Znám 2 významy - astronomický označení nově vzniklý hvězdy a jedno z jmen používanejch koncernem Chevrolet pro kompaktní auta ...
Pamatuji si den, kdy tato TV (NOVA) začala své vysílání. Bylo to 4. února 1994 a bylo to ÚT. Montoval jsem totiž v ten den ant. systém jednomu zákazníkovi, v dost komlikované příjmové oblasti.
Vysílání zahajoval svým "proslovem" tehdejší ředitel Železný. A vysvětloval jak tato TV přišla ke svému jménu-názvu. Byla k tomu údajně vypsána veřejná soutěž - vyhrál právě ten název Nova (hvězda) a dotyčný výherce měl zkasírovat 10.000,-USD
Dnes se tato "hvězdná" TV uchyluje třeba i k takovýmto prasáckým praktikám - aby toho plebsu dostala před obrazovky co nejvíc
Založen: Aug 10, 2007 Příspěvky: 681 Bydliště: 3 km od Humenného
Zaslal: po únor 24 2020, 16:11 Předmět:
sinclair napsal(a):
Já zas byl nechtě u toho, když Železný v neděli v poledne, ve Volejte řediteli vysvětloval, jak vznikl název slovenského derivátu Novy, TV Joj...
Ja som mal za to, že nova=markíza a prima=joj. No to je napokon jedno.
A teraz niečo úplne iné. Všimol som si, že na Prime vysielajú slovenské reklamy, sledujeme to cez Skylink. Je teda možné, že ten istý program vysiela v ČR české reklamy a v SR slovenské?
Zaslal: po únor 24 2020, 16:38 Předmět:
lumca napsal(a):
Omyl, 4. února 1994 nebylo úterý, ale PÁTEK!
OK - máš recht - jen nwm proč jsem si zafixoval, že to bylo ÚT
Je vidět, jak je lidská paměť krátká. Čím starší - "tím víc roků" _________________ Honza - kokúň
Zaslal: po únor 24 2020, 17:23 Předmět:
vicious napsal(a):
Ja som mal za to, že nova=markíza a prima=joj.
Možná tě zmátlo, že v jednu dobu CME vlastnilo jak Novu, tak Joj (v jejímž založení měl prsty Šélesný) i Markízu - a protože na Slovensku nesmělo vlastnit dvě televize, prodalo Joj zpátky kumpánům Šélesného. Markíza v SK zastává stejnou pozici, jako N@ha v CZ, a Joj podobnou pozici, jako Prima.
Zaslal: po únor 24 2020, 20:43 Předmět:
Který den v týdnu začala Nova vysílat, to si nepamatuji. Ale co si vybavuji, tak v osm dávali Obecnou školu, to byl asi poslední film na této stanici, který vyhrál zápas s reklamami 1:0. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Co se týče Superstar, mě se na tom líbí, že se tam občas objeví talent "z ulice" a zazpívá song porovnatelně s originálem, případně ještě lépe.
To, že je okolo toho uměle vytvořená show a nával reklam, to už je jiná věc. Co se týče poroty, s odstupem lze sledovat, že spíše předvádějí obrázek o sobě a (lokálním) stavu showbusinessu.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32853 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: po únor 24 2020, 21:27 Předmět:
Michal22 napsal(a):
Který den v týdnu začala Nova vysílat, to si nepamatuji. Ale co si vybavuji, tak v osm dávali Obecnou školu, to byl asi poslední film na této stanici, který vyhrál zápas s reklamami 1:0.
Já mám takovej blahej dojem, že Svěrákovci výslovně zakazujou během vysílání svejch filmů vkládat reklamní bloky - v rámci prodeje vysílacích práv na to mají páku - a vzhledem ke svým kvalitám si to můžou dovolit. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7880 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: po únor 24 2020, 21:33 Předmět:
Je to tak. Držitel autorských práv si může vymínit, že se jeho film nebude dělit na deset kusů reklamou. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: út únor 25 2020, 14:04 Předmět:
No Habera si fakt dovolil.
Ty jsi jako Romové, kteří sem chodí,“ řekl Habera. „Všechno dodržím! Za dva týdny tady budu úplně celý bílý,“ napodoboval slovenský zpěvák romské soutěžící a šlapal si u toho na jazyk. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Zaslal: út únor 25 2020, 14:08 Předmět:
To víš, návštěva má právo volby. Teda někdy. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 3 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.