Objednal jsem si multifunkční elektrický tlakový hrnec Tesla EliteCook K70. ten nápis Tesla mě trochu děsí ale 129 pozitivních reakcí a 3 negativní by snad ten hrnec nemusel být zas takový zmetek. Když jsem si pořizoval horkovzdušnou fritézu z kaufu za 999kč tak jsem si říkal že to testnu a když tak vrátím. Nakonec jsem ji po pár měsících prodal ale proto že byl malý objem koše a koupil větší z Lidlu. Hranolky z obchodu nemají chybu, den starý rohlík je jak čerstvý z pekárny, hotové řízky z kšeftu jsou z této fritézy jak kdybych je právě usmažil. Za pár minut, hranolky víc jak 10 minut. A pár dalším pozitivních zkušeností. Od elektrického tlakového hrnce očekávám to co od klasického tlakáče plus možnost vaření v páře. S tím mám také pozitivní zkušenost, uvařit na páře, zeleninu, brambory, kuřecí stehýnka je zdravé a o kus chutnější. Neuchází pára jak u klasiky tlakového hrnce na sporáku, nemusí se hlídat čas, odložený start, má možnost před vařením orestovat cibulku a pod. Nebudu zde dlouze rozepisovat vlastnosti a také cena 2800 ujde. Jen je to TESLA. Máte někdo zkušenosti z tlakovým elektrickým hrncem? Děkuji
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: ne březen 20 2022, 12:36 Předmět:
Jedno krásné pravidlo říká, že se nemá kupovat nic, co má modrý displej. Ale snad tady to pravidlo nebude platit, hlavně co se týká životnosti. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
>robo.... Neuchází pára jak u klasiky tlakového hrnce na sporáku...<
Tak to máš přetopíno. Vaří se tak aby u klasiky ventil právě začal upouštět. Pak se ubere ohřevu aby únik ustal. _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: ne březen 20 2022, 20:26 Předmět:
Já jsem nad tím celý odpoledne přemýšlel, když jsem viděl ten výčet funkcí. Opravdu nechci, aby to znělo jako opozice, jen prostě můj názor po 30 letech u klasickýho sporáku (časem) s horkovzduchem, i když začátky byly podobný. A ještě jednou se předem omlouvám.
Určitě to není kvůli nějaké dietě.
Hranolky opravdu nenávidím, nikdy jsem je stejně jako americký brambory nepochopil a smažák s hranolkama je pro mě trest. Pokud v hospodě neměli obyč brambory, vybíralo jsem jiný jídlo nebo nic.
Nějak dodělávanej kupovanej klasickej řízek je opět něco z kategorie hororů, já jsem v poslední době úplně zrušil řízky v trojobalu a dělám raději pořádný steaky, klidně z kuřecího. Pokud bych smažil vepřovej "do zásoby", tak v pivním těstíčku a určitě bez strouhanky.
Dodělávaný rohlíky ani omylem, beru sádlový za cca 4Kč a to jen vyjímečně třeba kvůli klukovi nebo na strouhanku. Jinak jsem chlebovej.
Brambory na páře beru všema deseti, ale musí být dobrý.
Zeleninu už ne, a tím se chci dostat k babám, co se snaží chlapa změnit, takže místo vepřovýho kolena a piva jí dušený kuřecí na páře a zapíjí to sojovým mlíkem. Vajíčka pro změnu musí být na kokosovým bezaromatickým tuku. To je ze zkušenosti, co jsem vyslechl.
Kuřecí stehna mám rád, ale normálně v troubě na másle a s rýží a hezky s citem. Prsa, protože z tohoto často vylezou suchý, tak dělám vcelku jako minutkovej steak (hezky na výšku, žádnou placku) s karamelizovanou cibulí. S kremžskou hořčicí a chlebem jen tak na prkýnku.
Ale základ je si koupit celý kuře a naporcovat ho. Skelet se hodí do vývaru, poměrně dobře funguje vařený/dušený vepřový plecko s kuřecím skeletem + špenát jako příloha. Skelet sežere pes či kočka.
No, a zbývá pomalý vaření. O tom jsem uvažoval, ale když si dám vařit základ na guláš a pak mě vyženou něco dělat a leží to pár hodin jen vypnutý na plotně, tak to dojde úplně stejně, že je to jak svačina pro bezzubý.
