tak hele ivan a killroy,prvni si prectete vzkazy o co jsem psal a prosil a pak nekoho odsuzujte jo i s tou cestinou a stema sprostyma nadavkama!!! ivan a co se tyce opravama tak vzdy jsem dosel k dobremu konci a uz jsem ji opravil nekolik tv a nedavam vam to zazle ani sobe tak nechte tych urazek ja kdyz jsem pisi vzdy a VZDY chci radu a ne ze ne !!! to sprosta lez co pisete o me a nikoho neobvunuji jen me mrzí ze se ke me ta chovate protoze jen sem napsat o radu a poprosit a aby me uz nekdo napadal neni od vas pekne CUZ BUS
Zaslal: po březen 03 2008, 14:31 Předmět:
Zdravím Ivoska 262
Tento TVP se spouští a vypíná tak,že v něm zdroj běží stále i ve STBY,jen se spínacím tranzistorem BUT11 připíná,nebo odpojuje systémové napětí pro konec řádků.BUT11 i jeho budič se musí vyměnit naráz.Vyměníš li jen budič,nakopne se Ti od upečeného BUT11.Když potom vyměníš BUT11 upeče se Ti od nakopnutého budiče a tak pořád dokola a TVP nejde vypnout dálkáčem,vše běží,jen obrazovka se zatemní,protože se povelem z DO ,,vypne´´ signálový procesor.A na pozici Q506 (budič BUT11) dej originál ( 2N5401 ).Jednou jsem si tam dal jakýsi ekvivalent s podobnými parametry a nechodilo to(nevypínalo).
Méda Béda.
Navazuji na příspěvek od medabeda - stejný problém - BUT11 v tahu a protože jsem ho neměl po ruce, šoupnul jsem místo něj tranzistor ze řádkového rozkladu do monitoru (nějaký 2SC xxxx ) - ten je celkem slušně dimenzovaný - jak na napětí, tak na kmitočet a telka - nějaký německý či snad rakouský CONDOR model CTV1402 šlape jak hodinky. Vnitřek silně podobný naší zmiňované teslišce ck3366 - pouze lepší obrazovka - je tam Toshiba a i přes pokročilý věk solidní jas i kontrast i barvy. Ty obrazovky Orion montované do tesel jsou už dnes mnohdy v žalostném stavu.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.