automatické espresso delonghi ECAM 22.320.B začalo vyrábět kyselou kávu.
S kávovarem jsem byl spokojený, vyzkoušeli jsme různé druhy kávy i různá nastavení kávovaru a pokaždé byl cítit rozdíl v chuti, káva byla výborná. Po nějakém čase, cca 1000 káv dle statistiky v kávovaru, se chuť kávy velmi zhoršila. Při nastaveni extra silné kávy je káva velmi kyselá a nemá hořkost, při nastavení extra jemná nemá hořkou chuť je kyselá méně ale nepoživatelná, vodová. Proto jsem se rozhodl kávovar reklamovat. Reklamační oprava proběhla ale neúspěšně. Kávovar prý vyčistili ale závadu neshledali. Kávovar jsem vyzvedl a týden jsem doma zkoušel různé věci. Různé nastavení kávovaru, různé druhy kávy, dokonce jsem zkusil i balenou vodu namísto kohoutkové. Bez výsledku, káva stále nepoživatelná a velmi kyselá. Zkusil jsem stejnou kávu vzít do práce kde mám k dispozici automatické espresso russell hobbs a káva chutnala normálně, tak jak chutnat má. Proto jsem opět odnesl kávovar do prodejny a nechal poslat na reklamaci.
Dnes se mi vrátil z reklamace s tím že závada nebyla nalezena a že kávovar funguje dle výrobní specifikace. Kávovar byl v servisu 30 dní a na počítadle přibylo cca 100 káv. V prodejně jsem se dohodl že ho opět doma vyzkouším a v případě přetrvávajícího problému ho pošlou do jiného servisu.
Káva stále stejná, kyselá.
Nesetkali jste se někdo s takovým problémem? Co by mohlo způsobovat že je to kafe hnusný?
Ta extrakce moc nevyžaduje, nějaké nahřátí kávovaru, množství a hrubost kávy, určitou teplotu vody a dobu samotné extrakce.
U espressa by mělo za 25 sec. natéct 20-25 ml. kávy (teorie), což se třeba u klasické páky řeší nastavenou hrubostí kávy, množstvím a jejím upěchování.
Změřil bych teplotu vody, bude tam termostat, podle kterého se bude voda nahřívat (např. od 88 °C do 98 °C, pára bude mít jiný) a pro správnou hrubost kávy tu přibližnou dobu + množství espressa.
Ale nemám představu, jak to je u těch automatů a co z toho nakonec vyteče, i když to tzv. funguje. _________________ .
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Taky dělám v servisu a s čím jsou lidi schopný kolikrát otravovat to je až do nebe volající... a ještě takový ty co na just a z trucu řeknou jestli to příště může zkontrolovat někdo schopnější, když se všichni shodnou na tom, že funkčnost a vlastnosti jsou zcela standardní, jenom zákazník si myslí že si koupil něco co má nadpozemské vlastnosti... :O
Já bych začal změnou kávy.. tmavá zrna a mastná jsou spíše do hořka a světlá a tvrdší suchá zrna jsou naopak více do kysela
Založen: Feb 21, 2011 Příspěvky: 3503 Bydliště: Český Středozápad (JO70AD)
Zaslal: út říjen 09 2018, 17:55 Předmět:
Zkus zrnkovou kávu Lavazza ORO, semel na odpovídající hrubost udělej preso a dobrou chuť _________________ Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
@JirkaCZ: Aby ten nejschopnější nebyl 'jednooký mezi slepýma'
Samozřejmě že kvalitní káva je základ. Hlavně ne nic z regálu, kde to leží měsíce (včetně skladu). Při výběru pražíren, jsem se přes čtyři různé ustálil na jedné, ale nikdy jsem nedostal nic špatného proti regálu, což mi někdo sem tam přinese. Ale aspoň mám čím protáhnout páku po vyčištění-odvápnění _________________ .
