Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: út leden 24 2017, 0:29 Předmět: Odděleno: Breadboard
Odděleno od vlákna "Predám nepoužívané kontaktné polia - breadboard"
Už delší čas nad tím přemýšlím - proč tomu v angličtině říkají zrova Breadboard?
Vždyť ten překlad je docela divnej. Kdyby to byl třeba Pinboard, tak už to chápu. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Naposledy upravil ZdenekHQ dne út leden 24 2017, 16:50, celkově upraveno 2 krát.
Založen: Jul 21, 2006 Příspěvky: 25741 Bydliště: skoro Brno
Zaslal: út leden 24 2017, 0:44 Předmět:
Dík. To jim teda vážně nezávidím. _________________ Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Založen: Feb 05, 2007 Příspěvky: 1724 Bydliště: Liberec - tam na severu Čech
Zaslal: út leden 24 2017, 7:45 Předmět:
Dá se to celé v této souvislosti přeložit i jako "nepájecí pokusná deska", či "nepájecí deska pro laborování"... Má to širší význam. Chleba bych s tím nekrájel, nervy mám jen jedny . _________________ -- Gepard --
gepard, doskou na krájanie chleba je myslená doska, na ktorú sa chlieb položíš a potom chlieb krájaš nožom. Nie, ako si pochopil, že tou doskou krájaš chlieb...
Každopádne, pred 70-mi rokmi, keď sa elektronika rozvíjala, bastliči asi moc na výber nemali.
Nechce se mi věřit, že by nějaký významnější počet amerických amatérů bastlil na kuchyňských prkénkách. Spíš to bude tím, že struktura povrchu toho kontaktního pole připomíná krajíc chleba.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32109 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út leden 24 2017, 10:38 Předmět:
A další OT - je zajímavý, kolik národů peče svůj chleba tak, že ho musí krájet na prkýnku, protože ho pečou ve formě jako cihlu alias "komisárek" - na rozdíl od nás nebo třeba Poláků, kteří ho pečou (aspoň určitý druhy) podobně jako my a Slováci "v bochníku". Všude po světě se koukám, jak tam pečou chleba nebo podobnou moučnou potravinu. A klasický "pecny" nebo šišky jsou fakt jen u nás (a na Slovensku), v Polsku, občas v Bavorsku a Sasku, v části Pobaltí a v části bejvalejch republik Sovětskýho Svazu - na Ukrajině, v Bělorusku a evropský části Ruska, ale tam jen malou část vyráběnejch druhů - převažujou cihličky pečený ve formě. Ve tvaru klasickýho "volně uhňácanýho" bochníku se peče spíš světlej pšeničnej chleba (chuti naší chlebíčkový veky), jak je ale chleba tmavší nebo je část mouky žitná, je to všecko "jedna cihla"... Afrika chleba peče v drtivý většině jen ve tvaru placky, která slouží zároveň jako příloha i jako lžíce - utrženým kusem placky se jídlo nabírá ze společný mísy nebo hrnce i "zajídá" - tenhle způsob obecně vystihuje i vývojovou úroveň daný zeměpisný končiny, placky převažujou tam, kde se jí převážně rukama. Celosvětově je přitom zajímavý, že čím dál na jih, tím menší zastoupení má klasicky kynutý těsto a víc převažuje nekvašený, jen obsahem vody "pečením nabublaný" těsto ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.