Založen: Oct 11, 2008 Příspěvky: 6109 Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha
Zaslal: út srpen 07 2012, 18:09 Předmět:
Andrea napsal(a):
... někdo ty velkotankové škrobovo stabilizátorové konzervované rozmíchance, protože jenom to může být to pravé...
Tak tohle mi nepodsouvej, po ochutnání humusu od Danone někdy před 20 lety jsem se zařekl, že od nich už do úst nevezmu nikdy nic, ani kdyby mi za to platili.
Tím "výš" jsem myslel např. Jihočeský tradiční jogurt z Madety - je hustší než Hollandie a taky dražší. A taky si na něm pochutnám víc.
Ne to ti nepodsouvám, někdo kdo jí Hollandie přece nemůže jíst zároveň nějaký Danone nebo Zott, to se vylučuje.
Jihočeský ve skleničce jsem zkusila před lety a přišel mi skoro stejný jako Hollandia, tak jsem zůstala u ní, možná bych ho měla zase zkusit, třeba už šla i Hollandia dolu s kvalitou.
Založen: Oct 11, 2008 Příspěvky: 6109 Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha
Zaslal: út srpen 07 2012, 21:03 Předmět:
Hollandia selský jogurt má 3,5%.
Smetanový jogurt musí mít (u nás) 10%.
Jak je to jinde nevím, ale v zemích jako Anglie, Německo, Francie, Itálie se obyčejnou smetanou bez přívlastků myslí to, co se u nás prodává jako ta nejtučnější smetana na šlehání. A to, co se u nás prodává jako smetana na vaření nebo do kávy, se tam nesmí zvát ani smetanou s přívlastky.
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 6359 Bydliště: Husinec-Řež
Zaslal: út srpen 07 2012, 21:22 Předmět:
Pozná se to podle toho jestli je ovoce naspodu nebo rozmíchané? Jestli ano, tak je to smíchanec. Nicméně nejsem si jist jestli je důležité v jak velké nádobě to zraje... Každopádně tomu nerozumím, tak nevím.
Založen: Oct 11, 2008 Příspěvky: 6109 Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha
Zaslal: út srpen 07 2012, 21:32 Předmět:
Cust napsal(a):
Florian. Je tam psáno:
smetanový jogurt
složeni: smetana (10 % tuku), ...
No nevím nevím. Na jejich webu to je "Florian smetanový", "Smetanové pokušení", ale formulaci "smetanový jogurt" jsem tam nenašel. Zato jsem tam našel 8% tuku, tak asi proto.
Založen: Sep 10,
2004 Příspěvky: 19578 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: út srpen 07 2012, 21:36 Předmět:
Když už nám to odbočilo ke smetaně a jogurtům...
Nejméně 10% (ve Švýcarsku >15%) tuku v sušině má tzv. Kaffesahne (v Rakousku Kaffeeobers), smetana, ze které nejde udělat šlehačku.Část tuku se například v Británii a Beneluxu nahrazuje rostlinnými tuky, takto dietní je dostupná i v jiných zemích EU...
Schlagsahne, tedy smetana ke šlehání má nejméně 30% tuku (ve Švýcarsku >35%), pasterizovaná smetana v Rakousku (tam se jí říká Schlagober) musí mít tuku nejméně 36%, pro výrobu čokolády pak 40%, ve Švýcarsku 45%.
I tato smetana může mít mléčný tuk zčásti nebo zcela nahrazený palmovým či kokosovým olejem, mléčná složka může být nahrazena sójovým mlékem.
V zemích bývalého Sajuzu se k vodce doporučuje smetana, která má kolem 55-70% tuku (a to i kysaná), ta se však například ve Francii už počítá mezi čerstvé sýry.
To jsem si dovolil pořídit zkrácený překlad z jedné německé kuchařky...
Pravda je, že v Německu i u Lídla či ve Sparu mají Sahnejoghurt s 10% tuku, u nás maximálně 8%.
U nás dále: smetana do kávy 10%, jen vyjímečně víc, smetana ke šlehání 30% nebo 33% podle výrobce (tedy je v obsahu tuku srovnatelná se zahraniční).
Hustší smetana jen u soukromníka, v obchodních řetězcích ji nehledejte.
Založen: Jan 13, 2007 Příspěvky: 15553 Bydliště: Olomouc
Zaslal: út srpen 07 2012, 21:45 Předmět:
U nás je smetana na vaření s 12% a smetana ke šlehání 30-33%.
Floriany nejsou originální jogurty, ale míchánice. Občas je jím a docela mi chutnají což neznamená, že jsou kvalitní, ale jen chutné. Tady jsou nějaké recenze http://www.mezdravi.cz/bile-jogurty-recenze/ a mohu potvrdit jen to, že se mi zdá nejkvalitnější ten Choceňský i když vyhrál Hollandia. Z toho po testech jiných jogurtů jde vyrábět další jogurt naprosto bez problémů a nejlépe.
Naposledy upravil p32 dne út srpen 07 2012, 21:48, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Oct 11, 2008 Příspěvky: 6109 Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha
Zaslal: út srpen 07 2012, 21:48 Předmět:
Hill napsal(a):
Nejméně 10% (ve Švýcarsku >15%) tuku v sušině má tzv. Kaffesahne...
Já si v Anglii do kafe kupuju double creamer, což je 40-45%.
Ale pozor, je třeba rozlišovat % tuku v sušině a % tuku ve výrobku - to není totéž. U smetany se uvádí % tuku ve výrobku.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.