Založen: Oct 31, 2007 Příspěvky: 2508 Bydliště: uz len Presov :)
Zaslal: čt březen 07 2013, 17:33 Předmět:
CZJKP1 napsal(a):
ok1hga napsal(a):
náš Jiříček . . . ?
klidně !
víš Thalesi kolik ran musel dostat když opravoval MONO50tku a 130tku ?
Hned Tě uklidním, ....
Ukludni sa hlavne Ty. Za to co Ta ok1hga naucil, by si mal sediet v kute a hrabat nohami. Howgh!
jimihendrix: napisem to este raz aj ja, skontaktuj sa s niekym co sa tomu rozumie, ja sam niekolko rokov pracujem s tymito vecami, a niekedy neverim ani sam sebe hlavne ked to kope, aj keby nemalo
Zaslal: čt březen 07 2013, 17:37 Předmět:
Kluci jste si tou výstupní impedancí jisti? To by pak ten stroj neměl zrovna moc velký činitel tlumení. Já vím že se to tehdy zas tolik neřešilo a neměřil jsem to, ale věřím tomu že výstupní odpor toho zesilovače bude podstatně menší než 100R.
Zaslal: čt březen 07 2013, 17:56 Předmět:
Jo jsem mu za to vděčný!! Jen toho času co musel obětovat...
Právě, já mam zato, že v servisáku k M50 je uvedeno že se to zatěžuje umělým bezindukčním rezistorem a ta hodnota je okolo 120R-130R ale ono jestli je to umělá zátěž nebo pravá je snad jedno, impedance by byla tak i tak shodná ne? Jen co si vzpomínám v paměti, opravdu se mi to hledat nechce!
Jenom upresnim: vystup je 500R / 20W - mam tam zapojene prevodove trafo s moznosti vystupu 4/8/16R - to je jasne snad - mam k tomu kytarovou bednu a na nic nesaham paklize to jo pod proudem - paklize je to po vypnuti necham to bez sitoveho kabelu "zapnute" par minut - pak promerim voltmetrem. Ten zesik je funkncni, pred koupi byl pouzivan dvakrat tydne (cca) a nestal ani par dni a uz sem ho mel doma...a co sem zkoumal taky ty kondaky co jsou praskly jsou z tonove clony - takze si tohle budu menit sam - jinak jsem z Klasterce nad Ohří
Zaslal: čt březen 07 2013, 21:11 Předmět:
CZJKP1 napsal(a):
jestli je to umělá zátěž nebo pravá je snad jedno, impedance by byla tak i tak shodná ne?
Vnitřní impedance a zatěžovací impedance jsou drobátko rozdílné pojmy které spolu zas až tak moc souviset nemusí. Tím pádem mohou být tyto hodnoty značně odlišné.
Založen: Nov 28, 2006 Příspěvky: 12261 Bydliště: Česká Třebová
Zaslal: čt březen 07 2013, 21:23 Předmět:
Thales napsal(a):
Vnitřní impedance a zatěžovací impedance jsou drobátko rozdílné pojmy které spolu zas až tak moc souviset nemusí. Tím pádem mohou být tyto hodnoty značně odlišné.
o vnitřní impedanci zesiku tady přeci nikdo nemluví !!!!
bavíme se tu o optimální zatěžovací impedanci !!!!
o zátěži umělé(odporu) nebo reálné impedanci (převodní tráfko a reprák)
a ty by měli být stejné !!!!
Zaslal: čt březen 07 2013, 23:19 Předmět:
Já reagoval na toto:
CZJKP1 napsal(a):
Mimochodem ten zesilovač má výstupní impedanci okolo 120R
Já chápu výstupní impedanci jako vnitřní impedanci zdroje signálu a to co se připojuje nazývám zatěžovací impedancí. Ale třeba v tom mám hokej já a ne CZJKP1
Takže sem si vyměnil potenciometry a zmizl problém s citlivostí akorád se mi zdá že ty logaritmy sou nevhodný zkusím eště koupit lineární.Vyměnil sem vazbáky a pár prasklých hnědých sráčů - v pondělí mi přijde umělá zátěž, tak to tam nastavim i ty úbytky. Mám ale ještě problém s hučením - vypadá na brum okolo 50hz - jelikož se zesiluje spolu s přidáním korekce "basy" - nevíte náhodou někdo čím by to mohlo být ? Někde jsem jednou četl staré fórum že to děla připojené zemění ze sítě...může to být ono ?
Založen: Nov 28, 2006 Příspěvky: 12261 Bydliště: Česká Třebová
Zaslal: čt březen 14 2013, 21:26 Předmět:
jimihendrix napsal(a):
Takže sem si vyměnil potenciometry a zmizl problém s citlivostí akorád se mi zdá že ty logaritmy sou nevhodný zkusím eště koupit lineární.
na hlasitost patří logaritmické a na korekce patří lineární !
jimihendrix napsal(a):
Mám ale ještě problém s hučením - vypadá na brum okolo 50hz - jelikož se zesiluje spolu s přidáním korekce "basy" - nevíte náhodou někdo čím by to mohlo být ?
to víš, že vím a dokonce vím kdo za to může . . .
jimihendrix napsal(a):
No a asi posledním problémem je, že se mi zdá že ty Elky nějak nesvítí...co sem koukal na videa týdle krávy tak to ....... svítilo - ale u mě nic. Všiml jsem si při prvním pohledu že místo GZ34 (dvojitá dioda za síťovým trafem) je jakoby elektronka bez skleněné objímky, prostě nějakej paskvil asi - může to mít vliv na to ? Když zkouším točit trimrama na trafu, tak se totiž nic neděje.
No bacha -pokud vim originaly byly logaritmy...tak sem se mel vykaslat na seriove zapojeni z tovarny ??? a rasi experimentovat ? Trimry sem si zjistil. Šum sem si odladil sluchem - zatím - a ten klidovej proud doladim az budu mit vymenene vse co chci. Ale co s tim brumem mam teda delat a nerikej ze za to muzu ja Este mi ale pribudl jeden dotaz navic - chci tam poridit Master volume - za preamp. Nejspis dat pred C27 co ??? ale jakou hodnotu ??? Nejaký napad ?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.