Zaslal: čt červen 05 2025, 19:45 Předmět: KSS-213D s krytom
Dostala sa mi do ruk mikroveza Sony HCD-GP7, ze necita CD. Bola cela totalne zasrata prachom, zvonku aj vnutri. Musel som to kompletne vycistit. Jedna gumicka v kazetaku roztecena (druha OK - plocha), dalsia na sufliku CD uz zacinala tiect.
Cakal som, ze optika bude zrela na vymenu - ale objavil som tam KSS-213D. Ma kryt, ktory sa v nulovej polohe zatvori a chrani vnutro pred prachom. Vedel som, ze to existuje, ale nikdy nevidel.
Pod krytom sosovka uplne cista Tak som to na skusku zlozil - CD cita uplne bez problemov, aj CD-RW s MP3.
Založen: Sep 10, 2007 Příspěvky: 5421 Bydliště: Ostrava, Bratislava
Zaslal: čt červen 05 2025, 19:50 Předmět:
V mladších kusoch po r 2000 bezna mal som ju aj v jednej mikro Aiwe, tatko ju ma vo vezi z r 2001, myslim ze som ju snad nikdy necistil, funguje doteraz:)
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5622 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: čt červen 05 2025, 22:57 Předmět:
Ja som v novších vežiach pozoroval nejakú lepšiu verziu KSS-213B. Pod pohyblivou optikou mala ešte nalepené sklíčko, takže prach sa nedostal dnu. Stačilo vyčistiť toto sklíčko. Staršie verzie toto sklíčko nemali, tam sa pri čistení musel kúsok vaty napustenej v ipe nastrkať pinzetou dovnútra na zrkadlo, aby sa vyčistilo.
Ten kryt nieje úplne prachuvzdorný, už som čistil optiku s takouto krytkou kde bola optika totálne zaprášená. Jemný prach to nezadrží, možno iba ten hrubý textilný. _________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Zaslal: pá červen 06 2025, 7:44 Předmět:
tieto 213 s krytkou fungujú v 30 ročných strojoch dodnes. Z praxe poznáme čističov optík s WD, alpou, benzínom, domácou a potom paradoxne práve čistiace CD so štetinkami častokrát optiku zabije, pretože rozvíri prach a ten sa dostane aj tam, kde by sa inak za normálnych okolností nedostal. A niekedy stačí odstrániť tú druhú ozubenú lištu z posunu spolu s pružinkou a optika prestane "skákať". Neviem si to vysvetliť, ale je to tak
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8422 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: pá červen 06 2025, 10:58 Předmět:
Pokud nebyla čočka vyloženě upatlaná, nikdy jsem nečistil na mokro. Vždy jen jemným suchým hadříkem. Ipa jen rozmatlala šmouhy. A vatou se zachytávaly vlákna. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Založen: Sep 10, 2007 Příspěvky: 5421 Bydliště: Ostrava, Bratislava
Zaslal: pá červen 06 2025, 13:51 Předmět:
Od kolegy a z vlastni zkusenosti vim ze nektere jednotky co maji plastovou cocku nesnesou mokre cisteni...kdysi se me povedlo "setrit" takovy ten modry filtr ci co to na sobe miva, pak uz to necetlo
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19508 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: pá červen 06 2025, 15:47 Předmět:
Já na to mám vzduchový ofukovátko, původně spray na zkoušení požárních hlásičů. Byly železný a tak jsem do dna zapájel autoventilek Na výstupu je asi 10 cm teflonový hadičky cca 1,2 mm průměru. Možná budete namítat, že to prach zafouká ještě "dál a hloub" ale zatím se mi to nestalo a vyfoukaný CD a DVD mechaniky bez problémů čtou. _________________ Jirka
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.