Ahojte priatelia.
Je tu niekto, kto sa naozaj vyzná v excelovských tabuľkách? Potreboval by som spraviť tabuľku na odpočet elektromerov v bytovom dome. Chcem tam zakomponovať aj výmenu elektromerov. Netrúfol by si na to niekto? Ak áno odmena istá. Ďakujem.
Založen: Jun 26, 2009 Příspěvky: 1451 Bydliště: Hlohovec (Sk)
Zaslal: po září 29 2025, 19:00 Předmět:
tak podľa popisu Ti stači nejaka jednoduchá tabuľka. Je však otázne čo všetko budeš ešte chciet aby to robilo.
Inač na excel odporúčam forum Wall.cz - kedisy som tam bol trochu aktivny
Odecty mam v Excelu, delam zhruba 10 ruznych odectu mesicne.
Plyn, voda a elektro.
Tabulku jsem si delal sam. Pocita to i penize.
Vymeny jsou velmi ridke, to resim opravou bunky rucne.
Ted u sebe tu tabulku nemam.
Zadal jsem to ted pro zajimavost AI
Celkem to mela rychle.
Musel jsem ji trochu usmernit.
Jen jsem ji jeste rekl, at byty rozhodi na jednotlive listy a nedava je na hromadu do jednoho listu.
Prikladam ten soubor. Je potreba prejmenovat priponu z txt na xlsx
Na takovou věc je řešení pomocí Excelu tak trochu drbání levou nohou za pravým uchem. Použij databázi Access (když chceš zůstat u MS Office). Tam to bude mnohem pohodlnější a robustnější. Včetně jednoduché výměny elektroměrů, nájemníků a evidenci kdečeho možného jako vody, plateb, tepla... Budeš to mít všechno na jednom místě v jednom souboru za všechny lidi a celou dobu kdy bude barák stát.
Jestli ma tech bytu kolem 10-ti, tak ten Excel to zvladne v pohode a bude si to moct upravovat sam.
V Accessu to asi neda, kdyby chtel zmenit nejaky vypocet.
Jestli ma bytu hafo, tak bude Access lepsi.
Mám tých elektromerov cca 250 maximálne 300. Potrebujem vedieť sám pridávať a uberať elektromery. Bolo by aj super, keby som vedel zasiahnuť do výpočtu. Už som pri PC idem kuknuť na zaslanú tabuľku.
Založen: Feb 08, 2010 Příspěvky: 745 Bydliště: Dolní Cerekev, Česko (Czechia)
Zaslal: po září 29 2025, 20:42 Předmět:
Je to divné. Já jsem ze zvědavosti ten soubor stáhl a není to soubor .txt, ale .zip archiv obsahující soubor [Content_Types].xml a tři složky obsahující další soubory.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.