Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Krbový vysavač DOMO DO232AZ

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> "Čínský" a jiný šmejd
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Celeron

PříspěvekZaslal: ne červen 01 2025, 16:58    Předmět: Krbový vysavač DOMO DO232AZ Citovat

Vloni jsem si koupil popelák vysavač.
Podle popisu vypadal dobře a ten můj byl asi nějaká skladovka, protože má 1400W, dnešní mají už jen 1200W, asi výroba ještě před zásahem eurohujerů. Má sklolaminátovej filtr, takže opravdu by měl snýst teplotu popela 60℃, což ale podle mě je dost daleko od pojmu "horký popel", co má ve specifikaci. Naštěstí ho používám jen na studený popel.
Dneska jsem s ním po ukončení topný sezóny uklízel kotelnu s kotlem na dřevo. A nějak mě zklamal. Po vysypání nádoby a vyklepání obou filtrů přestal po cca 1 minutě sát. Tak jsem ho rozdělal. První bylo, že v kolínku toho pseudocyklónu byl zaseklej větší kus popela. Vyšťoural jsem ho a vysávám dál a nic moc tah. Tak jsem znova popelák rozdělal a zjistil, že pod sklolaminátovým filtrem je cca 3 cm popela, což je tak litr, dva. V manuálu píšou, že nádoba má 20 litrů. Je to možný, že už tak malý množství popela zanese filtr a popelák nemá žádnej tah? Ze dřeva je celkem jemný popel a jestli opravdu ucpává tak brzo filtr, to jsem pak koupil pěknej křáp. No po vyklepání filtru a nádoby jsem pokračoval a ucpání filtru se zase po malý chvíli opakovalo. Jedinný, co mě napadá je, že popel z krbu je zcela suchý a ve sklepní kotelně úplný sucho není. Ale popel je sypkej a na filtr se nelepí, jde snadno sklepat. Už vím, proč průmyslový vysavače mají oklep. Nojo, jenže ty zas nejsou na "horky" popel.
Jaký máte zkušenosti s popelákana vy?

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Behemot
Pod dozorem moderátorů

PříspěvekZaslal: po červen 02 2025, 23:44    Předmět: Citovat

Nejakej kšunt z lídla za litr, bral sem to že zkusim esli to nebude dobrý na suť. Krom toho že filtr to prakticky nemá vůbec, násoska akorát směřuje dolů a doufajou, že to pořeší gravitaca, tak vysává asi minutu, pak se tam potentuje nejaká klapka, začne hučet jinak a nesaje absolutně vůbec. Je to čistě takle, asi neco bimetalovýho bo nevim. Voklepávání má zcela nulovej efekt.

Si myslim, že 90 % tady tech popeláků je akorát sračka k hovnu.

Tisíckrát větší službu udělal žlutej takyprůmyslovák z líla co umí prej ai mokrý (taky násoska dolů) co sem našel u konťáku s ustříhlou šňůrou. Zapotil sem se s tím tam narvat poctivej gumák 2×2,5, ale je tam. Filtr to taky moc nemá (jenom nejakej molitan za motorem), ale s vecpaným nejakým že jako univerzálním papírovým pytlem to 90 % jemnýho prachu zachytí, saje jak ďas a jednou za čas to vobouchám a vyfoukám ai motor kompresorem. Za tu cenu ( Laughing ) dobrej.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
dako

PříspěvekZaslal: st červen 04 2025, 8:54    Předmět: Citovat

Kdysi jsem něco podobného kupil v Hornbachu v akci za cca 800,- používám v dílně jako vysavač a odsávač pilin z frézy, kotoučové pily a hoblovky. Jako provedení nic moc, ale jinak to, za ty peníze, účel plní.
Vysavat horky popel jsem nezkoušel.
rnbw

PříspěvekZaslal: st červen 04 2025, 9:39    Předmět: Citovat

Piliny zvladne kazdy vysavac, ale jemny popol je problem. Bez oklepu to lepsie nebude.

Tu pri rekonstrukcii mali nejaky Bosch, co oklepaval 3-krat mozno dvakrat za minutu, ak nie aj castejsie.
pocitujlasku

PříspěvekZaslal: st červen 04 2025, 10:11    Předmět: Citovat

mam podobny z lidla, huci, motor je horuci po par minutach a po kazdom vysavani vycistit ten filter, lebo sa neskutocne zanesie. Vraj ma aj nejaky opacny chod na cistenie filtra, ale doteraz som neprisiel na to, ako to pouzit.
Premyslal som nad variantou vyhodit motor a zapojit tam klasicky vysavac a toto pouzivat s filtrom len ako zbernu nadobu do dielne.

