Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Jak dlouho vydrží obsah skleněných zavařovaček?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 17949
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: so listopad 29 2014, 10:35    Předmět: Citovat

Yarda1 napsal(a):
ale prý třeba zavařené meruňky mají delší životnost

Potvrzuji, merunu nemám na zahradě 5 let a půlky, co jsem z ní zavářel jsou
jak kdyby byly letošní.
Až sem vlítnou mochametání, tak budem hodně rádi, že máme něco nakřečkovanýho ve sklepě. Uvědomujete si, že jak lehnou hyper/super, tak za 2-4 dny nemá půl národa co žrát a za pár týdnů se bude umírat hlady?
Jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
weed_smoker



Založen: Dec 02, 2011
Příspěvky: 2676
Bydliště: Jaroměř

PříspěvekZaslal: so listopad 29 2014, 12:32    Předmět: Citovat

Toho ovoce,marmelády a šťáv bych se nebál,pokud tam není plesnivina.U zeleniny (cibule,kukuřice,rajčata,papriky,řepa,mix...) se změní chuť a barva,ale blbě mi z toho nebylo.Jen s polívkama,sádlem a masem bych byl hodně opatrnej.
A víčka bych doporučoval u starších flašek znova přemáznout barvou na kov,aby nerezly(u konzerv celej povrch).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
konosuke



Založen: Dec 18, 2006
Příspěvky: 9685
Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí

PříspěvekZaslal: so listopad 29 2014, 13:02    Předmět: Citovat

sakryš...dyť je to tam napsaný...best before end Very Happy
_________________
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 17949
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: so listopad 29 2014, 14:32    Předmět: Citovat

weed_smoker napsal(a):
Toho ovoce,marmelády a šťáv bych se nebál,pokud tam není plesnivina.....

To je jasný, proslazený, prosolený a usušený věci vydržej dlouho i bez jiný konzervace. Dokonce i v tropech, kde chleba zplesniví za 1 den.
Jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Davidsev



Založen: Mar 02, 2007
Příspěvky: 717
Bydliště: Štatl

PříspěvekZaslal: so listopad 29 2014, 15:01    Předmět: Citovat

Celeron napsal(a):
stasek napsal(a):
K marmeládám asi tolik: .... jak chutnaly a voněly na bramborových plackách.

Slaný bramborový placky s sladkou marmeládou? Shocked


Bramborová placka není bramborák Wink

_________________
Eletrika je sviňa, kope a neni vidět Coool
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
stasek



Založen: Aug 15, 2005
Příspěvky: 2191

PříspěvekZaslal: so listopad 29 2014, 15:36    Předmět: Citovat

Přesně tak, pečený jen na plotně, rozměr a tloušťka jako lívanec. To je s povidly bašta.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal22



Založen: Mar 28, 2012
Příspěvky: 7849
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: so listopad 29 2014, 15:59    Předmět: Citovat

Mám s tímto přímou zkušenost- cca v roce 1999 jsem vezl strýcovi mač do pálenice. Po cestě mě vykládal, jak měl málo modrýho, tak tam ještě dosbíral špendlíky. A pořád mu tam chybělo, tak to dosypal jahodovýma kompotama po babičce. Babička umřela v roce 1989, minimálně rok předtím už jen polehávala po špitálech. Takže zavařeniny musely být minimálně 11 roků starý.
V pálenici to vypálili a byla z toho moc dobrá kořalka. Každý kdo ji ochutnal, mě to potvrdil. Takže- pokud nejsou ty zavařeniny plesnivé, klidně je nech zkapalnit.
A ty bramborové placky- máti je občas dělá, na tefonové pánvi. Defakto mají neutrální chuť. S povidlama jsou úplně mňamózní. Ještě si pamatuju (když jsem byl děcko) jak je dělávala paní sousedka, měla klasický šporák v kuchyni, placky dělala přímo na plátech. Výborné, nepřekonatelné...

_________________
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 17949
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: ne listopad 30 2014, 14:13    Předmět: Citovat

Davidsev napsal(a):
Bramborová placka není bramborák Wink

No to je mi informace! Shocked 25 let umím oboje, v tomto mě netřeba školiti. Smile
Bramborák je z syrovejch a placky z studenejch vařenejch.
To ale nic nemění na faktu, že bramborový placky jsou slaný, sice ne moc, ale jsou, aspoň u mě.
Jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: ne listopad 30 2014, 14:48    Předmět: Citovat

Kombinace slaný a sladký se přece nevylučuje. Těsto na palačinky se taky solí.
_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18692
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: po prosinec 01 2014, 6:57    Předmět: Citovat

I na buchte se solí . Všechen cukr lze na pití převrátit , nedělit . Stejně jsou švestky nejspíše vypeckopvané , takže je to fuk . Počkal bych ale na teplo . A musíš !! to vodou naředit .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 15561
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: po prosinec 01 2014, 8:04    Předmět: Citovat

Pravda je, že hodně záleží na tom jak je to zavařené a někdy i rozvařené. Pokud tam není plíseň, tak to bude i k jídlu s menší technickou úpravou. Okurky asi budou už jen jak blato, takže ty asi ee.
Jinak brambory samy o sobě jsou zdrojem cukru, takže jsou určitě chutnější bramboráky při takovém tom delším osmahnutí až křupají. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18692
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: po prosinec 01 2014, 8:21    Předmět: Citovat

No u tchýně dělají tzv. trhanec - to jest v sádle upečený z bramborového těsta ovocný koláč sypaný cukrem . To tedy nemusím ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
serviceman



Založen: Jul 09, 2013
Příspěvky: 4045

PříspěvekZaslal: po prosinec 01 2014, 9:18    Předmět: Citovat

Moje babička dělávala na tálech bramboráky se švestkami, sypané cukrem - sen!
_________________
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: po prosinec 01 2014, 22:00    Předmět: Citovat

Ony ty (pra)babičky většinou uměly hlavně s moukou, bramborama a zeleninou, masa bylo málo, s tím občas bojovaly....
_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 17949
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: po prosinec 01 2014, 23:01    Předmět: Citovat

Tak jsem vytáhl sklenici třešní a půlku zblajzl. Odhadem 2006-2007. Dobrý a nerozblemtaný. No pokud se zejtra neozvu, tak vězte, že jsem po nich zcepeněl. Laughing
Jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.17 sekund