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Založen: Feb 07, 2008 Příspěvky: 788 Bydliště: Jablonec nad Nisou
Zaslal: út říjen 09 2018, 18:58 Předmět:
Přiznávám se k regálovkám a kávě z tchiba, ale pokaždé to kafe bylo v pohodě. Zkusil jsem několik druhů a u každého byl znát rozdíl ale teď ať tam nasypu dalmayer (regálovka německo) nebo kafe z pecky - malá pražírna (2/3 arabica 1/3 robusta) nebo něco z tchiba (obchod) tak je to stejný a kyselý. Mám v okolí 2 pražírny tak tam zítra po práci něco koupím a dám vědět.
Jinak teplota připravené kávy lze nastavit, momentálně v ohřátém hrnečku espresso 40ml teplota 65°C, stopkami měřena příprava od spuštění čerpadla do poslední kapky - 14s
Jsem automechanik a s čím občas lidi příjdou to je do nebe volající. "Klima nechladí, prosím doplnit chladivo." Sednu, nastartuju, kouknu na panel topení (passat) a svítí na mě tlačítko ECON.
Založen: Jan 13, 2007 Příspěvky: 15560 Bydliště: Olomouc
Zaslal: út říjen 09 2018, 19:05 Předmět:
Já bych plně souhlasil s JirkaCZ. Podle mě je to jen v kávě. Nedovedu si představit, že by káva měnila chuť do kysela podle teploty vody a způsobu a směru míchání v hrnku (to je samozřejmě myšleno ironicky). Je to prostě v té kávě.
třeba to souvisí s tímhle:
Jak je možný, že doma otevřu Jacobs mletý kafé a dalo se pít několik měsíců ze sáčku, když se pečlivě uzavře.
Jakto, že v práci rozbalený stejný kafé, ke kterýmu jsem se choval jako doma bylo za 14 dní hnusný a nedalo se pít...?
Založen: Jan 09, 2011 Příspěvky: 383 Bydliště: Hradec Králové
Zaslal: út říjen 09 2018, 19:29 Předmět:
Vyzkoušeli jsme kde co, ale teď už kávu z lidlu od nás a i od němců. Ale mám problém, není to pravidelný ale občas roní více nádobka na vodu, za noc i deci. Neví někdo v čem je problém.
@PCmaniac99: Pokud za 14 sekund nateče 40 ml (jedno espresso, ne double), tak za mě to je špatně, zkusil bych jemnější mletí nebo také zvýšit množství kávy, aby to teklo pomaleji. Psal jsi o tom, že když stejnou kávu vezmeš do práce na jiný automat, tak ti chutná, což vyvolává otázku, jak rychle to a kolik toho nateče tam? _________________ .
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Založen: May 30, 2006 Příspěvky: 6558 Bydliště: Seč
Zaslal: st říjen 10 2018, 11:40 Předmět:
Kafovar žádnej nepoužívám, ale pokud to jde, udělej si "kafe" bez kafe, jen samotnou vodu - jestli tam někde nedochází ke kontaminaci vody - může mít jinou barvu, může něčím smrdět, může mít jinou chuť (kterou porovnáš s kohoutkovou). _________________ Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Bojím se, že u těch automatů (které neznám) to nebude pokračovat, pokud bude chybět zrno a nic se nenamele. Možná tam je nějaký čistící režim. _________________ .
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Založen: Feb 25, 2008 Příspěvky: 18692 Bydliště: Rychnovsko
Zaslal: st říjen 10 2018, 17:42 Předmět:
Podobné řešení jsem měl doma s drahou . Občas jdu do kotelny kolem pračky a tak jsem si všiml spousty vody v bubnu . Tak jsem se odhodlal prověřit presostat . Výsledky jsou v jiném vlákně . V tom to nebylo . Tak jsem odhalil propouštějící ventil . Vyměnil jsem ho a nastaly domácí problémy . Pračka špatně pere , špatně máchá , je tam málo vody . Přes svůj odpor jsem něco přidal , už jsem věděl jak a o kolik . Stejně všechno špatně . Tak jsem šel a nečekaně koupil novou pračku . To bylo jásotu . A pak problém , málo vody a pere dlouho . Inu v klidu jsem si dolil pivo a odkázal uživatele na servis . A mám pro mne po problému .
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4Další
Strana 1 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.