Uvažuji o větším monitoru a klidně prohnutém. Byl jsem se na nějaké podívat v Electroworldu a na první dobrou by mi to nevadilo.
Vlastníte někdo takový monitor delší dobu a máte kvůli prohnutí k němu nějaké výhrady?
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32853 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: pá listopad 17 2023, 17:37 Předmět:
Nevinil bych z toho moda - v tomhle enginu fóra nejde dost dobře vystříhnout jen některý posty - třeba první, druhej a pátej od určitýho bodu. Jde jen od určitýho bodu urvat a zahodit celej konec - takže je potřeba pečlivě zvažovat, kde to stříhneš, abys skutečně moderoval a nezjimírkoval jinak neškodný vlákno. Kluci to zkoušejí opravit, ale je problém se zastaralostí php nuke. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Mám 5 let prohnutý Samsung V32F390,to prohnutí nevnímám,obraz velmi dobrý,lehce nerovnoměrné podsvícení,ale žádná katastrofa,zvuk slabší,takový plechový.Ale stejně jedu filmy přes bedýnky 2+subwoofer,tak vnitřní repro je out.To prohnutí bude spíš jako marketingový tah,rozdíl v obraze nevidím
Zaslal: pá listopad 17 2023, 22:56 Předmět:
Existují monitory s různou úrovní prohnutí. Úroveň prohnutí se udává poloměrem R v mm. Čím nižší číslo R tím větší prohnutí. Vnímání pohledu na prohnutý monitor je individuální, ale obecně se prohnuté monitory nedoporučují pro práci v CADech. Někteří projektanti mají problém si zvyknout a je pro ně na závadu rozpor mezi zrakovým vjemem z monitoru a liniemi na výkresech.
K tomuto se hodi ty s vyssim R, mam Dell 4919DW a prohnuti je mirne.
Je to jak 2 27" displeje vedle sebe, ale bez te blbe mezery. Umi i dva vstupy zobrazit vedle sebe a ma USB switch, takze mam pres nej zapojenou klavesku a mys a po prepnuti vstupu na monitoru se prepnou i ty.
Jde to i nastavit, treba ze USB1 -> DP a USB2 -> HDMI
Měl jsem 5 let rovný 32" VA monitor s rozlišením 2560x1440 a poměrem 16:9. Nyní mám 1/2 roku 34" VA s rozlišením 3440x1440 a poměrem 21:9, takže mám s čím srovnávat. Zvykl jsem si velice rychle a zakřivení se mi nikam jinam nepromítá, protože kousek vedle máme 55" TV. Zakřivení má 1,5m a sedím od něj ve vzdálenosti něco přes 1m, takže nemusím tak přeostřovat při pohledu ze středu do stran a to mám brýle na čtení.
Hlavně si pochvaluji frekvenci 165Hz proti předchozím 60Hz, protože je daleko příjemnější pro mé oči. Taky jsou tyto vyšší frekvence vhodné pro hraní FPS her, jelikož monitor má FreeSync, ale fungují na něm i grafické karty od nVidie se svým G-Sync, kde má 4070 tyto frekvence bez problému nakrmí.
Ten Dell je dobrý extrém, ale chápu, že když už, tak už. Akorát má jen 60Hz.
Zaslal: so listopad 18 2023, 14:11 Předmět:
Samsung OLED S49CG950 Smart
Rozlišení Dual QHD 5120 x 1440 px
Uhlopříčka 49"
Frekvence max. 240 Hz
Poměr stran obrazu 32:9
Poloměr prohnutí 1800mm tj. 1,8m
Pozorovací úhel 178° horizontálně i vertikálně
Rozměry bez stojanu 1194.7 x 365 x 180.8 mm
Hmotnost bez stojanu 9,2 kg
Samsung Odyssey Neo G9 Quantum Matrix
Rozlišení Double UHD 7680 x 2160 px
Uhlopříčka 57"
Frekvence max. 240 Hz
Poměr stran obrazu 32:9
Poloměr prohnutí 1000mm tj. 1m
USB hub
Rozměry bez stojanu 1327.5 x 429.5 x 338.4 mm
Hmotnost bez stojanu 15,4 kg
Na OLED monitor jsem se díval a byl by super, ale ty ceny jsou zatím přehnané, když za 55" OLED TV se 120 Hz jsem dal v akci před rokem 21 tis. Právě na ní jsem si vyzkoušel tu vyšší frekvenci. Až někdy ceny OLED monitorů klesnou, tak pouvažuji. Na stole bych možná uživil max. 38".
Zaslal: so listopad 18 2023, 15:42 Předmět:
MSI IPS Optix MEG381CQR PLUS
Rozlišení 3840 x 1600 px
Uhlopříčka 37.5"
Frekvence max. 175 Hz
Poměr stran obrazu 21:9
Prohnutí 2300mm tj. 2,3m
USB hub
Rozměry 896.5 x 466.4 x 325.8 mm
Hmotnost 10,7 kg
ViewSonic IPS VP3881A
Rozlišení 3840 x 1600 px
Uhlopříčka 37.5"
Frekvence max. 60 Hz
Poměr stran obrazu 21:9
Prohnutí 2300mm tj. 2,3m
USB hub
Rozměry 896 x 699 x 299 mm
Hmotnost 12,6 kg
Hlavně si pochvaluji frekvenci 165Hz proti předchozím 60Hz, protože je daleko příjemnější pro mé oči.
To je spíš placebo efekt. Protože 60Hz znamená jen frekvenci přepisu obrazovky, ale nikoliv frekvenci blikání jako u CRT. Takže kromě těch her, kde je to o rychlosti zobrazení, se to poznat nedá, podsvícení bliká kmitočtem PWM, který bývá stovky Hz nebo svítí kontinuálně při proudové regulaci.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.