Zaslal: ne červenec 12 2009, 18:55 Předmět:
Jenom takova technicka...doufam, ze to bylo foceny na manual, se stejnymi casy expozice na stejny ISO a ne na automat...tim by to celkem ztratilo objektivitu _________________ ...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Zaslal: po červenec 13 2009, 10:59 Předmět:
Co říkáte na tohle ? http://shop.fkt.cz/led-modul-15w-cista-bila-6000k-1017-lm-120-hplb59k15w+dp116955/ To by mohlo nahradit 100W žárovku bez problémů. Napájení je 14V/1,4A. Jinak Vám sem hodim taky nějaký porovnávací fotky. Na jedný je LED Luxeon Rebel která má 3,5W @ 180lm a na druhý fotce je LED s 20cd. Foceno to je oboje na stejnej čas i clonu
Co říkáte na tohle ? http://shop.fkt.cz/led-modul-15w-cista-bila-6000k-1017-lm-120-hplb59k15w+dp116955/ To by mohlo nahradit 100W žárovku bez problémů. Napájení je 14V/1,4A. Jinak Vám sem hodim taky nějaký porovnávací fotky. Na jedný je LED Luxeon Rebel která má 3,5W @ 180lm a na druhý fotce je LED s 20cd. Foceno to je oboje na stejnej čas i clonu
Založen: Dec 20, 2006 Příspěvky: 2838 Bydliště: Poličské krystalinikum
Zaslal: po srpen 03 2009, 17:02 Předmět:
Koukněte se na srovnání šrotu co jsem doma našel, zdroj světla 1.5m od stěny.
U všech expozice 1s, ISO100, f2.8, ohnisko ekvivalentních 42mm (vodorovný úhel 46°), vyvážení bílé "denní".
Na fotkách je vidět, že jedině STAR1 a 18x511-717 mají realistické barvy, jinak zbytek je "svíčka".
U popisů fotek jsou čísla 511-xxx skladová čísla v GME a parametry kromě u žárovek nejsou ty co uvádí výrobce ale ty co odpovídají realitě (u LED je měřeno po zahřátí).
16x511-895.JPG
Komentář:
16X511-895 - 18cd, 55lm, 120°, 3000K; proud uváděn 40mA, při něm se ale dioda přehřívá - nastaveno na 30mA, světeln tok jedné LED je potom 3lm
Zaslal: po říjen 10 2011, 20:18 Předmět:
Nazdar lidičky
Dva roky utekly jak voda, postoupili jste někdo nějak?
Hlavně mě zajímá mechanická konstrukce světla a jestli se vám podařilo nahradit např. 60W žárovku.
Já jsem nahradil 60W žárovku takhle: http://www.philips-levne.cz/p/master-ledbulb-12w-e27/
Teda, kupoval jsem to normálně v krámě.
Je to celkem drahé, ale svítí to pěkně.
Tu 60W žárovku to opravdu nahradí.
Zatím mám jednu na pozorování, jak dlouho vydrží.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 3 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.