Zaslal: út září 02 2025, 7:30 Předmět: Zmizení ikon "Napsat" a "Přijmout zprávy"
Zdravím.
Nějak se mi podařilo vymazat ikonky "Napsat" a "Přečíst" z prostoru po hlavní lištou na okně Thunderbirdu. Marně hledám, jak je tam dostat zpět.
Na hlavní liště přes Zobrazení a Nástrojové lišty zvolím Přizpůsobit. V následně zobrazených tabulkách ty dvě ikonky vidím, ale ať s nimi dělám různé "kejkle", zpět je do hlavní lišty nedostanu.
Co dělám blbě? Můžete mě nakopnout?
A ještě jedna poznámka. Ty ikonky jsem si nějak vymazal, když jsem se snažil nastavit SMTP server pro odesílání e-mailu v Thunderbirdu. U dosavadního místního poskytovatele internetu M-Net nebyl problém. M-Net však převzal od 1.9. "O2". Na internetu nacházím různé návody jak nastavit SMTP pro odesílání pošty v Thunderbirdu u O2, ale stále se mi to nedaří zprovoznit. Při odesílání pošty přichází buď hned odpověď, že příslušný SMTP není dostupný, nebo se to tváří, že poštu odesílá, a za nějaký čas to skončí stejně neúspěšně. Třeba mi v tom také někdo poradí.
Děkuji.
citace:
Naposledy upravil Brozicek dne út září 02 2025, 11:09, celkově upraveno 1 krát.
Nejprve si zapni nástrojovou lištu, která ti tam chybí. Potom na ni přesuň chybějící položky po kliknutí na "Přizpůsobit".
----------
edit: Já ale používám starou verzi TB (52.5.2). Zřejmě tvůj problém souvisí s aktualizací na novou verzi TB (142.0?), která má nastavení sice podobné, ale jiné. Jo, Tenkrát na Západě...
Zaslal: út září 02 2025, 8:46 Předmět:
V aktuální verzi je to stejně - "Přizpůsobit" a přetahat položky na liště podle potřeby.
Zobrazení ikon bez textu - "Přizpůsobit" -> "Styl tlačítek" -> "Pouze ikony."
Zaslal: út září 02 2025, 9:22 Předmět:
masar napsal(a):
Nejprve si zapni nástrojovou lištu, která ti tam chybí. Potom na ni přesuň chybějící položky po kliknutí na "Přizpůsobit".......
Problém je v tom, že na tlačítku Zobrazení / Nástrojové lišty mám méně položek, než je na tvém obrázku. Takže nevím, kde si zapnout tu Nástrojovou lištu. Schází mi tam řádek "Nástroje panelů složek".
Psal jsem, že používám starou verzi. To je ten důvod, proč máš jinou nabídku.
Takhle vypadá výchozí stav v okně Přizpůsobit v poslední (tvé) verzi:
apropos - ikonku "přečíst" jsem nikde nenašel.
Přizpůsobit.png
Komentář:
Potřebné ikonky přetáhnout (drag and drop) na zvolené místo.
Kliknout na tlačítko Uložit
Zaslal: út září 02 2025, 10:05 Předmět:
masar napsal(a):
Psal jsem, že používám starou verzi. To je ten důvod, proč máš jinou nabídku.......
Dík za rady, už je vše OK. Ten fígl s přetažením ikonek do horního řádku v okně Přizpůsobit mě nenapadl. Já jsem jen blbě nazval ikonku Přijmout zprávy slovem Přečíst.
Tak ještě budu bojovat s tím SMTP serverem pro O2 v Thunderbirdu.
Zaslal: út září 02 2025, 11:14 Předmět:
masar napsal(a):
Tento je funkční: smtp.mail.tiscali.cz ....
Zatím je to marné. Tvé doporučení jsem už zkoušel. Nyní jsem to znovu nastavil podle tvé rady na obrázku.
Odeslání se opět nedaří. Tváří se to jako že zprávu odesílá, až vyprší časový limit.
Jako by to čekalo na zadání hesla. Heslo k Tiscali znám, ale žádné okno s požadavkem na heslo nevidím.
Podobně to "nefunguje", i když zadám parametry pro O2 převzaté z internetu.
Zkus účet opravit nebo ho nainstaluj znovu. Níže přikládám animaci:
---------
edit: Původní animace platí pouze pro první vytvoření účtu v TB. Při vytváření dalších účtů vypadají okna jinak. Proto jsem animaci zase smazal.
Nicméně vytvořením nového účtu by se měl problém opravit. Nový účet se stejnými parametry lze vytvořit po smazání původního (nesmazat zprávy).
Píšeš, že si heslo pamatuješ. Pro jistotu si ho před smazáním účtu zkontroluj (Nastavení/Soukromí a zabezpečení/Hesla-Zobrazit hesla)
Zaslal: út září 02 2025, 16:37 Předmět:
masar napsal(a):
Zkus účet opravit nebo ho nainstaluj znovu......
Díky za trpělivost a snahu vyřešit můj problém. Hesla jsem si zkontroloval a vše souhlasí s moji evidenci hesel v mém šuplíku.
Stále je to marné. Thunderbird jsem zatím nepřeinstaloval, mám v něm několik různých e-mailových adres.
Maily mohu zatím bez problému odesílat přímo z mého účtu na stránkách tiscali.cz. Příjem mailů v Thunderbirdu funguje bez problémů na všech adresách, kam zprávu pošlu.
Jen nefunguje to odesílání z Thundrbirdu, odkud je to pohodlné. Zajímavé, že ještě 31.8. odesílání fungovalo přes "smtp.mnetstudenka.cz" při poslání ze všech aktivních mailů v Thuderbirdu. Od 1.9. když O2 definitivně převzalo M-Net, odesílání nefunguje Nevidím důvod, proč bych měl Thunderbird přeinstalovat.
Někde dělám chybu v nastavení SMTP pro poskytovatele O2. Podle interenetu by mělo by fungovat nastavení "smtp.iol.cz". Ale nic.
Musím odjet na několik dní mimo domov, tak bádání přeruším než se vrátím.
Zatím díky,
No já jsem si nainstaloval zkušebně poslední verzi a protože mám u Tiscali nevyužívaný účet, nainstaloval jsem si ho do této verze. Po zadání jména (libovolného pro TB), emailové adresy a hesla dojde v TB ihned ke kontrole správnosti účtu (dotazem na server) a nabídkou k ruční úpravě jeho parametrů. SMTP server smtp.tiscali.mail.cz funguje bez problému, není třeba dávat jiný, což jsem ověřil testovacími zprávami. Přeinstalovávat TB není určitě třeba, nic by se tím nevyřešilo. Stačí "přeinstalovat" jen ten účet, t.j. smazat a vytvořit nový. Jen si nesmaž omylem data (maily).
Možná máš nesoulad v nastavení smtp pro účet a smtp v okně TB...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.