Zaslal: so červenec 15 2023, 19:18 Předmět:
Mám tyhle skorohranoly jen tři, ale pamatuju si, že k mání byly i další (asi čtyři), ve kterých byla (mým pohledem) hotová maxirelata. Byl jsem zatlačen k ráznému rozhodnutí větou -> "Chceš z toho něco? Potřebuju to co nejrychleji dostat pryč."
Jsou tam většinou MZH a MZJ, diskrétní tr. malé, střední (KFY34), občas KUY12. Pasivní prvky staré, i poslední předlistopadové. Zelené R, modré TF, spousta hrníčků.
Desky jsou vedeny v kolejích, na konci dva Jihlaváky.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33717 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: so červenec 15 2023, 19:49 Předmět:
Desky beru, řekni si cenu nebo jinej revanš. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: so červenec 15 2023, 22:32 Předmět:
Já mám doma ty "vany" zase s jinými deskami. Je to z PK202. U nás ve městě se montovala myslím úplně poslední vyrobená. Studoval jsem tenkrát dálkově spojovou techniku v Panské ulice vedle Václaváku. Učili nás tam profesoři, co buď nějaké ústředny "spoluvymysleli", nebo se na vývoji podíleli. Jeden pracoval tenkrát myslím i pro švédského Ericsona.
Tenkrát tam s námi do třídy chodili i chlapi co je montovali, a říkali, že poslední vyrobenou budou montovat právě u nás. To bylo těsně před plyšákem.
Jinak mám doma z doby studií i tu knihu o ústředně PK202
Zaslal: so červenec 15 2023, 23:24 Předmět:
Tzn. že to jsou desky z ústředen, který už uměly zpracovat DTMF tónovou volbu spolu s impulsní a uměly se automaticky vypořádat s připojením jak staršího pulsního aparátu s rotační číselnicí, tak i moderního elektronickýho, kde byla možnost volbu přepínat šoupátkovým přepínačem TONE/PULSE ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zdravím,
ano, je to vana z PKčka. Jakékoliv PK asi už nikdy neoživíme, takže pro původní použití tyhle konkrétní desky nevyužiju, ale pokud někdo máte i jiné desky či vany do PK, zájem bych měl, něco bylo stejné s UK11 kterou vlastním. Pro zajímavost jak vypadá UK11. PK je jen větší, ale jinak pro laika vzhledově stejné.
Ale ještě elektromechanická, s releovými registry a křížovými spínači. DTMF v PK bylo až úplně na konci. Pár let před vyhozením byly nejdůležitější součásti zelektronizované, ale bylo nasazeno minimálně. Bylo to pozdě už v době zavádění EWSD a S12
Zaslal: ne červenec 16 2023, 12:31 Předmět:
Po tom mláďata "pudou jak slepice po flusu" ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zdravim,
prosim pokud mi pockate s prodejem na rozebrani, v pondeli porovnam s nahradnimi dily, vse nemam sepsana cisla desek, ale dam nejpozdeji v pondeli vecer vedet jestli bych mel o nejakou desku zajem. Sance shody je mala, ale je...., dekuji
Zaslal: ne červenec 16 2023, 23:19 Předmět:
Tohle je Péťo na tobě, jestli cukneš nebo ne. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Tak informuji že z mé strany zájem o tyto desky není, nejsou z té části co jsem si myslel. Každopádně můj zájem trvá pokud by ještě někdo měl podobné součásti těchto ústředen.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.