Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19348 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: so červenec 08 2023, 0:17 Předmět: Identifikace SMD asi Mosfet
Mám tady modelářskej regulátor - měnič pro trojfázový BLDC motory. Na výstupu je 6 pravděpodobně Mosfetů s ochrannou diodou, popis je HAF850. SMD provedení 8 noh, dost podobnej tomuhle ale malinko větší, cca 6 x 6 mm.
Nejsou si všechny odporově totožný, asi jsou některý přerušený. Viditelně na nich nic není, což je s podivem, protože u jiných regulátorů často bývají rozstřelený s dolíčkem.
Vůbec netuším, co to je, HAF 850 k nenalezení, jen samý blbiny pro psy. _________________ Jirka
Zaslal: čt červenec 13 2023, 10:36 Předmět:
Není na tom toho napsáno víc? Třeba tohle není HAF245, ale BSC0901NS od Infineonu. Rozměry plus mínus těch 6x6 sedí. Akorát v datasheetu nevidím, co to HAF znamená. Pouzdro by snad mělo bejt PG-TDSON-8. Koukal jsem chvíli u Mouserů, a Infineon v tomhle pozdru vyrábí těch mosfetů mraky.
Poctivě jsem hned po položení dotazu hledal HAF850 i různé příbuzné stringy, ale fakt nic. MOSFETy HAF2011 dělá nějaký PRCák (nebo možná Renesas), ale s tímto číselným označením ne. HAF s jinými čísly najdeš u Renesas nebo Hitachi.
Přikláním se ke klasice: buď je to OEM (a tedy bez zveřejňování jakýchkoliv údajů), nebo je to úmyslně "zašifrované" (v podstatě totéž jako OEM), nebo tam má být ještě nějaké jiné označení.
Není něco třeba zespodu? _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19348 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: čt červenec 13 2023, 22:45 Předmět:
Balt76 napsal(a):
Není na tom toho napsáno víc? Třeba tohle není HAF245, ale BSC0901NS od Infineonu.
Pravda, něco dalšího tam bylo ale taky mě to nedávalo smysl. Už jsem to vrátil jako neopravitelný, tak se už nekouknu. Na řídícím procíku byly nějaký paůrovně nejspíš bylo po něm. _________________ Jirka
Zaslal: ne červenec 16 2023, 17:49 Předmět:
Ještě by tu byla možnost některý z těch přerušených odpouzdřit opatrným rozdrcením pouzdra ve svěráku, a prohlédnout pod mikroskopem, jestli na čipu nebude nějaký nápis.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.