Tak po dnešním řezání musím říct, že u toho čínského zázraku se jménem Narex "flekuje" opravdu taky jen řetěz a pohon dobíhá, takže psané hned v úvodu částečně beru zpět...
Zato se mi stala 3x po sobě věc, kterou jsem u x svých ani jiných pil za desítky let ještě nezažil.
Vyběhl mi řetěz z lišty.
Ne, nepřetrhnul se, normálně na férovku vyběhl. U prvního případu jsem si řekl: hm, možná nebyl dostatečně napnutý... Takže jsem to s napnutím nově až lehce přehnal a řezal dál. Co byste řekli? No vyběhl ještě dvakrát, jak píšu výše...
S PRCáckým řetězem "značky" NRX (ne, fakt to nebyl Oregon, ani Stihl apod.) jsem pak při řezání u země lehce zajel do měkké hlíny. Ne do šutru apod. (to kdyby někdo neuměl číst).
To se mi v historii stalo x-krát (nebo to bylo vyjímečně i nutné). No, tentokrát to dopadlo tak, že PRCácký řetěz evidentně z hřebíkovky prostě přestal řezat...
Ne, pokrok nezastavíš. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
rnbw: jenže ono není co... Resp. možná ještě Stihl bude vyráběný někde v kultivované a strojařsky schopné zemi, ale podívat jsem se na něj nebyl.
Kromě toho cena nikoliv "basic" modelu je v oblasti, která se mi moc nelíbí.
Starou pilu se pokusím samozřejmě opravit, ale až najdu trochu času...
Na tom novém PRCNarexu je lišta Oregon, takže možná se na tom "vybíhání" podílel onen PRC řetěz. Uvidíme dál, až použiju nějaký normální... _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
On Narex jaksi celou svou historii nepatřil mezi levné a šmejdské značky... To až dnes se ponořil do stejného bahna jako ti ostatní. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Zaslal: čt září 28 2023, 18:42 Předmět:
Jj, bity od Narexu stolní zabprd. Koupil jsem jednou sadu v Hornbachu, křížový jsem smetl na běžném vrutu do dřeva. A během chvilky začaly bity rezivět, i když jsem ne měl v suchu. Zlatý Parkside... _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Taky už beru od parksajda. Když člověk něco zničí, tak mu to aspoň není tak líto.
No a do dřeva jsem začal používat vruty s torxem místo kříže. Líp se s tím dělá a torx hned tak nesjede.
A nakonec Narex Česká Lípa, výrobce a dovozce elektrického nářadí.
https://www.narex.cz/cs-cz/vrtacky
Vrtačky jsou zatím vyráběné v ČR, zbytek někde v Asii. _________________ 010203
Zaslal: čt září 28 2023, 21:59 Předmět:
Hydrawerk - neboj, třeba Bučovice a Ždánice znám, kvalita bez problémů.
Ale běžná spotřebka už nemá s původním Narexem nic společného - ty bity jsem měl koupené kvůli jednorázové akci, přišroubování pár prken.
A zachránil mě kamarád s bity z Lidlu, jinak bych to nedodělal
Je to docela hloupé, že člověk koupí něco, na co byl zvyklý (ve smyslu kvality), ale dostane kšunt.
No co, zvykáme si.
V práci jedině Wera, Wiha, zatím ni nikdo neodmítl požadavek na nákup relativně dražšího vercajku. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18477 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: pá září 29 2023, 7:47 Předmět:
JirkaZ napsal(a):
Vyběhl mi řetěz z lišty.
Ne, nepřetrhnul se, normálně na férovku vyběhl. U prvního případu jsem si řekl: hm, možná nebyl dostatečně napnutý...
JirkoZ, to je taky jeden z příznaků, když pila blbě maže. Ten řetěz se pak v drážce lišty víc hřeje a pokud je navíc z mizernýho matroše, tak se natáhne o 1-2 cm a vyletí. Ty zuby letící v drážce se kupodivu hřejí víc, než když se řezný zuby dusí ve dřevě.
Koukni taky na geometrii řetězu jak je probraná omezovací patka. Pamatuju, že brácha koupil značkovej řetěz Dolmar a vůbec neřezal protože patka měla probrání jen 0,2 mm. Na většinu pil je potřeba 0,6-0,7 mm. Víc né, pak se pila dusí. _________________ Jirka
Narex, který se dnes prodává za 8-10% průměrné mzdy, půjde asi těžko srovnat s něčím v minulosti, co stálo 50% a víc. Za kufříkovou EC 513 D jsem dal (asi v roce 1986) snad 1500,- Kčs, ale mám ji v garáži dodnes.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.