Zaslal: st listopad 21 2018, 19:20 Předmět:
konosuke napsal(a):
je to cílená řízená strategie, odbourat servisy, opravy, bastlení, kupovat krámy nové ! kde ještě nepochopil ?
já, být tebou, si prvně přečtu článek. Pak bys tu neplácal takový nesmysl...
sry, že jsem tak drzej _________________ Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9718 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: st listopad 21 2018, 19:28 Předmět:
petus, ani se nenamáhej...co není z tvé hlavy je apriori nesmysl, to znám,
nejsem tu 14 dní, jseš študent a o životě víš leda prdlačky od svejch profesorů _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Naposledy upravil konosuke dne st listopad 21 2018, 19:46, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: st listopad 21 2018, 19:45 Předmět:
Nevím o čem tu vedeme diskuzi. Všechny informace jsou z veřejně dostupných zdrojů a z konverzace na electronica 2018, kde jsem mluvil s výrobci i distributory a jejich zákazníky.
Všichni mají problém, od bastlířů přes výrobce telefonů až po automobilky... _________________ Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Zaslal: st listopad 21 2018, 21:22 Předmět:
Podle toho článku jde hlavně o SMD tantaly a keramičáky,ale kolik z nás používá doma 0201 a podobný.O výkonovym ani o starym v tom moc nepíšou,jenom link na to PDF o součástkách z Číny,který se tu někde taky válí.
@ konosuke
Peťus má pravdu, jseš paranoidní
Vzhledem k mojí spolupráci s výrobci mám informace i o nedostatku některých typů součástek a jejich lead time. Dokonce se mi na stůl dostávají informace o chybách na čipech integrovaných obvodů. které jsou pro běžné lidi "confidential" a můžu se tím řídit při designu.
Nedostatek MLCC keramik o větších kapacitách se řeší dočasně osazováním polymerových kondů. Jen to bohužel není drop in náhrada a tedy je potřeba měnit layout.
Založen: Nov 01, 2016 Příspěvky: 1012 Bydliště: Dřísy nedaleko Staré Boleslavi
Zaslal: čt listopad 22 2018, 9:40 Předmět:
Článek jsem si přečetl, (gramatické chyby jsem raději nepočítal) a mám otázku - keramický SMD kondenzátor 10 mikro na 16V se tak masově běžné používá ?!
To je podle mne na keramiku tak koňská a netypická kapacita, že to opravdu člověk jen tak nesežene.
Ano používají ve spínaných zdrojích všude možně tady v designu jich mám docela dost. Ušetří se dost místa.
Hold MC34063 se dvěma hliníkovejma bombama do moderních věcí nenacpeš
Zaslal: čt listopad 22 2018, 10:20 Předmět:
Davidus, neletuješ kalafunou, neletuješ acylpyrinem, nečteš každé ráno parlamentní listy, tak tomu vůbec nemůžeš rozumět . _________________ Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Zaslal: čt listopad 22 2018, 12:36 Předmět:
Dle tohoto článku, který to celkem důkladně analyzuje, to vypadá, že keramické kondenzátory z trhu vysávají velcí výrobci elektroniky, např. chytrofonů a elektroaut.
K tomu ještě připočťeme, že z elektroniky obecně se stává vysokoobrátkové zboží, kdy výrobce chrlí kvanta elektronických krámů, pak se není čemu divit.
Tihleti megaodběratelé jsou pro výrobce součástek zajímavější, takže dostávají přednost a menší odběratelé jsou až na druhém místě.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.