Zaslal: st červenec 23 2025, 20:32 Předmět: Vysavač ETA 423
Dnešní nález v SD. Origo krabice, stroj používán podle zaprášeného pytlíku. Zdá se kompletní až na malou hubici která nemá kartáč. Funkční.
Cena vepřové plece bez kosti 69,90 Kč. V Kaufu v roce 2005. V krabici jsou noviny z roku 2003 takže vysavač možná z toho roku.
Nabídnu darem v jiném vlákně.
Vysavač.jpg
Komentář:
Velikost:
292.54 kB
Zobrazeno:
123 krát
_________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 34134 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt červenec 24 2025, 6:42 Předmět:
Tak tak, po roce 2000 už Hlinská ETA produkovala takový vysavače, jako byl Neptun nebo různý druhy "vajíček" se 4-místnýma číslama jako 0430, 0440 a podobnýma. V mým tehdejším jobu jsme pro ně lisovali vnitřní kostry i části vnějších plášťů, což byl docela vopruz - oni v tom plastu na kryty měli namíchaný kovový třpytky, takže po pár směnách to v celým podniku vypadalo jak v nějakým šantánu, všude byly třpytivý zrnka a každej měl někde nějakou blejskavou šmouhu. Dostat tuhle hňupovinu z haly a hlavně z vnitřností sušiček i lisů byla práce pro vrahy, nesmělo se to vyfoukávat stlačeným vzduchem, bo tak se to jen rozvířilo, ale muselo se to postupně vymejvat a vytírat mydlinama a následně technickým benzínem ... Sice ty skořepiny vypadaly velice efektně, ale u nás na tuzemským trhu jsem je nikdy neviděl, takže šlo pravděpodobně čistě o exportní provedení - a výrobně teda skutečně leda pro zlost ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Já jsem si kdysi koupil vysavač 423-1 (nebo 1-423), měl ještě leštič parket z NDR a aby ho bylo kam zapojit, na vysavači pro něj byla pod držadlem zásuvka. Vysavač ještě mám v garáži, když chci vysávat v autě. Když si snažím vzpomenout kdy jsem ho asi kupoval, možná to bude půl století. _________________ Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Zaslal: čt červenec 24 2025, 12:42 Předmět:
OT Ekkar - u máti by měla být ještě funkční ETA 2407 De luxe, rok asi 1995, v tom tmavěmodrém plastu byly vždy vidět nějaké lesklé šupinky. ALe nikdy jsem to n ezkoumal, jestli je to metalický lak, nebo je to v hmotě.
Ale jak vidíš, prodávalo se to i v ČR.
https://www.etavysavace.cz/projek-a-sbirka-vysavacu-eta/modely-vysavacu/serie-po-sobe-jdoucich-modelu/eta-x407-model-96/eta-2407-model-96 _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zaslal: čt červenec 24 2025, 14:18 Předmět:
Tak podle tý muzeální stránky to bylo něco z řady ETAx408 a x409 s možným přesahem do dalších (chápej pozdnějších) řad. Doba kdy se to dělo byla první pětiletka "nultejch" let tohohle století. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: čt červenec 24 2025, 19:12 Předmět:
Já jsem 2008-2018 mimo jiného opravoval i tyto Eťácké vysavače a ty "třpytkové" plasty si pamatuju - byly na ně i vzorníky barev (těch před koncem výroby v tuzemsku bylo hodně) a ta varianta byla oznacená jako "metalická XY". Hodně blbě se to shánělo, ale lidi byli rádi za cokoliv.
Podobné barevné plasty měl Zelmer na řadě 2000 (Cobra) z podobné doby - taky třpytky v celém objemu plastu, asi to tehda bylo v módě...
Vysavač podobný jsme také měli, ve finále mu shořel motor, takže šel do šrotu. Nechal jsem trubky a kartáče, ty pasují i na pozdější. Noviny/letáky z roku 2003-2005 nic neříkají, maximálně to že v daném období to někdo přebaloval. Možná nejvyšší hodnotu má původní (slušně zachovalá) krabice.
Zaslal: pá červenec 25 2025, 17:27 Předmět:
Jako malej si doma pamatuju Etu 409 s látkovým pytlíkem, s manželkou jsme si jako novomanželata v roce 1991 koupili Etu 1400 už na papírový pytlíky s kartónovým čelem. Mám ji mimochodem odloženou dodneška, protože potom co dosloužila jako vysavač jsem z ní vykuchal až na základní molitan v sání všecky filtry, omáznul jsem spáry silikonem abych agregát co nejlíp utěsnil a používám to jako zdroj tlakovýho vzduchu pro vzduchovou stříkací pistoli. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.