Zaslal: po červen 02 2025, 20:26 Předmět: S: Hoverboard-nabíječka.
Nález v SD. No.......... přece to tam nenechám. Žije to. Mělo to vybitou baterku kterou jsem vymontoval a nabil pomocí usměrňovače a variaku. S pomocí A-metru a V-metru. Jezdí to jak šlak a na stará kolena jsem se na tom naučil. Taky s ohledem, že to má moje vnučka. Jenže...! Jako obvykle k tomu nepřibalili nabíječku. Fotka nabíječky je od mojí dcery. Neměl by někdo nabíječku než to začnu vymýšlet? 42 voltů se jen tak nikde neválí.
P6020320 1.jpg
Komentář:
Velikost:
269.84 kB
Zobrazeno:
93 krát
_________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Zaslal: po červen 02 2025, 21:25 Předmět:
Soudím že jsi v rozumném věku tak bych nechtěl vidět jak se na tom zválíš, já bych na to nevlezl...Nabíječku udělej jednoduše - podle toho co vím chodíš do SD, najdi nějaké trafo co dá na sekundáru 35V st, usměrni a připoj, stroj bude mít pro nabíjení elektroniku.
Zaslal: po červen 02 2025, 21:30 Předmět:
42V je 10 plne nabitych clankov v serii. Takze uz vnutri ziadna dalsia nabijacka nemusi byt. Odporucam kupit spravny zdroj. Dokaze to vybuchnut a horiet aj tak
Věk už na rozum mám, ale baví mě takové blbiny.
Dal bych do série dva (tři) stabilizované zdroje s tím, že bych jeden upravil snížením (zvýšením) napětí na celkových 42 voltů. Nevím jestli to vozítko má nějaké omezení nabíjecího proudu. Beru to tak, že by ty zdroje nebyly výkonné a samy by omezily nabíjecí proud na těch cca 400 mA. _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Zaslal: út červen 03 2025, 8:50 Předmět:
Kdybys našel ve SD nějaký PoE zdroj, co dává na výstupu 48V. Ten by bylo možné jednoduše upravit na 42V.
Druhou možností je použít nějaké 24V trafo (třeba rozvaděčové? -to bys mohl mít) a usměrňovač jako zdvojovač napětí - a vhodně omezit výstupní napětí i max. proud - to určitě taky jde vybastlit... záleží kolik času tomu dáš.
Ale bacha, jak upozornil rnbw, aby potom nehořelo, když něco zahapruje - ty baterky jsou fakt nebezpečné!
Tak jsem bastlíř a zdrojů z SD mám na lopatu.
Nebojte. Vím co to obnáší abych nevzplál.
Použiju dva PC adaptéry v sérii. Každý má 19,5V tak to na jednom zvednu na 22,5 a druhý nechám na 19,5. Pro začátek dám do série regulační odpor abych dosáhnul těch 400mA. _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33875 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út červen 03 2025, 16:02 Předmět:
Napadají mě nějaký zdroje k inkoustovým tiskárnám HP - ty tiskárny se dost vyhazovaly, protože je prodejci hodně nabízeli jako výhodný na domácí fotky a pak lidi zjistili, co je stojí vytištění 1 fotky doma proti profi fotolabu. Zdroje k nim dávají přes 30V ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.