Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7889 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: ne září 30 2018, 23:21 Předmět:
Jo, to už se Jardo nedozvíme, proč to tehdy jezdilo zrovna tamtudy. Myslím ale, že šlo o nějakou mimořádnost. Někde něco stavěli (obchvat, most...) a jezdilo se zkrátka jinudy. Křížovou znám, máme tam vzdálené příbuzenstvo; kdysi tam babička jezdívala. Koukal jsem do těch bichlí a jezdily tam několikrát denně autobusy z Prahy do Brna; i v době, kdy byly v provozu expresní linky po dálnici (byly tři, do Brna, pak do Bratislavy co v Brně nestavěly a ještě jeden pár Ex busu do a z Nitry). Zajímavé je, že se na ty expresní busy 16,- Kčs připlácelo a nemělo to povinnou koupi místenky. To měly hlavně mezinárodní linky.
O silnicích škoda mluvit... Když jsem ale jel v květnu do Žďáru, tak jsem radši jel po kutnohorské (I/2) a pak po osmatřicítce do Golčova Jeníkova, tam po nějaké dvojce (krásná prázdná silnice) přes Chotěboř do Ždírce a tam po I/37. Lepší cesta než D1 a člověk si krásně zařídí. Časově to není o nic horší. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7889 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: po říjen 01 2018, 9:10 Předmět:
Dnešní nová doba si žádá nové postoje, nové myšlenky, nové rozhodné činy. Tak čemu se divíme... _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
2004 Příspěvky: 19905 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: so říjen 06 2018, 13:58 Předmět:
Řemeslo, braň se!
Zjistilo se, že od poloviny sídliště jedna topná smyčka po rekonstrukci je zapojená opačně. Stačilo tedy vykopat místo odbočení a trubky převařit tam.
Prý ale vyšlo levněji v každém připojeném domě překřížit přípojku.
Inu, Karel Zeman i Verne by měli radost, připomíná to totiž jednu strojovnu z Vynálezu zkázy...
P104050B.jpg
Komentář:
Velikost:
113.01 kB
Zobrazeno:
190 krát
_________________ Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18488 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: so říjen 06 2018, 16:54 Předmět:
V kolika barákách to křížili a kolik je průměr trubek? Tenhle cik-cak z takhle tlustejch trubek je pro svářeče práce minimálně na půl dne, možná celej. Je to několik metrů svaru. _________________ Jirka
2004 Příspěvky: 19905 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: so říjen 06 2018, 20:05 Předmět:
Jirko, křížili to, co já vím, ve čtyřech. Pátý je připojený skrz náš, taky jim řvaly ventily, protože to běhalo obráceně, takže to jedním překřížením na vstupu u nás napravili.
Trubky jsou JS 150.
Překřížit se to dalo u téčka nějakých 250 metrů od toho, co jsem fotil, tím by se to vyřešilo všechno najednou, ale musela by se znovu rozebrat a položit dlažba asi na 6 m² chodníku a 4 m² ulice, aby se to dalo bezpečně vykopat, a zbylo tam místo pro práci. Jenže ta firma, co to nové potrubí položila, se právem brání, že to udělala podle projektu. Jak tedy k tomu došlo, můžeme jen hádat, ostatně to neví přesně ani dodavatel tepla a majitel těch potrubí. Nejblíže pravdě bude asi to, že v původní dokumentaci nikdo nevyznačil změnu, že to rozbočení pod chodníkem mělo téčka posunutá navzájem opačným směrem. A firma, která přijela pokládat nové potrubí, už se neměla podle čeho orientovat, protože staré potrubí už bylo vyřezané a ve šrotu, tak to udělali podle projektu... no teď už je to jedno, už to běhá správně snad všude.
Připomíná mi to moje bastly například v tiskárně Robotron 1152, abych mohl přepínat epromky pro kopretiny s různým pořadím znaků, nebo obvod CTI s několikrát předělávanou kompenzací skupinového zpoždění v C110STII. Vypadalo to humusně, ale fungovalo to a zvenčí to nebylo vidět, tak to tam zůstalo. A to jsem nenapravoval ničí chybu, jen jsem tunil... _________________ Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
prexip: z čeho to je?
to mi úplně přesně připomnělo dávnou obsesi, a sice že se na maturitní tablo vyfotíme jako jednotlivci a skupinky malebně stojící-ležící na desce s elektronikou, akorát jsme tenkrát nenašli přes všechno úsilí vhodnou a dostatečně kvalitní fotku se součástkama. Možná líp, protože ta práce s montážemi a maskováním by byla strašná. O nějakým photoshopu se tou dobou nikomu ani nezdálo.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Můžete k příspěvkům připojovat soubory Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.