Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zbavenie sa auta.
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> SMS
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
adakar

PříspěvekZaslal: pá srpen 08 2025, 13:47    Předmět: Zbavenie sa auta. Citovat

Nehodný názov vlákna voči rodinnému členovi, ale už sa mi nechce riešiť stk (máme to ešte tak na mesiac) na mojej Xsare hatschback 98, 1,6i. Je to totiž aj tak už nehnuteľnosť, oprášim ju občas iba z povinnosti.. Inak stojí na ulici, aj keď stále pekná, cez nejaké tie nedostatky primerane veku a 180kkm stále dobre idúca, bez hrdze - žiaľ okrem fatálneho kríža pod kobercom vodiča na Cé.. Dal by som to do poriadku, len jazdím už na inom.. Doteraz som vyprevádzal auta len dve, keď si to odžili - obe si ich odviezli na šrotovisko prevádzkovatelia sami, to druhé mi odcestovanému stačilo dokonca vybaviť telefonicky, našiel som na ceste len čiary po zahrdzavených brzdách. A dodatočne odniesol technický, nič viac ma to dva krát nestálo..

Ideálne by to bolo zopakovať, no stále mi nedá, či by nestálo za to skúsiť to predať.. Vôbec sa v týchto kšeftoch nevyznám, viem len jazdiť, a hneď v úvode ma brzdí nejsť do problémov - z kde-tam voľakedajších čítaní mám obavu, že napríklad mi za mesiac niekto auto vráti, s tým že niečo nie je podľa neho kóšer, čím by to asi muselo ísť ozaj iba na vyraďovačku - a to obratom, alebo či sa nebudem s niekým naťahovať papierovo - zakiaľ on bude vyrábať priestupky či nebodaj trestnú činnosť, no a na diely je to asi na dlhšie - to do konca stk nestihnem - a kvôli 100e (naviac súhrnne, aj s ročným accu v nej) na niekoho vyčkávať, než si z toho niečo odmontuje - alebo nepríde vôbec a hneď na to v noci mi zmizne predné svetlo aj so spätným - ako sa mi stalo u minulého auta..

Potreboval by som tým celým nejako previesť, dá sa s tým poradiť?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pocitujlasku

PříspěvekZaslal: pá srpen 08 2025, 14:40    Předmět: Citovat

su len 2 typy ludi: ktori dokazu kseftovat so vsetkym moznym a neriesia tie pripadne telefonaty, a potom ludia, ktori nemaju cas ani chut cokolvek riesit a proste jednym telefonatom to vybavia tak, ze nech si ho odvezu a vybavene.
Takze je na tebe, ci chces riesit odhlasenie akoze neexistujeceho auta za tusim 55eur a k tomu riesit predaj po castiach a dufat, ze sa ho cim skor zbavis, a nejaky iniciativny sused ta medzitym nebonzne, ze mas akoze neexistujuce auto pred domom.

Hubert_79

PříspěvekZaslal: pá srpen 08 2025, 14:48    Předmět: Citovat

Podívej se po inzercích, za kolik se tyhle plečky prodávají, dej o poznání nižší cenu a do inzerátu uveď, že převod nebo doklad o ekologické likvidaci je podmínkou. Též je zvykem uvádět, že vozidlo prodáváš jako soubor náhradních dílů.
adakar

PříspěvekZaslal: pá srpen 08 2025, 15:03    Předmět: Citovat

Upresním že parkovacia služba v BA príde na mňa vypršaním stk hneď nasledujúci deň.. A na chalupu mimo BA to ťahať je pre zisk nerentabilné.. Musím to celé vyriešiť do skončenia platnosti stk, čiže mám na to mesiac aj pár dní..
Hubert_79

PříspěvekZaslal: pá srpen 08 2025, 15:25    Předmět: Citovat

Dej do inzerátu "za převod" a do tří dní to máš pryč.
Sandal

PříspěvekZaslal: pá srpen 08 2025, 15:56    Předmět: Citovat

Z vlastní zkušenosti: Nikdy bych neprodával laciné auto do 50 tisíc kč. Jedinej kdo na inzerát přijede, jsou nepřizpůsobivý občani,= pouze problémy. Bez lítosti sešrotovat, a máš klid, to mi věř. Nebo třeba budeš mít kliku...
msar

PříspěvekZaslal: pá srpen 08 2025, 18:44    Předmět: Citovat

Když do inzerátu napíše: kupující přiveze ověřenou plnou moc - přepis zařídím osobně - techničák poté zašlu poštou, může to odfiltrovat nepřizpůsobivé co neřeší převod.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ransom

