zdravím, platím mobilem už dlouho ale najednou mi platba Android peněženkou přestala chodit. Několikrát jsem se o platbu pokusil, někdy šla a někdy ne. Nakonec jsem vypozoroval že musím zapnout polohu.
Zajímalo by mě na co a proč to předtím chodilo i bez polohy.
Jak jste na tom vy - platíte mobilem ? Máte zapnutou polohu ?
díky za názory, protože nevím jestli mám něco špatně nastaveno v mobilu já anebo je to u všech (?)
Já běžně mám vypnutou polohu i Wifi, mám pocit že to míň žere baterku. Zapínám to pouze když chci navigaci. Mám founa starší ročník a baterka nic moc.
Zajímá mě jestli někomu funguje platba bez zapnuté polohy. Jestli to opravdu není jiné nastavení v mém mobilu.
Zaslal: pá květen 23 2025, 16:20 Předmět:
Platím pravidelně, poloha vždy vypnuto. Mobilní data/případně wifi (většinou) zapnuto.
Z toho by si polohu mohl cucat taky. Bez jediného klopýtnutí za poslední cca rok a půl.
Zo zapnutej wifi ti Gúgeľ zistí polohu, ako by si mal zapnuté GPS, lebo vie polohu každej wifi siete s presnosťou na desiatky metrov. Z mobilných dát Gúgeľ nezistí nič, lebo netuší, cez ktorú BTS si pripojený. To vie len mobilný operátor a ten to Gúgľu nepovie.
Ale no tak, telefon ví o všech BTS v okolí, takže logicky o nich ví i Google. Aplikace Peněženka se stále aktualizuje a co dostačovalo ve starších verzích, nemusí platit nyní.
Polohu i data mám zapnuto a platím bez problémů. V rámci úspor nám zřídili firemní platební karty jen virtuální a i ta funguje ok. _________________ Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Do Peněženky přidávám jenom virtuální karty, protože jdou jednoduše zrušit a vymazat. Plastové mám doma na jedné hromadě a když to šlo, tak jsem banku o žádnou ani nežádal.
Založen: Jun 26, 2009 Příspěvky: 1394 Bydliště: Hlohovec (Sk)
Zaslal: pá květen 23 2025, 18:17 Předmět:
dnes som si schvalne vypol BT, WiFi, GPS aj mobilne data. Ešte doma. V obchode aj v lekarni som nasledne bez problemov zaplatil. Mam Samsung A15 a keď mám na karte dostatočné kritie, ešte sa mi nestalo žeby som nezaplatil, aj v zahraniči.
Manželka ma Xiaomi. Najprv jej to chviľu platilo v pohode, potom jej to fungovalo len tak že musela otvoriť aplikaciu Peňaženka (mne stači že odomknem telefon), teraz už to zas nepouživa lebo jej to nešlo z nejakeho dovodu. GPS ma stale vypnutu- či to ma suvis, neviem.
Platím z 95% jenom mobilem (uložená platební karta). Denně, všude. Tu a tam to chce jenom opakované ověření otisku, jinak bez jediného zadrhnutí.
Data ani polohu nevypínám nikdy. Jestli to je potřeba, nevím.
Mám Motorolu s čistým Androidem bez nadstaveb. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Další
Strana 1 z 8
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.