2004 Příspěvky: 20465 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: čt květen 15 2025, 13:57 Předmět: Zatím 603 minut
Ano, 10 hodin a tři minuty, to je součet odhadnutého času k vyplnění 85 dotazníků Českého národního panelu. Nemyslím si, že bych měl tolik volného času, abych to všechno vyplňoval, tak občas nakouknu, oč asi tak jde, a zase to zavřu. Nevyplňuji je: když se do nějakého podívám, zjistím, že nepatřím ddo cílové skupiny. Buď se ptá na řetězec, do kterého zavítám jednou do roka, protože tu buď široko daleko žádnou provozovnu nemají, nebo je mi přes 60 let, tak už je lepší se mě na to neptat, případně to ode mne chce odhady sportovních výsledků (za prvé nevím, co to znamená, za druhé...).
To jen tak namátkou. Nevím, co bych zrovna já k tomu měl říct.
Houstne to, máme problém... teda houstne ten počet dotazníků týdně, aniž bych od předloňska jediný vyplnil a odeslal.
V červnu 2019 jsme na nějaké akci vyplňovali dotazník a nechali si poslat vyhodnocení na mailovou adresu. Dva roky se nedělo nic, v létě 2021 začaly od ČNP chodit dotazníky průměrně dva do měsíce (to jsem ještě tuším tři vyplnil), od ledna 2024 už je ten náš vztah jednostranný: dotazníky houstnou (v únoru byl jeden týdně, od prosince 2024 už chodí 4 - 5 dotazníků za týden). Mezi dotazníky od loňska chodí i nějaký newsletter.
Zřídil jsem jim samostatnou složku, do které dnes spadl 92. mail, z nichž je 85 dotazníků s odhadem doby vyplňování 6 -30 minut.
Teď mám dilema: mám je nechat spamovat dál, nebo je rovnou nastavit do filtru?
Co o nich kdo víte?
Zaslal: čt květen 15 2025, 16:07 Předmět:
To umím taky, ale zajímá mě, co jsou zač, komu ak čemu ta nasbíraná data slouží, případně, kdo to platí? Jen tak, z čistého enthusiasmu to asi nedělají.
Na jejich stránkách, ani na těch, které se tím zabývají, ta informace není, nebo se vyžaduje přihlášení. FB nemám, můj Google profil nezná. A, jestli jsem před lety nějaké heslo měl, obnovovat ho nehodlám.
Založen: Feb 08, 2010 Příspěvky: 672 Bydliště: Dolní Cerekev, Česko (Czechia)
Zaslal: čt květen 15 2025, 16:35 Předmět:
Český národní panel neznám a nikdy jsem o něm neslyšel.
Jediné co vím, je to, že může přijít dotazník od Českého statistického úřadu a že je snad povinnost na takový dotazník odpovědět.
Zaslal: čt květen 15 2025, 18:20 Předmět:
Jednoduše, například při firemním školení. Ale že si na moji adresu vzpomněli po dvou letech a pak to začali hrnout.
Pár dotazníků jsem začal, ale nedokončil (důvody výše). A přes rok to ani nečtu.
Zaslal: čt květen 15 2025, 21:47 Předmět:
Už to moc nepamatuju, běželo to přes odkaz, mobilem a mělo to být anonymní. Jenže jsem si nechal poslat vyhodnocení na záložní adresu, ale celé dva roky se nic nedělo. Dokonce jsem ani nezaznamenal, že by výstupy toho průzkumu vůbec někdo někdy k něčemu využil. Možná jsem to spustil tím, že ten druhý dotazník, co přišel za dva roky, jsem vyplnil. Ale zase se nějakou dobu nic nedělo, zhoustlo to až teď.
Zatím to nechávám padat do samostatné složky (dnes tam spadl mail č. 93), ne, že bych tomu věnoval nedměrnou snahu, ale pořád čekám, kdy se vynoří jasné odpovědi na jasné otázky, než to označené, jako spam, nechám filtrovat.
Zaslal: pá květen 16 2025, 6:03 Předmět:
citace:
Právo na omezení zpracování
Máte právo nás požádat, abychom omezili zpracování v případě, že se budete domnívat, že osobní údaje, které o vás máme, jsou nepřesné, zpracování neprobíhá v souladu s platnou legislativou, osobní údaje již nepotřebujeme pro daný výzkumný projekt a v případě, že vznesete námitku a bude probíhat její vyhodnocování.
Je to standartní spam, nic nevyplňovat, na nic neklikat, označit doménu jako spamovou, všechno smazat, dál nic neřešit. Jaký je účel tohohle se lze jen dohadovat. Nejspíš jde o sociální inženýrství ve stylu kdo odpovídá na tohle, bude náchylný k podvodům typu záchrana peněz naházením do bitcoinmatu nebo zamilovaný doktor v Africe (bez urážky). Ani podvodníci nemají neomezené prostředky a tohle bude jedno ze sít jímž filtrují potencionální oběti.
Rozhodně to neslouží k žádnému získávání informací průzkumem pro firmy nebo něco podobného. Firmy potřebují data od svých (potencionálních) zákazníků, data od cílové skupiny lidí typu "dobrovolně komunikuji se spamboty" jsou pro ně zcela bezcenné. Pokud se tedy nezabývají výše uvedenou činností.
Что такое "Český národní panel"? Zatím mne ještě neoblažili svou pozorností a ptát se na gůglu nebudu aby to opomenutí nenapravili.
Ale dost mne $ere, když si třeba v nádražním kiosku koupím do vlaku párek v rohlíku (s kečupem), zanedlouho mi přijde emajl abych kliknul na odkaz a vyplnil dotazník jak jsem byl s koupí spokojen - to zatím přeháním, ale co není může být.
https://pc.poradna.net/questions/1688575-prisel-mi-emajl-nevim-co-si-o-nem-myslet
Nebo se občas rozmnoží žádosti dětiček co dostaly úkol zjistit veřejné mínění na cosi. IMHO na to by byla dobrá umělá inteligence
Citát z jedné webové stránky:
citace:
Průvodce vědeckým žargonem 2
Výzkum pracuje s reprezentativním vzorkem přes 1000 respondentů = Kde bychom je vzali, těch 200 získaných odpovědí jsme multiplikovali.
_________________ Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
...běželo to přes odkaz, mobilem a mělo to být anonymní...
Pojem anonymní je dnes zdevastovaný natolik, že se mu nedá absolutně věřit.
Jako příklad bych uvedl, že třeba i renomovaný dTest posílá v mailech odkazy na různé údajně anonymní dotazníky, přičemž takový odkaz vždy za normálním linkem obsahuje asi tak kilometrový hash.
Pročpak asi?
A tato šmejďárna je prorostlá prakticky vším. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.