Ale pak existují řezníci, co prodávají maso, co nezměkne nikdy, patrně jsou to nějaká stresovaná zvířata a tam to lze leda pomlet, protože fakt není šance na změknutí, to se jen rozsype na vlákna. Jo, tady tlak pomůže, ale jen trošku. Jednou jsem takto "semlel" asi 40kg masa a už nikdy to nechci zažít. Prý domácí prase...
Já v papiňáku s dvojitým dnem škvařím sádlo, tady by se to hodilo. Ale bez poklopu.
Tož tak. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Mar 30, 2012 Příspěvky: 3583 Bydliště: Havířov
Zaslal: ne březen 20 2022, 20:55 Předmět:
MiraSt napsal(a):
Vaří se tak aby u klasiky ventil právě začal upouštět. Pak se ubere ohřevu aby únik ustal.
To jsem ještě nikdy neslyšel. V dětství, když byly populární hliníkový papiňáky, to vždycky psykalo všem kteří v tom vařili po celou dobu vaření. Ono je to i logický, když to neuniká, je to známka toho že klesl tlak. To pak jaksi tlakový hrnec ztrácí smysl.
Ale nevím, třeba je dneska jiný trend. Já nejsem žádný kuchař, navíc na jídlo nenáročnej, rozhodně mě nebaví se s ním nějak dlouho kuchtit.
Založen: Oct 30, 2010 Příspěvky: 6847 Bydliště: Praha
Zaslal: ne březen 20 2022, 20:57 Předmět:
To, že je to Tesla, tě může nechat v klidu, to jen na tu Čínu nechal český dovozce napsat Tesla a udělat české popisky tlačítek, nic víc v tom nehledej a buď si jist, že ten samý čínský produkt najdeš u zahraničních prodejců pod desítkami dalších názvů, rozdíl bude jen v tom potisku na panelu. _________________ Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: ne březen 20 2022, 21:06 Předmět:
No, já si dokážu představit tlakovej hrnec, kde elektronika drží vnitřní tlak a přetlakáč je tam jen pro případ poruchy. Ale mám strach, jak dlouho to bude spolehlivý. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Mar 30, 2012 Příspěvky: 3583 Bydliště: Havířov
Zaslal: ne březen 20 2022, 21:16 Předmět:
Je vnitřek v tepelné izolací? Cosi takovýho jsem kdysi viděl a docela se mi to líbilo. Kdyby to fungovalo v režimech nastavitelného příkonu a nastavitelné teploty, to by mi stačilo. Všechny ostatní funkce nepotřebuju. Ani na indukci ty předvolené nepoužívám. Jo, ještě samozřejmě časovač, to jo.
Když už něco navíc, mohlo by to mít volitelnou tepelnou rampu. Ale to už je zase, nevím proč, sci-fi.
Založen: Nov 10, 2009 Příspěvky: 2757 Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7
Zaslal: po březen 21 2022, 12:23 Předmět:
Volitelnou teplotu měl https://elektro.bazos.cz/inzerat/147745130/multifunkcni-hrnec.php (už není nový v prodeji) A pak některé hodnoty měl ten z Lidlu, ale asi jako pomalé vaření.
Někomu to může vyhovovat, někdo to odloží po prvním použití. U nás je taky friťák nezaměstnaný a od dvou sousedů jdou výpary snad obden. Koupí mražené kuřecí stripsy a je uvařeno.
Asi to někdy zkusím, teď jdou do prodeje nechtěné dárky a docela levně.
>Kremik< Je jiný trend. Dneska je to o úsporách energie. Mám takový smaltovaný hrnec s oním přetlakovým kloboučkem na poklici a vím jak v něm vařit aby to bylo úsporné. To co bylo kdysi bylo proto, že znak unikající páry byl znak správného tlaku. Posílám fotku poklice na změnu hrnce na tlakáč kde je teploměr a pokud dojede teplota na rozhraní zeleného a červeného pole tak to začne upouštět páru. Stejně jako na staré klasice. Takže to je moc tepla. Vařím jenom po tu hranici a funguje to.
