Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Jaké trubky jsme byli
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
tomasjedno



Založen: Oct 11, 2008
Příspěvky: 6109
Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha

PříspěvekZaslal: út srpen 07 2012, 18:09    Předmět: Citovat

Andrea napsal(a):
... někdo ty velkotankové škrobovo stabilizátorové konzervované rozmíchance, protože jenom to může být to pravé...

Tak tohle mi nepodsouvej, po ochutnání humusu od Danone někdy před 20 lety jsem se zařekl, že od nich už do úst nevezmu nikdy nic, ani kdyby mi za to platili.
Tím "výš" jsem myslel např. Jihočeský tradiční jogurt z Madety - je hustší než Hollandie a taky dražší. A taky si na něm pochutnám víc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Andrea



Založen: Sep 07, 2007
Příspěvky: 9340

PříspěvekZaslal: út srpen 07 2012, 18:16    Předmět: Citovat

Ne to ti nepodsouvám, někdo kdo jí Hollandie přece nemůže jíst zároveň nějaký Danone nebo Zott, to se vylučuje. Very Happy
Jihočeský ve skleničce jsem zkusila před lety a přišel mi skoro stejný jako Hollandia, tak jsem zůstala u ní, možná bych ho měla zase zkusit, třeba už šla i Hollandia dolu s kvalitou. Confused
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 15553
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: út srpen 07 2012, 19:49    Předmět: Citovat

Když už jsou tady ti odborníci na jogurty, tak bych potřeboval vědět, kolik má mít správný jogurt procent tuku ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tomasjedno



Založen: Oct 11, 2008
Příspěvky: 6109
Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha

PříspěvekZaslal: út srpen 07 2012, 21:03    Předmět: Citovat

Hollandia selský jogurt má 3,5%.
Smetanový jogurt musí mít (u nás) 10%.

Jak je to jinde nevím, ale v zemích jako Anglie, Německo, Francie, Itálie se obyčejnou smetanou bez přívlastků myslí to, co se u nás prodává jako ta nejtučnější smetana na šlehání. A to, co se u nás prodává jako smetana na vaření nebo do kávy, se tam nesmí zvát ani smetanou s přívlastky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cust



Založen: Jan 17, 2007
Příspěvky: 6359
Bydliště: Husinec-Řež

PříspěvekZaslal: út srpen 07 2012, 21:05    Předmět: Citovat

Jo, Hollandiu si také kupuju. Jen těch jogurtů sním asi tak 5 za rok.
Jura80: ty na něčem jedeš? Cool
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Andrea



Založen: Sep 07, 2007
Příspěvky: 9340

PříspěvekZaslal: út srpen 07 2012, 21:06    Předmět: Citovat

Koukám, že ten Jihočeský tradiční má jen 2,5% tuku, tak to není z plnotučného mléka.
A který jogurt je opravdový a smetanový?

Cust: Já asi tak 200. Embarassed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cust



Založen: Jan 17, 2007
Příspěvky: 6359
Bydliště: Husinec-Řež

PříspěvekZaslal: út srpen 07 2012, 21:12    Předmět: Citovat

Dnes jsem koupil pro ženu a děti Florian. Je tam psáno:
smetanový jogurt
složeni: smetana (10 % tuku), ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Andrea



Založen: Sep 07, 2007
Příspěvky: 9340

PříspěvekZaslal: út srpen 07 2012, 21:16    Předmět: Citovat

Ale je to opravdový jogurt zrající v kelímku nebo míchanec z tanku?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cust



Založen: Jan 17, 2007
Příspěvky: 6359
Bydliště: Husinec-Řež

PříspěvekZaslal: út srpen 07 2012, 21:22    Předmět: Citovat

Pozná se to podle toho jestli je ovoce naspodu nebo rozmíchané? Jestli ano, tak je to smíchanec. Nicméně nejsem si jist jestli je důležité v jak velké nádobě to zraje... Každopádně tomu nerozumím, tak nevím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Andrea



