Zaslal: so září 27 2025, 14:42 Předmět: Trojkombinace JVC RV-NB-10B
Dostal jsem sice už starší model JVC Model RV-NB 10B který má vynikající Subwoofer ale bohužel ještě nemá možnost připojení pro bluetooth , nicméně mě napadlo
zda by nebylo možné jej doplnit patřičným modulem B.T. které se houfně nabízejí např. na aliex. alibaba apod.,Sám jsem si kdysi osadil přenosné radiopřijímače moduly USB MP3 které nevyžadovali jakoukoliv náročnou montáž včetně připojení.
Zajímalo by mě zda lze použít některý modul pro spárování s bluetooth u výše uvedeného přenosné trojkombinace.
Zaslal: ne září 28 2025, 7:03 Předmět:
Ou,tak to je super ,jen se ještě zeptám dají se sehnat a pořídit ty moduly v provedení externího připojení nebo jen ty na zabudování ?Zvažuju totiž variantu externího připojení abych nemusel rozdělávat radio a nabourávat skříň radia pro vyříznutí modulu i když by to bylo nejspíš komfortnější už proto že je potřeba mít napájení /převážně 12V/což by také šlo pomocí externího zdroje.
Neviem, ako je na tom konkrétne ten adaptér z odkazu, ale navlas podobný som používal k RMGF STERN kedysi v robote a bol len MONO !!
(Nevadilo mi to, lebo aj to rádio bolo len mono). Len aby si nebol potom prekvapený. V návode to zrejme neuvádzajú.
Na alíku som pre domáce použitie k starému receivru našiel modul s Yamaha čipom... ten hrá výborne.
U jakéhokoliv BT adaptéru bych se prvně zajímal o to, jaký podporuje kodek a vyhnul bych se čemukoliv jen s tragickým SBC.
Cokoliv s AAC, APTX nebo LDAC bude daleko lepší. U toho adaptéru z Hadexu není napsané nic, takže se nemá čím chlubit.
Zaslal: ne září 28 2025, 12:16 Předmět:
Děkuji oboum výše příspěvkům za docela zajímavý výklad ,o to více je až s podivem že se ty technické parametry moc neuvádějí či neupřesnují ,ledy žeby splňovali požadavkům současné doby což ale jak vidím tak zdaleka není už jen dokonce v tom základu jako je /Mono-Stereo/ ano u mono radija je to samozřejmě šum a fuk ne už u toho mého kde je to už spíše mít stereo podmínkou s ohledem na jinak velmi kvalitní a velké reprobedny.Takže nezbývá než se zeptat na aliku prodejců těchto modulů zda jsou n pro stereo či jen mono.ty ostatní parametry těch kodecu apod. by mělo splňovat současné normy.
Pokud by to nevyráběli či v nabídkách nebyl tak bych to musel provézt i v mono provedení.
Ještě se zkusím popasovat s tím provedením ,vnější či vnitřní instalaci,zatím jsem nenarazil na vnější připojení ale jen vnitřní pro zabudování.
Pozeral som parametre viacerých typov - od tých najmenších minimodulčekov až po tie sofistikovanejšie - všetky sú v štandardných kodekoch bežne používaných, čiže stačí vybrať podľa prevedenia. Akurát o "TOM" jednom som nenašiel v popise takmer nič
Zaslal: ne září 28 2025, 20:40 Předmět:
To:Dred ,ano vypadá to skvěle až na to že je nepoužitelný pro můj přijímač JVC který bohužel nemá USB vstup takže pro můj účel nepoužitelný.
S ohledem na cenu za moduly které jsou na aliex. za hubičku koupím třeba 3 různé moduly a snad se trefím do jednoho který bude uspokojivý.
USB je hlavne napájací (nemá int. batériu), ale prenášať to vie aj dáta cez USB... Stačí strčiť do nabíjačky na 5V a prepojiť káblom s audiom... má to viac variant využitia. Aj audio sa prepína podľa RX/TX režimu ako OUT/IN.