Celeron

PříspěvekZaslal: st červen 04 2025, 22:34    Předmět: Citovat

Tu sběrnou nádobu na opravdu horký popel jsem viděl udělanou z vysoký plechovky možná měla 15 l pro průmyslový balení barev a jiný chemie. Byl to opravdu cyklón, vstupní hadice byla v horní části zavedená jakoby tečna k kruhu plechovky. Ve víku byl výstup pro vysavač. A vevnitř uprostřed byla taková zvláštní přepážka tvaru ledviny, prý rezonátor, který brzdil vír v cyklónu aby těžší částice lépe odpadávaly dolů na dno. Sací hadice byla snad nějaká pancéřka krkačka. Ale ty co znám, tak měly v tom krku těsnění snad z dehtovýho papíru, to by asi moc horko nesnášelo.

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

PříspěvekZaslal: st červen 04 2025, 23:00    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
Piliny zvladne kazdy vysavac, ale jemny popol je problem. Bez oklepu to lepsie nebude.
Tu pri rekonstrukcii mali nejaky Bosch, co oklepaval 3-krat mozno dvakrat za minutu, ak nie aj castejsie.
Jedno z chodivejch řešení používá privátní značka "Rainbow" - saje šikmo shora proti hladině rotující vodní náplně v nádobě. Veškerej bordel je pohlcenej vodou, která se musí včas vylejt a nahradit čistou. Tohle řešení by mělo zvládnout i žhavej popel - samozřejmě s příslušnou žhavýmuodolnou trubkou a hubicí. Jinak cyklónový filtry s olejovou náplní přes kterou se sál vzduch se léta používaly u všech větších dýzlů a jejich nahrazení papíro-vláknitýma výměnnýma filtračníma patronama byla jen otázka pohodlí při čištění a servisu. Sání přes kapalinu nebo proti hladině kapaliny se používá i u odsávání u průmyslovejch brusek a to hlavně tam, kde můžou při broušení vznikat jiskry = v podstatě všude, kde se brousí slitiny obsahující železo ...

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Pikofarad

PříspěvekZaslal: čt červen 05 2025, 7:33    Předmět: Citovat

Vysavač na popel mi přibalili jako dárek ke krbovým kamnům,filtrace je na 💩.část prachu letí do místnosti.Takový kvalitní rozviřovač .Do dílny na piliny dobrý
Hape

PříspěvekZaslal: čt červen 05 2025, 8:43    Předmět: Citovat

Nějaká diskuze o popelových vysavačích už probíhala ZDE
Já mám zkušenost akorát s popelovým vysavačem Hecht 20E a víckrát už bych si podobný bazmek nekoupil. Je to taková plechovka s plastovým víkem ve kterém je motor. Má to jemný skládaný válcový omyvatelný filtr a jako hrubý filtr je přes něj přetažený pytlík, sešitý z nějaké netkané textilie, také omyvatelný. Ten pytlík je ušitý tak, že se sotva dá na jemný válcový filtr navléct a má oproti skládanému filtru podstatně menší povrch. Tím pádem se po vyčištění velmi rychle zanese popelem a vysavači hodně klesne sací schopnost a stoupne hlučnost. Nějaké oklepávání nebo protisměrné profukování filtru ten bazmek nemá. Až budu někdy za něj kupovat náhradu, tak jedině s nějakým alespoň poloautomatickým čištěním filtru. Buď od Karcheru AD2 nebo něco průmyslového.
Kdysi, před asi 15 lety jsem viděl nabídku na vysavač, který měl filtr složený z více takových jako rukávců a v každém byla pružina. Ta měla, asi svým pohybem (kontrakcí?), nějak napomáhat čištění filtru. Myslím, že u toho bylo i video, jak vysavač vysává i s úplně plnou nádobou, až byl prach i mezi rukávci. Nevíte o tom někdo něco? Jestli takový vysavač ještě někdo nabízí? Značku vysavače už si nepamatuji, ani kolik stál peněz a nedaří se mi o tom něco dohledat. Ani UI nic podobného nenašla.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> "Čínský" a jiný šmejd Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: