Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19350 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: ne červen 04 2023, 16:43 Předmět: Dvojtá shottka HSMS-2822
Vážení, nevíte někdo, čím nahradit Agilenťáckou shottky dvojtou diodu HSMS-2822? Hledám ji marně na netu, vypadá to, že se přestala vyrábět. Je to do sondy VF milivoltmetru do 1GHz měřící na kompenzačním principu. Musí to být sériový dvoják s propustností 1-|>|-3 a 3-|>|-2 na aspoň Vbr 10V a Ct maximálně 1pF.
Pár jsem jich našel ale Vbr maximálně 4V a v podstatě v kusovce nesehnatelný.
Nemát jich náhodou 2 kusy doma?
Díky! _________________ Jirka
Zaslal: ne červen 04 2023, 17:34 Předmět:
Jedině koupit tady: https://www.minikits.com.au/HSMS-2822
Používala je Brněnská tesla ve svých vektorvoltmetrech BM 552 a BM 553. Mám je oba a zatím jsem diody měl možnost nahradit originálem, ale už došly. Pokud budeš objednávat, vzal bych si 4 kusy a přispěl na poštovné. Dají se najít i jinde, ale ceny jsou trošku mimo.. _________________ Rotor rotuje a stator stagnuje...
Zaslal: ne červen 04 2023, 22:07 Předmět:
Díky, hlavně aby ještě měli. THIS PRODUCT IS MARKED AS OBSOLETE AND IS AVAILABLE UNTIL SOLD OUT.
Tys od nich už něco bral? Fungujou normálně do česka? _________________ Jirka
Zaslal: ne červen 04 2023, 23:57 Předmět:
Tak 1p je fakt dost šílené. blížící se 2,5pF SOT323 nebo podobná 2pF, snad ještě Nexperia
Kdybys potřeboval sehnat kusové množství, mohl bych se zeptat...
Zaslal: po červen 05 2023, 7:22 Předmět:
Kvicala_r napsal(a):
Tak 1p je fakt dost šílené.
Co je až tak šílenýho na HSMS-2822, kterou uměli v HP vyrobit už před více než 30 lety? Od tý doby by to snad mělo být i lepší.
Díky za nabídku, zkusím nejdříve ty Minikiťáky a pokud neuspěju, dám vědět. _________________ Jirka
On potřebuje dvě diody na jednom čipu, aby měly stejnou teplotu. Jinak to moc dobře neměří.
Problém je, že dnes už není důvod používat diodové detektory ani kvůli ceně. V podstatě za pár šupů se dají koupit integrovaná řešení jako třeba Hittie HMC611LP4, kde jsou parametry úplně někde jinde.
Zaslal: po červen 05 2023, 22:45 Předmět:
fredis napsal(a):
V těch BM jsou diody čtyři samostatně a problém s tím nemají..
Vždyť jsi psal, že tam používali HSMS-2822. Ta je přeci dvě diody sériově v jednom futrálu.
Když jsem se bavil s tím konstruktérem z Opočinku, tak mě varoval, že na ty shottky diody se nesmí svítit intenzivním světlem, jinak se jim rozjíždí parametry. U černýho neprůhlednýho SOT23 to je nějaký divný, spíš bych tomu věřil u SMD jednotlivých modrých skleněných MiniMELFů nebo SODů. Nebo že by SOD23 byl opravdu pro intenzivní světlo průsvitnej?
to HF_Tech: co bych si s tím Hittie počal? Z datašítu jsem ani moc nepochopil, jak to vlastně maká, jen že to převádí kmitočet na DC napětí.
No a sehnatelnost asi taky nebude jednoduchá. _________________ Jirka
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.