Zaslal: po duben 04 2022, 17:03 Předmět: Aku travní sekačka
Dobrý den, máte někdo dobrou zkušenost s nějakým modelem AKU travní sekačky, kterou byste doporučili a ve kterých jsou kvalitní články baterie, např. od Samsungu,LG
Zaslal: po duben 04 2022, 20:59 Předmět:
Nedoporučuji, jedině kabel, nebo benzín. Jak velkou plochu potřebuješ sekat? _________________ Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Je to vždycky tak hodina sekání, jednou za tři dny a ve spolupráci s FVE, není tato myšlenka úplně marná + mít dvě sady baterií. Jen bych teda rád slyšel názor z praxe, co na to třeba baterie v tomto stroji po roce říká, zda to vůbec přežije, nebo je tato obava v dnešní době už zbytečná..
Přeci jen na sekání trávy je třeba trvalý výkon delšího času v kuse..
Bavíme se o sekání trávy, co poporoste cca do 4cm, ne o sekání trávy metrové
Zaslal: út duben 05 2022, 6:45 Předmět:
Do výšky 10 cm je to v pohodě. Pokud máš ještě dvoje náhradní baterie, tak to zvládne. Má to sousedka na zahrádce a stačí jí to, ale má jen asi 10 m² na úpravu. Na druhou stranu od toho zase nečekej žádné zázraky (tepelná pojistka), jen že tam nemusíš tahat tu šňůru. Ty baterky by měly být silnější (tak 4 Ah).
Zaslal: út duben 05 2022, 6:52 Předmět:
nenapísal si rozpočet, tak doporučujem Husqvarnu. Najväčším nepriateľom je BFU (Blbej Franta Uživatel) ktorý na jeseň kosačku aj s (najlepšie vybitou) baterkou práskne do kôlne a na jar sa čuduje, že to nejde a koľko stojí nová baterka. Pri rozumnej starostlivosti o baterku, nieje problém. Samozrejme, môžeš natrafiť na nepodarkový kus, ale to by sa malo prejaviť ešte počas trvania záruky
Zaslal: út duben 05 2022, 15:21 Předmět:
Tak to jsme si asi nerozuměli. On myslel tu samochodku a já ruční elektrickou sekačku (strunovou). Ona ta sousedky to má hlavně na vysekání trávy tam, kam se nedostane s normální sekačkou.
Mám už asi 3 roky Husqarna 141 VLI.Je to kosačka s pojazdom do kopca.Mám ku nej Aku BLI 300 9,36AH.Trávnik mám asi 240m2.Na jedno nabitie pokosím trávnik 2x,Ak sa náhodou vybije počas kosenia,hodím na nabíjačku,dám si kávu.Aku je nabitý na 80% za 40minút.Zatiaľ som s ňou nadmieru spokojný.Trávnik mám pokosený za asi 30min.A veľmi dobre sa s ňou manevruje aj medzi stromkami,nakoľko to nie je až tak veľká opacha.Pozemok mám mierne svahovitý,tak občas do kopca dobre padne pohon,ktorý ma asi 3 možnosti rýchlosti.Za seba odporúčam.
Naposledy upravil Simil dne čt duben 07 2022, 20:19, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: st duben 06 2022, 19:33 Předmět:
Benzínová sekačka je potřebná pro lidi, kteří jsou příliš hloupí a na elektrické by si přesekli kabel.
Akumulátorová sekačka je potřebná pro lidi, kteří jsou příliš hloupí na to, aby dokázali nastartovat benzínovou. _________________ Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Zaslal: čt duben 07 2022, 7:56 Předmět:
Na sečení trávy jsem si vloni koupil aku sekačku Riwall 3820 prodávanou za příznivou cenu v kompletu s bateriemi a nabíječkami. Používají se současně dvě baterie po 4 Ah. Měl jsem před koupí obavy jak to bude s výdrží, ale nakonec jsem byl příznivě překvapen, jelikož na jedno nabití poseču celou travní plochu zahrady - asi 200 čtverečních metrů a v bateriích ještě trochu kapacity zbude.
Zaslal: čt duben 07 2022, 14:15 Předmět:
Mám Husqvarnu s pojezdem, sekačka nebyla moc drahá, ale za 3 baterky jsem docela
zacáloval vlastně tu nejslabší mám k aku pile .
Zahrada má cca 1 600 m/2, něco z toho je dům a garaž. Sekáme vždy na dvě poloviny
jižní a severní stranu, takže na 3 baterie se ta půlka zmákne.
Sekačka je super, minulá sekačka benzín byl docela drahý model (Husqvarna) těžká svině
s vyšší trávou se dusila a špatně házela i suchou trávu do koše (o mokrý ani nemluvim)
Ta aku sbírá i mokrou trávu po ránu na mistě kde vypouštim ČOV, takže za mě dokonalá.
Baterie 9,4 + 5,3 + 4 Ah , provoz je určitě dražší než u benzínové, ale nemusíš se o nic
starat, pokud neřešíš vyloženě peníze, s tou s__ní těžkou benzínovou jsem byl aspoň
1x za dva roky v servisu (oprava pojezdu) , tady kromě ostření nože nic neřešíš.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.