K pokud to bude mít smysl.
Zesák mám nabídku od kámoše na rok a půl starý Dynavox VR70 za 12K CZK. Pořídil si lepší, Cayin Jazz 80. Ale nejspíš to bude chtít taky novou sadu lampiček, což je minimálně 3K navrch. Nevím, jestli to pro mě nebude šlápnutí do lejna.
Vím o tom minimum, takže nějaký doporučení samozřejmně vítám.
Díky _________________ Jirka
Zaslal: út říjen 14 2025, 6:37 Předmět:
Vím že je to trošku OT . Po plyšáku jsem byl na zkušenou u kamaráda v Německu a navštívil jsem s ním jeho známé , kteří se zabývali hifi technikou. Zesilovače a komponenty o kterých jsem do té doby ani netušil. Střih , v Čechách , mě později oslovila manželka jednoho pána, že pán je audiofil, má špičkový zesilovač Sony a že by mu k vánocům chtěla koupit nové bedny, cena nerozhoduje, hlavně kvalita. Zavolal jsem do té firmy, neprve zvracení nad značkou Sony, ale nakonec po několika dnech se ozvali které bedny by se k tomu shitu a prostoru mohly hodit. Hrálo to exceletně "na mé ucho" . Později jsem se jich ptal jak mohli určit ty bedny, když neměli zesilovač a prý na to existují katalogy pro jaký zesilovač a prostor se jaká bedna hodí. Tak třeba nějaké porovnávací katalogy ještě existují.
Tvůj lampáč potřebuje citlivější bedny,jeho výkon jen 40W .Co tak B&W DM630 ,Osobně bych dnes bedny doma nevyráběl.Kámoš ,stolař vyrobil nádherné velké sloupy,pravá dýha ,masivní stěny.Za repráky Beyma dal balík a výsledek nic moc Prodal za cenu repro.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.