Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4635 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: čt červenec 07 2022, 17:40 Předmět: Převod txt souboru na video *vyřešeno*
Potřebuji převést pár vět z txt souboru na video a je téměř jedno jaký formát. V přípdě krajní nouze i GIF by bodl. Ale mělo by to být free a hlavně off-line. Google nabízí kde co, ale většinu on-line nebo v opačném gardu i přes dotaz v uvozovkách.
Dva dni hledám a nic použitelného jsem nenašel. Nemá někdo nějaký tip, čím nebo jak to udělat? _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Naposledy upravil hafca dne čt červenec 07 2022, 21:43, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33721 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt červenec 07 2022, 17:50 Předmět:
Nějakej titulkovací program mě napadnul - natočit klidně i kamerou "tmu" pomocí zakrytýho objektivu a pomocí libovolnýho střihovýho a editačního softu (Adobe, Vegas, ...) do toho vložit tituek. Hodně softů umí "běžící" text, nebo jde učunit titulek rozkouskovanej časově podobně jako filmový titulky ... Jestli chceš, domluvím se se synátorem, pošli mi ten text do SZ a zkusíme to spáchat. Taky si nadefinuj, jak chceš ten text velkej, barevnej a pod. a taky jak dlouho ten klip má trvat. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Jan 10, 2018 Příspěvky: 546 Bydliště: Olomoucký kraj
Zaslal: čt červenec 07 2022, 17:55 Předmět:
hafca napsal(a):
Potřebuji převést pár vět z txt souboru na video...
Co kdybys aspoň naznačil, jak si to video/animaci gif představuješ?
Jako že máš v txt souboru 5 (nebo 5000) vět a ty se mají postupně ve videu promítat po jedné?. Jestli je jich jen 5 a tak, jak jsem popsal, tak to uděláš třeba v Gimpu, který umí exportovat vrstvy jako snímky GIF animace...
Zaslal: čt červenec 07 2022, 18:04 Předmět:
Jsou to popisky o ději filmu. Tedy opravdu pár vět a nepotřebuji žádný kombajn, stačí něco primitivního.
Odešlo MMC, které umělo zobrazit GIF, který byl ve stené složce s filmem co šel taky z té složky spustit. Přehrávač v novém MMC to už neumí, musel bych do složky s obrázky a pak zpět. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Zaslal: čt červenec 07 2022, 18:35 Předmět:
piCZus napsal(a):
Stačí?
I by v nejhorším stačilo. Ale zkusil jsem ten tvůj text nahradit mým a na konci píše "Invalid argument". _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Založen: Aug 10, 2007 Příspěvky: 696 Bydliště: 3 km od Humenného
Zaslal: čt červenec 07 2022, 18:40 Předmět:
Ak je to tak, ako predpokladám, stačí vytvoriť obrázok s textom, tento obrázok vložiť do Windows Movie Maker-a, nastaviť potrebnú dĺžku videa. Vo výsledku počas prehrávania videa bude zobrazený len ten obrázok s textom.
EDIT: reagujem na prvotný dotaz.
Movie Maker je jednoduchý střihový program na video. Samo umí i titulky a ty umí různě naaranžovat. Nevím jestli se dá stáhnout, ale mám W10 funguje mi to.
Tak jsem se podíval na slunečnici a je k mání. Poslední antivirová kontrola byla letos v dubnu.
Movie.jpg
Komentář:
Velikost:
82.15 kB
Zobrazeno:
155 krát
_________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
A v cem je teda problem?
Vzdyt tohle by mel zvladnout prakticky jakykoliv soft pro tvorbu videi.
Treba tohle https://www.openshot.org/
Nebo i ten pitomy movie maker. Ja ho ve win ale uz nemam.
Zaslal: čt červenec 07 2022, 21:42 Předmět:
Movie Maker už ve win taky nemám. Ale stáhl jsem nějakou poslední verzi a funguje to jak potřebuji.
Dík všem za tipy. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.