Založen: Jun 07, 2004 Příspěvky: 1274 Bydliště: Púchov , SLOVENSKO
Zaslal: čt září 17 2009, 6:59 Předmět:
kevin_mitnick napsal(a):
mimochodem, kdyz uz se tady probira fast-food:
Vite co je opravdovy fast-food?
Pes bezici pres cikanskou osadu...
Hoblajs , to je HOT DOG . _________________ Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Je úplně jedno, jakou má kdo mentalitu či kulturu nebo "kulturu". Trápení zvířat je špatné vždy. Když už musí zvíře padnout kvůli potravě někoho jiného, tak to má být civilizovaně. Těm hajzlům bych přála stejný osud. Děs...
mám ten pocit že tlustý pes je čínská specialita a zaživa opalovaný pes je korejská specialita. Vietnamci, nebude to dlouho trvat, budou nejspíš žrát langusty a chřest a švýcarské sýry, při jejich pracovitosti cílevědomosti soudržnosti a schopnosti ojebávat nebo si kupovat náš daňový a legislativní systém.
Variola: civilizovaně je ošemetné slovo, tam kde kdysi pastevec podřízl ovci nebo bacil prase palicí, civilizace dneska chová zvířata v kotcích, krmí je kafilerním tukem a rybí moučkou a nakonec je veze bez pití a žrádla na jatka přes celou Evropu... ale civilizovaně. Proti tomu se má balkánský prase jako prase.
Civilizovaně v mém pojetí znamená, že to zvíře prostě zabiju tak, aby se zbytečně netrápilo a mělo to rychle za sebou. Zvířata se chovají pro jejich maso a všechno možné, tak to prostě je. Člověk je všežravec, tak to také je. Ale to co se poslední dobou děje, to je děs a hrůza. To vožení zvířat na jatka přes celou Evropu je téměř to samé, co dělají ta hovada na tom videu.
Jenže proti tomu ekologové a ochránci zvířat nic nedělají, to oni raději někde řvou o tom, že se někde nesmí stavět silnice, protože tam žije nějaký pitomý brouk co jinde není. Nechápu, tak se jezdí okolo, spálí se spousta paliva a smradu, ale brouk přežije... (možná)
Lidstvo se stejně v dohledné době samo zničí a pak si planeta a příroda konečně odpočinou.
Neda mi, mal som raz priatela z Francuzska a ked mi popisoval ze v najdrahsich restauraciach si davaju jahnaci steak tak, ze sa zivemu jahnatu najskor odrezu nohy na steaky a az potom sa zabije. Ze vraj to maso chuti lepsie. Tak som mu povedal par irecitych slovenskych slov a uz nemam francuzskeho priatela. Takze nieje to len cina, vietnam ale taketo veci si "elita" dopraje aj v "civilizovanej" EU
To není jen elita, člověk se zkrátka buď nesmí zamýšlet nad některými věcmi a nebo by se měl zamýšlet důsledně
Je fakt že civilizace odsunula proces kdy se z chovného kusu stane vakuově balená porce nebo talíř v hospodě mimo zraky citlivých konzumentů. Trvat na nějakých humánních zásadách je hezké ale uplatnit je by asi znamenalo x-násobné zdražení produktů. Naopak, to že se procducentovi vyplatí taková šílenost jako převoz 1000km na jatka je proto, že chov je ekonomizován do krajnosti a zužitkujou se takový věci z kterých by se poučenému konzumentovi zvedl kufr.
Tady se někdo rozněžňuje nad rybkama na pánvi. Víte jak chytá rybář dravce a jak tu návnadu upevňuje na háček?
Smažit živý ryby je zvrácenost, ale takový celoživotní chov vlčáka v kotci 2x2m někde v autobazaru taky...
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: pá září 18 2009, 19:03 Předmět:
Crifodo napsal(a):
Trvat na nějakých humánních zásadách je hezké ale uplatnit je by asi znamenalo x-násobné zdražení produktů
Jaký x-násobný zdražení ? Prase krmený doma/na farmě v chlívku se doma/na farmě v klidu (pro něj) zabije a řízek z něj je prakticky stejně drahej, ale stokrát lepší než toho komerčního, stresovanýho, nasranýho. A že se musí víceméně za živa "vykrvit" ? Však proto dostane pořádnou po palici, aby o tom nevědělo a nechalo si to líbit, jinak by ten řezník i s vercajkem visel na přilehlé hrušce. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
nejsem odborník přes prasata, ale zkus si odhadnout náklady na individuální chov s hezkou slaměnou podestýlkou, fajnové krmení bramborama, kukuřičným šrotem, sekanýma kopřivama, slepice na dvorku s kurníkem, telátka u kravičky a odkojené kravím mlíčkem, versus ty velkochovy s krmením kafilerrní sračkou a bůhví jakou chemií. Nemluvě o vylepšení bilance tím, že se z jatek prodá prakticky všechno to, co kdysi hospodář zakopal nebo dal sežrat psovi. Takhle se peří a pařáty, paznehty a kdovíco hezky vyvaří rozemele nabarví a jaký jsou párky a lančmíty v Lidlu.
No a to se všechno dá započítat.
K tomu krmivo s antibiotiky a hormonama, po kterých zvířata rychle rostou a maso nabobtná vodou aby měl kus větší jateční váhu.
Dobrou chuť.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: pá září 18 2009, 19:50 Předmět:
S tím lidl*m souhlasím, už dávno jsem pochopil, proč mám po 6 párcích za chvilku hlad, že kopyta, peří a paznehty nestrávím a tudíž si dám radši klobásu, co stojí kilo za kilo.
Ale pořád tvrdím, že praseti ani tak nevadí, že nechrochtá na jekoru, ale to, že mu těsně před smrtí zlomí nohu (což já jako požírač vepřových kolen často vidím) a ještě ho desetkrát kopnou do prdele. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
S tím lidl*m souhlasím, už dávno jsem pochopil, proč mám po 6 párcích za chvilku hlad, že kopyta, peří a paznehty nestrávím a tudíž si dám radši klobásu, co stojí kilo za kilo.
Klobása kilo za kilo? To je nějaká podezřelá klobása, když i blbý párky z teska, obsahujou-li víc jak 40% masa, stojí hodně přes kilo za kilo.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: so září 19 2009, 21:29 Předmět:
No jo, ale ten párek v Tescu musí uživit dopravce,prodejce a ještě dvacet manažerů, u zdroje je vždycky levněji. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 3 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.