Zaslal: út duben 11 2023, 20:19 Předmět: S: Malá gumová průchodka do plechu
Ahoj,
marně hledám opravdu malou ochrannou gumovou průchodku pro jeden vodič skrz plech co se dříve běžně všude používaly.
Zkouším hledat už několik hodin, ale malou jsem zatím nikde nenašel. Nejmenší jsem našel v ECOMu, ale i ta je pro mé použití velká.
https://ecom.cz/eshop/detail/24741-PRG-GM01
Popis: Gumová průchodka,max pr. vodiče 3.2mm,mont. otvor 4.8mm
Já potřebuji průchodky pro díru v plechu 4mm, vnitřní průměr díry může být velký 2,5-3mm, a vnější průměr těch "límečků" by byl ideální tak kolem 7mm, protože zapadají do zahloubení s průměrem těch 7mm.
Nevíte někdo prosím kde bych je mohl koupit? Potřebuji nutně 4ks. Doma jsem našel pouze 3ks lehce odlišné velikosti (prostě nejsou z jedné várky), ale jsou velmi staré, a tak vlastnosti gumy již nejsou dobré.
Já je potřebuji použít jako miniaturní silentbloky na oddělení vibrací v přístroji. Tak preferuji nové s dobrou poddajností gumy.
Zaslal: út duben 11 2023, 21:00 Předmět:
Cowley: díky, ale zde jsem také byl. Bohužel, nemají tam rozměry potřebné díry do plechu. Kdo je měl uvedené, tak potřebná díra měla být min 5mm. Většinou mají sílu stěny 1mm a více. Já hledám 0,5-0,75mm max. Musí to vejít do díry 4mm.
jenicek: taktéž díky, a i zde jsem byl Podle mne má být čistá guma při focení bez odrazů a "prasátek". Tohle bude zřejmě něco jako PVC. A o pravdivosti popisků si u Hadexu nedělám žádné iluze.
Ano, narazil jsem při hledání na velké množství různých typů průchodek co by možná rozměry vyhověly, jenže materiál byl všechno možné, jen né klasická měkká guma. Většinou to bylo uvedeno jako PVC a jeho varianty.
Jestli nedá nějaká dobrá duše odkaz na klasickou gumovou, tak mi nezbyde, než jít hledat k číňanovi.
bdn našel u TME dokonce menší, než se podařilo u TME mě, a které jsem si i na zkoušku objednal, viz foto. Já objednal typ "SKINDICHT-LA3. Třeba ty od bdn zkusím, jestli by šly použít. Velikost je prakticky stejná jako ty z ECOMu, co jsem tak nyní porovnal.
Nicméně na fotce jsem v levé části přiložil tu moji jednu starou, které by vyhověly nejlépe. Ve velikosti je to docela rozdíl od těch co jsem objednal.
A jinak je to do plechu na druhé fotce.
jenicek napsal(a):
Ty nám ty informace dávkuješ jak antibiotika. Kdyžs předtím neuvedl sílu plechu, tak se nediv za naše odkazy
jenicek: chlape, nejsem si vědom, že bych uváděl, nebo požadoval nějakou sílu plechu, viz můj první příspěvek, kde jsou jenom průměry děr
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19347 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st duben 12 2023, 16:15 Předmět:
Jestli jich potřebuješ jen pár, tak modeláři je používají na upevňování serv. Koukal jsem se na rozměry, venek 7, vnitřek 3, díra v plechu 4,5(tl2). Daji se koupit náhradní po 4 kusech. Ale bacha, některý mají venek tvar D. _________________ Jirka
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9778 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: st duben 12 2023, 17:07 Předmět:
Pracuji v automobilce, takové bazmeky končí na podlaze a ve vysavači
smetí už je ani nesbírám navěky tu nebudu...obrať se na známého
z oboru. _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Zaslal: st duben 12 2023, 21:48 Předmět:
Tak dopolední hledání u číňana skončilo fiaskem. Menší než ty nalezené v TME a v ECOMU jsem nenašel. Při nejhorším to po jejich koupi dopadne tak, že vyříznu část kruhu (odhadem čtvrtina až třetina) tak, aby se to vešlo na fest do díry, šroubek nekloktal, a bude vyřešeno
celeron: Jirko prosím, odkaz na ty vzpomínané kulaté by jsi sem nedal? Já jsem nyní dle Tvé rady dlouze hledal pomocí googlu, ale žádné kulaté jsem nenašel. Jen samé hranaté, obdélníkový půdorys.
konosuke: pokud by jejich rozměry odpovídaly (díra pro šroub 3mm, montáž do díry průměr 4mm a ten límeček průměr 7mm, tak bych měl zájem. Kdyby byly rozměrově správně, tak pošli zprávu, doladíme zbytek.
Potřebuji 4 kusy, případně do rezervy další 4ks a jeden až dva kusy navíc, pokud bych měl skalpelem vyřezávat výseč, než ji přesně trefím.
Je to ke zbláznění, za komunistů tohodle všeho bylo k mání, a nyní není skoro nic z toho, co člověk potřebuje pro opravy
Jak již nedávno vzpomínal Zdeněk, tak opravování se z několika minut výměny vadné součástky změnilo v několika hodinové hledání a shánění náhradní součástky, pokud je vůbec někde na světě k mání ...
Zaslal: čt duben 13 2023, 9:57 Předmět:
Našel jsem v šuplíku pár starších gumových (nepoužité černé):
vnější pr. 7,0 mm
vnitřní pr. 3,4 mm
do díry pr. 5,0 mm
tl. plechu 1,0 mm
výška 4.9 mm
Pozn.: průchodky se do menšího otvoru bez potíží zmáčknou.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19347 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: čt duben 13 2023, 10:31 Předmět:
VASEK_W napsal(a):
Jirko prosím, odkaz na ty vzpomínané kulaté by jsi sem nedal? Já jsem nyní dle Tvé rady dlouze hledal pomocí googlu, ale žádné kulaté jsem nenašel. Jen samé hranaté, obdélníkový půdorys.
Zaslal: čt duben 13 2023, 23:01 Předmět:
Habesan: "Většinou mají sílu stěny 1mm a více. Já hledám 0,5-0,75mm max."
Ano, vhodnější by bylo doplnit tam, že se jedná o sílu gumové stěny průchodu v díře.
Celeron: díky Jirko za odkaz, to je zajímavé
jjilek: děkuji za nabídku, to by mohlo být případně vyhovující, byť je to na malou sílu plechu. Pokud bych nenašel vhodnější, tak se ozvu
A z carmedia mi přišel obrázek s rozměry, pro mne bohužel již moc velkými.
Děkuji Vám všem za ochotu a snahu mi pomoci.
Zkusím zatím objednat z TME, nebo ECOMU s dalším zbožím, a pokud by to nevyšlo, tak budu brát postupně Vaše nabídky.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.