Založen: Sep 07, 2007
Příspěvky: 9340

PříspěvekZaslal: út srpen 07 2012, 21:24    Předmět: Citovat

Pozná se to podle toho, jak ten jogurt vypadá. Smile Jde o to, že ty z tanku obsahují zahuštovadla, stabilizátory a kdo ví co ještě.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cust



Založen: Jan 17, 2007
Příspěvky: 6359
Bydliště: Husinec-Řež

PříspěvekZaslal: út srpen 07 2012, 21:27    Předmět: Citovat

Zahušťovadlo to obsahuje (nějaký škrob). Jinak mi připadá dobrý, ale jak jsem naznačil, nejsem pojídač jogurtů, tak to asi korektně neposoudím...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
tomasjedno



Založen: Oct 11, 2008
Příspěvky: 6109
Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha

PříspěvekZaslal: út srpen 07 2012, 21:32    Předmět: Citovat

Cust napsal(a):
Florian. Je tam psáno:
smetanový jogurt
složeni: smetana (10 % tuku), ...

No nevím nevím. Na jejich webu to je "Florian smetanový", "Smetanové pokušení", ale formulaci "smetanový jogurt" jsem tam nenašel. Zato jsem tam našel 8% tuku, tak asi proto.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19578
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: út srpen 07 2012, 21:36    Předmět: Citovat

Když už nám to odbočilo ke smetaně a jogurtům...

Nejméně 10% (ve Švýcarsku >15%) tuku v sušině má tzv. Kaffesahne (v Rakousku Kaffeeobers), smetana, ze které nejde udělat šlehačku.Část tuku se například v Británii a Beneluxu nahrazuje rostlinnými tuky, takto dietní je dostupná i v jiných zemích EU...
Schlagsahne, tedy smetana ke šlehání má nejméně 30% tuku (ve Švýcarsku >35%), pasterizovaná smetana v Rakousku (tam se jí říká Schlagober) musí mít tuku nejméně 36%, pro výrobu čokolády pak 40%, ve Švýcarsku 45%.
I tato smetana může mít mléčný tuk zčásti nebo zcela nahrazený palmovým či kokosovým olejem, mléčná složka může být nahrazena sójovým mlékem.
V zemích bývalého Sajuzu se k vodce doporučuje smetana, která má kolem 55-70% tuku (a to i kysaná), ta se však například ve Francii už počítá mezi čerstvé sýry.

To jsem si dovolil pořídit zkrácený překlad z jedné německé kuchařky...

Pravda je, že v Německu i u Lídla či ve Sparu mají Sahnejoghurt s 10% tuku, u nás maximálně 8%.

U nás dále: smetana do kávy 10%, jen vyjímečně víc, smetana ke šlehání 30% nebo 33% podle výrobce (tedy je v obsahu tuku srovnatelná se zahraniční).
Hustší smetana jen u soukromníka, v obchodních řetězcích ji nehledejte.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 15553
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: út srpen 07 2012, 21:45    Předmět: Citovat

U nás je smetana na vaření s 12% a smetana ke šlehání 30-33%.

Floriany nejsou originální jogurty, ale míchánice. Občas je jím a docela mi chutnají což neznamená, že jsou kvalitní, ale jen chutné. Tady jsou nějaké recenze http://www.mezdravi.cz/bile-jogurty-recenze/ a mohu potvrdit jen to, že se mi zdá nejkvalitnější ten Choceňský i když vyhrál Hollandia. Z toho po testech jiných jogurtů jde vyrábět další jogurt naprosto bez problémů a nejlépe.


Naposledy upravil p32 dne út srpen 07 2012, 21:48, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tomasjedno



Založen: Oct 11, 2008
Příspěvky: 6109
Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha

PříspěvekZaslal: út srpen 07 2012, 21:48    Předmět: Citovat

Hill napsal(a):
Nejméně 10% (ve Švýcarsku >15%) tuku v sušině má tzv. Kaffesahne...

Já si v Anglii do kafe kupuju double creamer, což je 40-45%.
Ale pozor, je třeba rozlišovat % tuku v sušině a % tuku ve výrobku - to není totéž. U smetany se uvádí % tuku ve výrobku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další
Strana 12 z 16

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.28 sekund