PříspěvekZaslal: pá srpen 08 2025, 18:49    Předmět: Citovat

Kdybys to neměl daleko a přes hranice, nasměroval bych tě na spolehlivého a poctivého kamaráda...
dred

PříspěvekZaslal: pá srpen 08 2025, 21:21    Předmět: Citovat

Zbaviť sa autíčka, ktoré má 20+ rokov a nemá až tak veľa nabehané (cca 150kkM) je v nejakej rozumnej miere/cene naozaj problém... tiež mám takú Xsaru 2004-ročník ale jej hodnota je možno niekde z pol milíóna sk - za nova na úrovni 650-750€... čo s ňou??? Nakoniec sa to vyriešilo nejako samo... Vlani prešla ešte TK/EK bez problémov - bez známostí... a zrazu prišiel synčok, že by potreboval niečo s väčším kufrom ako Peugeot 206 - aby mu tam vošiel pohodlne kočík... TAK si Xsarušku ber a henten pidivozík daj niekam na WEB... Má len cca 15000 km nabehaných (bude ho mať po dedkovi,. ako dedičstvo ), tak keď ho predáš..ešte Sárušku nejakých pár rokov uživíš aj s PHM... TA SI TO Ber!! ...do habeša, nech mi to nezaberá miesto v garáži.. !!! Ako správny penzista už sa mi nechce "padať" do auta aby musel dávať pozor ... aby som nevykopol palubovku - mám teraz takú väčšiu kasňu / káru... RAW4 - určite je tam nastupovanie aj komfort iný, ako v roku 2004.. tak že ten citrónik aj keď doteraz odpočíval v garáži a slúžil mi dokonale, aspoň našiel ďaľšie využitie.. Ani vzhľadom na vek to nie je starec... Vymené gumené komponenty...tesnenie pod hlavou...a všetky dôležité veci... a ide ako za mlada...Do klímy som nikdy nemusel siahnuť... stále ide a chladí... Zadná náprava do "A"čka? po výmene zadného závesu ešte v záruke stále je ako za "nová" ... niečo v predu trošku zaklepe..pri prejazde nerovnosťami? ale nič nebezpečné.. asi len unavené silentbloky motora... náprava a riadenie je je OK!
Mysteri

PříspěvekZaslal: pá srpen 08 2025, 22:20    Předmět: Citovat

V prvom rade: V tomto sú zákony iné v SR a v ČR....
Sa musíš rozhodnúť: Chceš dať ešte autu možnosť ?
- tak buď absolvovať STK a EK a máš dva roky na to predať niekomu.
- Predať to niekomu ( aj s prepisom) do konca STK. Do zmluvy napíš napr. NEPOJAZDNÉ - NEZNÁME CHYBY. Ak to zákaznik podpíše, tak si o.k.
Ak sa Ti nechce ani do jednoho, tak iba smer na autorizované šrotovisko, kde Ti ho ZADARMO zoberú a ZADARMO vybavia aj odpis. Tebe dajú doklad pre poisťovňu, kde máš PZP, ktorá Ti vráti zostávajúce prachy z poistky. Neplatíš nič a nemusíš už chodiť ani na Políciu...
P.S. Priprav sa však na to, že ak sa rozhodneš pre šrotovisko, tak do vtedy fungujúce autíčko sa bude brániť..... Ja, keď som odvázal na šrotovisko Kiu Sephiu, tak odrazu som pri dome nemohol zaradiť 3 minúty rýchlosť... Do vtedy vždy o.k.! Potom ešte na vrakovisku chceli po mne, aby som ju posunul o 100m - kusla brzdy a akoby plakala, na ten zvuk nezabudnem. Potom chlapík pri papierovaní ešte povedal: ,,Včera mala narodky"...... 😒
Mysteri

PříspěvekZaslal: pá srpen 08 2025, 22:39    Předmět: Citovat

Sandal napsal(a):
Z vlastní zkušenosti: Nikdy bych neprodával laciné auto do 50 tisíc kč. Jedinej kdo na inzerát přijede, jsou nepřizpůsobivý občani,= pouze problémy