Tlak.jpg
Komentář:
Velikost:
182.64 kB
Zobrazeno:
129 krát
_________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Založen: Apr 08, 2004 Příspěvky: 3406 Bydliště: Brno
Zaslal: po březen 21 2022, 16:17 Předmět:
Já raději chlazený stripsy z Lídlu. Horkovzdušná trouba, žádný přidaný olej a nějaká trocha ho zůstane po stripsech v nádobě, hotovo bez smradu z oleje za cca 4-6minut. Pěkný točky musí mít ten ventilátor, když tam vložím ten rohlík tak je slyšet jak tam cestuje. Není horkovzduch jako horkovzduch, při nákupu je potřeba vědět jak je provedena ta vnitřní nádoba a podle toho kupovat. Jinak to nebude mít ten efekt. Ale konec mého pozitivního básnění o horkovzdušné troubě, dotaz je na jiný spotřebič.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 19347 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po březen 21 2022, 22:49 Předmět:
Mě by zajímalo něco podobnýho, klasická elektrická Remoska. Mám doma asi 30 let starou a už se blíží její klinická smrt. Zajímala by mě Remoska Trio, co má tři různý poklice na tři druhy přípravy jídel. Máte ji někdo?
Ale slyšel jsem, že existuje něco podobnýho, co má jen tu elektrickou topnou poklici a nádoba je tepelně izolovaná kvůli malý spotřebě. Není to žádnej multifunkční hrnec s chytrostí ale má jen termostat v rukojeti.
Na netu jsem to nenašel, Remoska s.r.o. to nedělá. _________________ Jirka
Založen: Nov 10, 2009 Příspěvky: 2757 Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7
Zaslal: st březen 23 2022, 10:24 Předmět:
Jestli nemysleli Bravosku. Tam je podstavec z plastu kolem celé oválné nádoby a má to pánvový termostat. Jako pánev se to kvůli topnému tělesu v lemu používá blbě, protože se u topení připaluje jídlo. Jako remoska mi vadilo nerovné dno a protože odfuk je uprostřed v drážce, urdží to víc páry a vody v jídle.
Stará remoska Original pasuje na nepřilnavé aluhrnce 24 cm. ty mají i indukční dno a klasickou poklici. Jen se první hrnec zakoupený za tím účelem po dvou polévkách začal loupat a tak jsem ho vyreklamoval. No a nový jsem ještě nezkusil.
Založen: Apr 08, 2004 Příspěvky: 3406 Bydliště: Brno
Zaslal: st březen 23 2022, 18:53 Předmět:
Tak hrnec je doma, měla ho dovézt DPD, jeden den, pak že druhý a nakonec že nemají adresu kam to doručit. Pakáž jedna. Nezbylo než si pro něj dojet 23km tam a to stejný zpět. Vnitřní hrnec je vložen do pevného obalu takže unik tepla na vnější plášť by mohl být minimální. Co mě trochu znepokojuje tak ten vrchní kryt. Když je nasazen a otočením uzamčen tak se s ním dá lehce pohnout, nesedí na pevno. U klasik tlakového hrnce je to na fest aby neunikal tlak.
Dal jsem dovnitř trochu vody, uzavřel a zvolil program. Až hrnec dosáhne zvoleného tlaku tak začne odpočet času. Po chvíli začal odpočet, víko sedí jak přilepené, nikde nic nesyčí. Fakt ticho. Počkal jsem pár minut a program ukončil a přepnul na odvzdušnění. Kurňa to byl fukot a to jsem měl nastaven tlak na střední hodnotu.
Na obalu je velká nálepka která se má před použitím sundat. Ynteligenti jedni, ona se nějaká tenká a dobře přilepena takže dolu jen tak nejde, trhá se po kouskách. Blbouni, to nejde nechat lepící plochu jen v rozích té echt důležité nálepky aby to šlo bez potíží lehce sundat.
Na dně nerezu nádoby jsou drobné tečky asi jak voda začala vařit. To mě přivedlo na myšlenku jestli se v tom nebude pokrm připalovat, třeba ten guláš. Pokud je hrnec z kvalitního nerezu tak by se připalovat nic nemělo, si to myslím, v recenzích ani nikde na netu jsem se nedočetl o připalování během vaření. Teflon jsem tentokrát nechtěl.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.