Dnes další příjemná zkušenost.
Nastěhovali jsme si do záložního bytu ovdovělou tchýni. Dnes si zabouchla dveře a klíč zůstal uvnitř v zámku. První mě napadlo zavolat na MP, jestli nemají tip na nějakého pohotovostního zámečníka. Chlap na telefonu se vyptal na příznaky, a pak poslal na místo hlídku. Že prej kolega je u hasičů, a že teprve kdyby to nedopadlo, tak by pozvali profíka.
Dva strážníci přijeli za pár minut, příjemní, ochotní. Zkontrolovali babce občanku, dveře otevřeli za pět sekund, a vysmátí zas odjeli. Paráda. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Zaslal: pá červen 27 2025, 17:26 Předmět:
Loni se to stalo ségře. Náhradní klíče měla naštěstí u dcery, která bydlí kousek od ní, ale hned po tom jsem jí raději vyměnil dlabávací zámek ve dveřích za verzi, která znemožňuje zavření dveří bez klíče. Já ho mám u vstupních dveří do bytu už hodně dlouho. Pokud to nejsou nějaké extra spešl dveře, do kterých nebude pasovat žádný zámek, který by se dělal v této verzi tak by to mělo být použitelné řešení, které tomu do budoucna zabrání. U některých zámků pokud to umožňují stačí vyměnit jen střelku (západku) ve verzi proti zabouchnutí.
Já bydlím v RD a aby mě to nevypeklo tak mám náhradní klíče na svém pozemku mimo dům. A už jsem je musel několikrát použít. _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
To se používá na odemčení. Tyhle byly jen zabouchnutý s klíčem zevnitř. Jsou to obyčejný, nepancéřovaný dveře z let šedesátých. Měl na to sadu širokých plochých nástrojů. Navrchu si dveře trochu odpáčil, druhým nadvakrát zahnutým bazmekem sjel ve spáře shora dolů k zámku, zapáčil, cvaklo to a bylo. Kombinace šikovných nástrojů a grifu. Prej to dělá několikrát do roka. Ani nepoškodil těsnění, ani neodřel lak na futrech.
Valdano: Náhradní klíč je v tomto případě k ničemu. Když je v bezpečnostní vložce klíč zevnitř, byť jen zasunutý a neotočený, zvenčí druhým klíčem neodemkneš. (Náhradní klíče máme tři.) Proto jsem taky hledal pomoc. Sám bych ty dveře leda rozjebal. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Zaslal: pá červen 27 2025, 19:35 Předmět:
ransom napsal(a):
Valdano: Náhradní klíč je v tomto případě k ničemu. Když je v bezpečnostní vložce klíč zevnitř, byť jen zasunutý a neotočený, zvenčí druhým klíčem neodemkneš.
Tip s náhradním klíčem jsem tady nepsal já, ale MiraSt. Já jsem psal tip ohledně výměny té části zámku, která obsahuje tzv. střelku (západku) za verzi proti zabouchnutí. Některé zámky vyžadují výměnu celé zadlabávané části a některé zas umožňují vyměnit jen samotnou střelku tj. jen tu západku, která se dá koupit samostatně ve verzi proti zabouchnutí viz již dříve uvedený odkaz.
U mého tipu tedy nejde o to mít náhradní klíč, protože pokud je tam střelka (západka) ve verzi proti zabouchnutí tak dveře z vnější strany, kde je namísto kliky jen koule, nejdou zavřít bez použití klíče tj. nejdou jen tak zabouchnout.
Naposledy upravil Valdano dne pá červen 27 2025, 19:48, celkově upraveno 3 krát.
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8206 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: pá červen 27 2025, 19:38 Předmět:
Palec nahoru městapu, tohle by mělo být gró jejich činnosti. Zvaž poslání pochvaly na radnici, potěší je to. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33950 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: pá červen 27 2025, 20:09 Předmět:
K podobným případům standardně volám hasiče, ne městápo s IQ na úrovni tělesný teploty ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Apr 25, 2013 Příspěvky: 2171 Bydliště: Dvůr Králové n.L.
Zaslal: pá červen 27 2025, 20:40 Předmět:
Moje matka si také zabouchla dveře, když šla naproti k sousedce. Přivolal jsem jí na pomoc hasiče, kteří dveře otevřeli jemným roztažením futer, ovšem za přítomnosi Policie ČR - zákon to nařizuje.
Valdano: Psal jsi, že náhradní klíče měla u dcery. Na to jsem reagoval. Že nám byly k prdu.
Hubert: Jojo. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3Další
Strana 1 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.