Zaslal: po září 29 2025, 8:20 Předmět:
Ano ok souhlas ale pro mé použití je to nepoužitelné protože jak už jsem zmínil na tuto audio /trojkombinaci/ není žáden konektor USB ,z tohoto úhlu pohledu se mi zamlouvá nejvíce zatím ta nabídka v Hadexu co má v tom modulu připojitelném 3,3 mm Jack konektorem pro stereo na audio už baterku uvnitř má a může se čas od času nabít pomocí nabíječky na mobil.
Čím ten BT modul budeš krmit? Jestli to budou 128kbps MP3, tak ti stačí i ten z Hadexu, ale "vynikající Subwoofer" se moc neprojeví.
Ono totiž všechny ty "minimodulčeky" nepodporují běžně používané kodeky.
Zaslal: po září 29 2025, 10:22 Předmět:
Čím ho budu krmit no hudbou ze všech možných zdrojů se rozumí jak je např. you tubem, spofiti a různé web radia ,no tak začínám být čím dál víc zklamaný protože jsem ten B.T. modul chtěl hlavně s ohledem na ten kvalitní subwoofer aby byl zachován jak hraje dosud.
Zdrojem by byl můj NB a mobil možná rovněž sat. radia.
Předpokládal jsem když je těch modulů vyráběných mraky že jsou tam i různé možnosti technických parametrů od těch základních použitelných např. u běžného přenosného radia tak až po použití AV receivru konče.
Že tyhle moduly nemusí a nebudou splňovat technické požadavky tak aby zůstaly využité veškeré požadované vlastnosti k danému přijímači jsem opravdu netušil.
Založen: Feb 08, 2010 Příspěvky: 748 Bydliště: Dolní Cerekev, Česko (Czechia)
Zaslal: po září 29 2025, 10:38 Předmět:
dred napsal(a):
Pozeral som parametre viacerých typov - od tých najmenších minimodulčekov až po tie sofistikovanejšie - všetky sú v štandardných kodekoch bežne používaných, čiže stačí vybrať podľa prevedenia. . . .
Já jsem tedy v popisu toho BT adaptéru nikde nenašel seznam podporovaných kodeků pro přenos hudby. Jsou tam vyjmenovány jenom profily (oni jim říkají protokoly), mezi kterými je i A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) což je profil pro stereo hudbu. Pro profil A2DP je povinný pouze SBC kodek (ztrátový) a ostatní jsou volitelné. A jestli se nemýlím, tak volitelný kodek bude použit pouze pokud jej podporuje jak ovladač BT modulu ve zdroji hudby (notebook ,mobil, tablet . . .) tak BT modul v přijímači (sluchátka, USB dongle . . .)
Nevím jak kvalitní zvuk vyluzuje to JVC a jestli má tedy smysl řešit kodeky. Jisté je ale to, že pokud jako zdroj hudby budou sloužit .mp3 soubory (což je 1. ztrátová komprimace) tak při jejich přehrávání přes BT dojde k překódování minimálně do povinného SBC kodeku (to je 2. ztrátová komprimace) a tím i k nějakému zhoršení zvuku. A překódování prý nezabrání ani to pokud bude hudba například komprimovaná AAC kodekem a BT vysílač i přijímač budou také podporovat AAC kodek. S tím je potřeba se buď smířit, nebo mít hudbu nekomprimovanou, nebo komprimovanou bezeztrátově, třeba kodekem FLAC. Potom při přehrávání dojde na zařízení ze kterého se přehrává pouze k jednomu zakódování do ztrátového kodeku podporovanému oběma stranami přenosu a nebude probíhat překódování do jiného ztrátového kodeku s možným negativním ovlivněním kvality zvuku.
Nakonec on ten povinný ztrátový SBC kodek asi nebude tak hrozný, pokud se mu pošle nekomprimovaná hudba. Mám obyčejná BT sluchátka Sony WH-CH520 podporující kodek AAC a mobil Sony podporující také kodek AAC. V PC mám také BT ovladač podporující kodek AAC. V těch sluchátkách jsem rozdíl mezi SBC a AAC kodekem žádný neslyšel, ale je mi už přes 50, tak možná někdo mladší by ho slyšel.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.