Nie vždy! Keď som predával v 2005 svojho druhého OLTCITA (lebo už som si zaobstaral Fiestu 1998) , tak som ho predával za vtedy 4.000Sk. S prezutím na diskoch a pol nádrže 😎Bolo mi ľúto ho šrotovať. Prišiel cigáň,z ,,osadného domu" pri žel. stanici v TN. Hneď zaplatil a zobral. Vtedy som však musel najpr. ja odhlásiť auto u policajtov, takže pre veľký TP si prišiel na druhý deň. Keď som videl svojho už bývalého OLTCITA tak vyumývaného, vylešteného, povysávaného, ako JA som nikdy v živote to pre neho nespravil, tak mi bolo ľúto....😎 A o rok bolo šrotovné.....
Hill
Administrátor

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 8:04    Předmět: Citovat

Hlavně si pak po odhlášení či přehlášení pečlivě ulož každý doklad, co k tomu dostaneš, tedy nejen velký techničák s razítkem ZRUŠENÉ, ale hlavně potvrzení o ukončeném povinném ručení a výpis či ústřižek složenky, že ti pojišťovna vrátila přeplatek povinného ručení.
Abys nedopadl, jako sousedka, která 11 let po odhlášení Favorita dostala od kanceláře pojistitelů účet za nezaplacené povinné ručení včetně penále, které ten nedoplatek zvedlo asi šestkrát, jestli to dobře pamatuji. A chtěli doložit, že jí ta její pojišťovna, kterou mezitím spolkla jiná pojišťovna, přeplatek vrátila. No, ukládáte si to někdo? Nikdo s tím nechtěl nic mít, nakonec se to zázračně v té pojišťovně našlo, to ale teprve, až o tom chtěla točit televize... Svedli to na nedostatky při přebírání evidence té původní pojišťovny a možná ani nekecali.
BOBOBO
Doporučuje se dohled moderátorů

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 11:03    Předmět: Citovat

Před dvěma měsíci jsem prodal fabia MPi 25 let starou . Měla technickou ještě na půl roku . Dal jsem ji na inzerci jedině prodej s převodem , zaplacenou pojistkou a jako na ND . Koupil ji maník se vším smířen , má na stavbu , auto mělo kouli . Lepší 8,5 litru než šrot zdarma . Za to jsem koupil od důchodce taky fabku , 1,4TDi , s koulí i s technickou skoro na dva roky 2006 . Aby se nemusel o nic starat , tak jsem mu vzal tu moji prodejní na starší a jen změnil data . Zase jsem to koupil jenom jako na ND . Největší prča bylo to , že u pojistky říkal , že řeší jeho dcera . Tak jsme na úřadě vše vyřídili a za měsíc mi volá jeho dcera , že by chtěla foto tacho . Jasně jsem ji foto udělal , ale to jsem měl namotáno skoro 4tkm . Jak to dál u nich dopadlo netuším . Ještě pedtím , asi 2 roky jsem měl starou feldu 1,6 na ND , koupenou v době konce polopřevodu , takže bez papírů . Tu jsem časem v motorovém prostoru oholil na polomotor . No a pak jsem jen zavolal šrotiště a poloauto vytáhl traktor na cestu . Druhý den tam vozítko nebylo , ani řetěz , kterým jsme to vytáhli . Vše bez papíru .
Valdano

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 11:38    Předmět: Citovat

Hill napsal(a):
Abys nedopadl, jako sousedka, která 11 let po odhlášení Favorita dostala od kanceláře pojistitelů účet za nezaplacené povinné ručení včetně penále, které ten nedoplatek zvedlo asi šestkrát...

K tomu by už v současné době nemělo docházet v souvislosti s aktuálním zněním §47 zákona č. 30/2024 Sb. o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla.

§47 Zánik povinnosti platit příspěvek za dobu bez pojištění odpovědnosti
Povinnost zaplatit příspěvek za dobu bez pojištění odpovědnosti a náklady Kanceláře spojené s mimosoudním uplatněním práva na příspěvek zaniká, jestliže Kancelář do 1 roku ode dne vzniku povinnosti zaplatit příspěvek písemně nevyzve provozovatele tuzemského vozidla k zaplacení příspěvku

Pokud to není uplatněno do 1 roku ode dne vzniku povinnosti zaplatit příspěvek, tak už mají smůlu a nemohou to požadovat po delší době.
Hill
Administrátor

PříspěvekZaslal: so srpen 09 2025, 11:47    Předmět: Citovat

Kdyby v roce 2002 tento zákon už platil, bylo by to jasné, ale když on tehdy ještě nebyl. To auto bylo odhlášené nějak v roce 1991 nebo 1992...
Máš pravdu - dnes už to hrozí maximálně rok.
Nicméně nepříjemného dohadování ušetří i během toho roku, jestli budeš mít čím doložit, žes pojištění řádně ukončil.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> SMS Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: