_________________ „Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9685 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: so říjen 24 2015, 18:44 Předmět:
Co je tohle, je to jedlé, he ? enem neříkejte že jo ale jednou, tenhle houbařskej vtípek znám
http://img24.cz/images/75413507914468186530.png _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9685 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: so říjen 24 2015, 19:07 Předmět:
To bude vono, dík. Vyrostlo to v lesíku u železniční tratě Č.Těšín -> Frýdek Místek no a na půl cesty je stanice / obec Hnojník, jaká náhoda. _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9685 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: ne říjen 25 2015, 17:31 Předmět:
žádný houby se moc dobře s alkoholem nesnášejí, organická rozpouštědla typu ethanol nebo víno NIKDY nepiji jenom občas lehké pivo desítku _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Založen: Oct 30, 2005 Příspěvky: 3769 Bydliště: VT SLOVAKIA
Zaslal: ne říjen 25 2015, 19:39 Předmět:
Ešte dnes som sa nechal prehovoriť švagrom, tak sme vyrazili na podpňovky(václavky). Našli sme perfektné miesto a niektoré mali stopky v priemere aj 2,5cm.
_________________ „Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Založen: Nov 10, 2009 Příspěvky: 2477 Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7
Zaslal: ne říjen 25 2015, 22:23 Předmět:
Těch jsme právě viděli přerostlých dost, vy jíte i nožky? Budeme to sterilovat, tak ať to není marná práce, protože někde píšou jen klobouky do 5 cm a nohy nebrat.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: út říjen 27 2015, 14:59 Předmět:
Nevím, jestli to sterilování je ideální, podle mě stačí krátce podusit a šup do mrazáku. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Václavky jsou mírně jedovaté a neměly by se jen krátce dusit (sterilovat), ale cca alespoň 15-20 minut. Nohy bývají tuhé a nejí se. _________________ Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: út říjen 27 2015, 15:46 Předmět:
Ano, ale to platí až při vaření samotného jídla (popř. po rozmražení). Podušení slouží jen k likvidaci enzymů před zamražením, které fungují i v mrazu a nedělají dobrotu. A to platí obecně. Syrová houba do mrazáku nepatří. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 17962 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: út říjen 27 2015, 18:47 Předmět:
ZdenekHQ napsal(a):
Ano, ale to platí až při vaření samotného jídla (popř. po rozmražení). Podušení slouží jen k likvidaci enzymů před zamražením, které fungují i v mrazu a nedělají dobrotu. A to platí obecně. Syrová houba do mrazáku nepatří.
To je zajímavý, já mám doma knížku "konzervace potravin..." a tam píšou že v mražáku při teplotě pod -17 se u většiny známých potravin téměř zastaví enzymatický děje a je tam tabulka pro spoustu potravin jak dlouho vydrží v mražáku, což přímo souvisí s tím téměř zastavením. Houby bez rozlišení tam jsou 3 měsíce. Ale pravda, postup zmražování u hub jsem tam nenašel. _________________ Jirka
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: út říjen 27 2015, 18:54 Předmět:
Vidíš, já jsem četl i pravý opak, že při těchto teplotách se třeba v mase dějí změny, umožňující lepší využití obsaženého železa. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Co píše Zdeněk je v souladu s tím, co jsem nedávno slyšel v rozhovoru s nějakým mikrobiologem, a sice, že vařením se přeruší rozkladný proces, který teprve má za následek vznik toxinů, a který u syrových hub probíhá i v mrazáku. _________________ Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
A já jsem zase četla, že tuky a maso jsou karcinogenní a jíst uzené je skoro sebevražda. V mrazáku mám jen samé syrové houby a držím vysokotukovou dietu a zatím žiju. Tak jako tak stejně umřu, tak proč to nějak složitě řešit a stresovat se tím.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.