Založen: Oct 11, 2010 Příspěvky: 3485 Bydliště: SK
Zaslal: čt září 29 2016, 10:45 Předmět:
pANI ,TAKE VINO AKO SOM ROBIL JA Z NEPOSTREKOVANEHO HROZNA S PRIDANIM CUKRU ,LEN TAK LACHKO NEKUPITE!!! TO CO KUPITE, VSETKO JE ZA 6 MESIACOV POSTREKOVANE MIN.8x VSELIAKYM SVINSTVOM! tENTO ROK BOL VINIMOCNE ZLY NA KVALITU HROZNA .PRETO SA MUSI NA 21 STUPNOV DAT TOLKO CUKRU.MUŠT JE UZ V SUDE.DAKUJEM VAM ZA VECNU DEBATU!!!!!!!
Založen: Sep 19, 2007 Příspěvky: 3698 Bydliště: Praha
Zaslal: čt září 29 2016, 11:36 Předmět:
tiktak1953 napsal(a):
... tENTO ROK BOL VINIMOCNE ZLY NA KVALITU HROZNA ...
Naopak, tento rok si vinaři pochvalují. Mizerná byla sklizeň u nás v roce 2014, kdy se většina vinařů obávala dešťů a následných plísní a tak víno podtrhli. Výsledkem jsou kyselotiny a hořkotiny - zkrátka, domácí ročník 2014 nebrat. Dokonce i Rubinet od Hradila jsem musel nechat rok zrát na chatě ve sklepě.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32007 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: čt září 29 2016, 14:08 Předmět:
MetalGod napsal(a):
Vono ani neplatí, že čím víc se do vína před kvašením dá cukru, tím je sladší - dyť i ten projde kvašením a promění se v alkohol.
...
Jo, jenže záleží na tom, JAKEJ cukr se přidá - pokud tam někdo namlátí "akční" krystal z Kauflandu neboli SACHARÓZU, dostane kvasící víno takovej divnej "vocas". Pokud se doslazuje mošt na víno, musí se použít GLUKÓZA = hroznovej cukr. Sacharóza je sice chemicky dimer glukózy (dve molekuly glukózy spojený vazbou), ale při kvašení se to chová jinak než čistá monomolekulární glukóza - dává to jinou chuť. Na pálení (ovocnej nebo obilní kvas) to tolik nevadí, ale na pití jako víno to hrubě změní chuť ... No a protože hlavně "prajzům" co jezdí na Moravu pro víno s plastovým kanystrem a rozeznají akorát červený od bílýho je takový zprasení jedno, hlavně že je to sladší, tak se říká, že "cukr se dává akorát do vína pro Pražáky" ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: May 30, 2006 Příspěvky: 6558 Bydliště: Seč
Zaslal: čt září 29 2016, 14:31 Předmět:
Po-po-po-počkej, sacharóza je fifty-fifty molekulární slepenina glukózy s fruktózou.
Buď rád, že cajzlové s tou svou zdravou výživou nepraktikujou doslazování pomocí aspartamu s nula procentama kalórií _________________ Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Založen: Jan 12, 2009 Příspěvky: 7100 Bydliště: Plzeňsko
Zaslal: čt září 29 2016, 17:00 Předmět:
Stejně se ta glukóza vyrábí ze škrobu pomocí kyseliny sírový. _________________ Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Mno, tady se člověk dozví věci. Doslazování moštu sacharózou v případě malé přírodní cukernatosti je naprosto normální. Doslazování glukózou je samozřejmě pitomost. V hroznech je obsažena v drtivé většině glukóza (hroznový cukr) a fruktóza (ovocný cukr). Přidávána sacharóza se před kvašením také na tyto dva cukry rozpadne a prokvasí. Takže o nějakým divným ocasu nemůže být řeči
Žiji na Jižní Moravě 72 roků, ale ještě jsem neslyšel, že by někdo doslazoval mošt glukopurem.
Založen: Oct 11, 2010 Příspěvky: 3485 Bydliště: SK
Zaslal: pá září 30 2016, 19:19 Předmět:
Mno, tady se člověk dozví věci. Doslazování moštu sacharózou v případě malé přírodní cukernatosti je naprosto normální.
stasek ,nie normalne ale nutne aby to po prekvaseni,vycisteni sa dalo pit,neaku dobu kvalitne a nemenne vydrzalo!Inac s toho bude močka.
Este ku tomu zlemu roku 2016 lebo neverite!Ked na vacsine slovenska hrozno pomrzlo,ludia zan tu u nas davali aj 0,60centov,ine roky max.len 0,40centov co je rozdiel tento rok 6korun/kg.Z daleka do dediny volali ze kupia metraky,ale len maloko im nieco predal!Aj u nas nizsie na kopci nemali len trochu,nikto nemal ako bezne v roku,sladkost bola vynimocne nizka okolo 15 stupnov a byva aj 19-21 stupnov ci maligov,oberalo sa o dva tyzdne neskor ako bezne!!Tak to nebol najhorsi rok za asi 30 rokov na slov.Ja si nepamatam,zeby bolo takto zamrzlo tu ludom hrozno,cerešne,broskyne,jablka, orechy,atd!
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.