Zaslal: út září 02 2025, 13:16 Předmět: kvalitní kabel USB
Dobrý den chtěl bych Vás požádat o radu ohledně koupě kabelu k nabíječce.
Mám zkušenost že zdaleka nejdéle vydrží kabel dodaný se zařízením -Lenovo ,Samsung prostě cokoliv a jakákoli další náhrada má mnohem kratší životnost.
Nemáte tip na výrobce jehož kabely nejsou jen vylepšené tkaničky do bot?
Nejlépe koupitelné v čr . Děkuji
Založen: May 22, 2006 Příspěvky: 2800 Bydliště: Posázaví (JN79LT)
Zaslal: út září 02 2025, 15:01 Předmět:
Nejde jen o to, co "vydrží" kabel, ale taky pokud jde o nabíjení, jakou propustnost proudu má. Kabel má v sobě elektroniku, a ta hlídá propustnost proudu, takže dobrou nabíječku lze totálně degradovat nevhodným kabelem. _________________ Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat
Zaslal: út září 02 2025, 15:06 Předmět:
bezny kabel nema v sebe ziadnu elektroniku. Proste smejd ma tenke kabliky, takze vysoky ubytok napatia, a kedze mobil nedostane to, co potrebuje, tak skusi znizit svoje "poziadavky" a posle to nabijacke. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Kabely na malé proudy při 5A elektroniku nemají. Kabely na velké proudy a na výkony nahnané vyšším napětím naopak nabíječce sdělí, že dovedou víc. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Pred cca 3 rokmi som kúpil 2,5 m "neznačkový" kábel so zalomenou (90°) céčkovou koncovkou a funguje stále s rýchlo-nabíjaním na 2-3 "mobiliče"
takmer denne.. (asi v Pepcu?) Zdal sa mi v tom blistri kábel oveľa hrubší, ako tie kratšie, navyše opradený "textíliou" ..tak som na skúšku jeden zobral... Vyššia cena (pár centov rozdiel) bola asi len odvodená od dĺžky kábla... Ale som s ním spokojný... konektor ešte po tej dobe a cykloch nabíjaní drží v pohode s origo nabíjačkou k telefónom, vždy sa pekne "zacvakne" a drží polohu... Pri najbližšej návšteve obchodu sa poobzerám po ďaľšom... do rezervy.. Pôvodné káble (a ešte aj krátke) k dvom telefónom - som menil asi po roku...(Redmi)..
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 34310 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út září 02 2025, 17:45 Předmět:
Velice slušnou životností se mi jeví značka YENKEE prodávaná v Planeu. Jak kabely, tak další příslušenství. Určitě lepší než Pšonský PRCácko prodávaný pod brandem EMCO/EMOS _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Kdysi jsem si zapomněl kabel doma a jediná otevřená prodejna poblíž byla IKEA a tak jsem si tam koupil kabel. 4 roky slouží bez problémů... _________________ Internet - metla lidstva
Zaslal: út září 02 2025, 20:55 Předmět:
ransom napsal(a):
Kabely na malé proudy při 5A elektroniku nemají. Kabely na velké proudy a na výkony nahnané vyšším napětím naopak nabíječce sdělí, že dovedou víc.
urcite? mam tu obycajny kabel a funguje jak na obycajnej nabijacke, tak na 65W nabijacke. Mobil mi signalizuje typ nabijania a s obycajnym kablom vie ist aj na rychlonabijanie (motorola 30W a 65w nabijacka). _________________ No vidis, a tak si sa bal
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.