Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 17949 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: so listopad 29 2014, 10:35 Předmět:
Yarda1 napsal(a):
ale prý třeba zavařené meruňky mají delší životnost
Potvrzuji, merunu nemám na zahradě 5 let a půlky, co jsem z ní zavářel jsou
jak kdyby byly letošní.
Až sem vlítnou mochametání, tak budem hodně rádi, že máme něco nakřečkovanýho ve sklepě. Uvědomujete si, že jak lehnou hyper/super, tak za 2-4 dny nemá půl národa co žrát a za pár týdnů se bude umírat hlady?
Jirka
Založen: Dec 02, 2011 Příspěvky: 2676 Bydliště: Jaroměř
Zaslal: so listopad 29 2014, 12:32 Předmět:
Toho ovoce,marmelády a šťáv bych se nebál,pokud tam není plesnivina.U zeleniny (cibule,kukuřice,rajčata,papriky,řepa,mix...) se změní chuť a barva,ale blbě mi z toho nebylo.Jen s polívkama,sádlem a masem bych byl hodně opatrnej.
A víčka bych doporučoval u starších flašek znova přemáznout barvou na kov,aby nerezly(u konzerv celej povrch).
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9685 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: so listopad 29 2014, 13:02 Předmět:
sakryš...dyť je to tam napsaný...best before end _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Založen: Mar 28, 2012 Příspěvky: 7849 Bydliště: Brno
Zaslal: so listopad 29 2014, 15:59 Předmět:
Mám s tímto přímou zkušenost- cca v roce 1999 jsem vezl strýcovi mač do pálenice. Po cestě mě vykládal, jak měl málo modrýho, tak tam ještě dosbíral špendlíky. A pořád mu tam chybělo, tak to dosypal jahodovýma kompotama po babičce. Babička umřela v roce 1989, minimálně rok předtím už jen polehávala po špitálech. Takže zavařeniny musely být minimálně 11 roků starý.
V pálenici to vypálili a byla z toho moc dobrá kořalka. Každý kdo ji ochutnal, mě to potvrdil. Takže- pokud nejsou ty zavařeniny plesnivé, klidně je nech zkapalnit.
A ty bramborové placky- máti je občas dělá, na tefonové pánvi. Defakto mají neutrální chuť. S povidlama jsou úplně mňamózní. Ještě si pamatuju (když jsem byl děcko) jak je dělávala paní sousedka, měla klasický šporák v kuchyni, placky dělala přímo na plátech. Výborné, nepřekonatelné... _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 17949 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: ne listopad 30 2014, 14:13 Předmět:
Davidsev napsal(a):
Bramborová placka není bramborák
No to je mi informace! 25 let umím oboje, v tomto mě netřeba školiti.
Bramborák je z syrovejch a placky z studenejch vařenejch.
To ale nic nemění na faktu, že bramborový placky jsou slaný, sice ne moc, ale jsou, aspoň u mě.
Jirka
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: ne listopad 30 2014, 14:48 Předmět:
Kombinace slaný a sladký se přece nevylučuje. Těsto na palačinky se taky solí. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Feb 25, 2008 Příspěvky: 18692 Bydliště: Rychnovsko
Zaslal: po prosinec 01 2014, 6:57 Předmět:
I na buchte se solí . Všechen cukr lze na pití převrátit , nedělit . Stejně jsou švestky nejspíše vypeckopvané , takže je to fuk . Počkal bych ale na teplo . A musíš !! to vodou naředit .
Založen: Jan 13, 2007 Příspěvky: 15561 Bydliště: Olomouc
Zaslal: po prosinec 01 2014, 8:04 Předmět:
Pravda je, že hodně záleží na tom jak je to zavařené a někdy i rozvařené. Pokud tam není plíseň, tak to bude i k jídlu s menší technickou úpravou. Okurky asi budou už jen jak blato, takže ty asi ee.
Jinak brambory samy o sobě jsou zdrojem cukru, takže jsou určitě chutnější bramboráky při takovém tom delším osmahnutí až křupají.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: po prosinec 01 2014, 22:00 Předmět:
Ony ty (pra)babičky většinou uměly hlavně s moukou, bramborama a zeleninou, masa bylo málo, s tím občas bojovaly.... _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 17949 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po prosinec 01 2014, 23:01 Předmět:
Tak jsem vytáhl sklenici třešní a půlku zblajzl. Odhadem 2006-2007. Dobrý a nerozblemtaný. No pokud se zejtra neozvu, tak vězte, že jsem po nich zcepeněl.
Jirka
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.