Zaslal: út leden 16 2018, 10:34 Předmět: Konektor DELL se středovým pinem - na kabel
Na napájecím adaptéru pro ntb. DELL se zlomil kabel těsně za konektorem. Rád bych ho zkrátil a konektor vyměnil. Bohužel takový konektor nemohu nikde sehnat. Neviděli jste jej někdo někde v nabídce? Konektor má tenký středový pin.
Zaslal: út leden 16 2018, 11:04 Předmět:
ještě pro úplnost připomenu že ten konektor má vnitřní a vnější plášť jiný kontakt, a pozná zda-li je připojení notebook. Tak abyste to náhodou nezapojil pouze jako 2 pinový konektor.
Založen: Dec 26, 2004 Příspěvky: 1441 Bydliště: Košice - okolie
Zaslal: út leden 16 2018, 11:18 Předmět:
Zaky napsal(a):
Krabičku zdroje je třeba přes spáru tlouct kladivem tak dlouho, až krabičku rozloupneš, vyměnit kabel a krabičku zalepit. Rozborka kladivem působí brutálně, ale je to jediný mě známý způsob, jak krabičku co nejméně poškodit, po slepení obvykle běžným pohledem vůbec není poznat, že se lezlo dovnitř.
Mne sa este osvedcilo na niektorych tychto zdrojoch stlacat spoj krabicky vo zveraku, postupne dookola niekolko krat. Ak sa postasti rozlupne sa to tak ze je mozne pekne znova poskladat a zalepit
Naposledy upravil mikollar dne út leden 16 2018, 11:21, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: út leden 16 2018, 11:20 Předmět:
Podařilo se mi při takovém "loupání" IBM adaptéru i ulomit kus feritu na jádře tráfka. Jestli není rozumnější ten starý kabel střihnout a nadpojit venku, dát do smšťovačky a uchytit třeba ke krabičce stahovací páskou, než loupat ten adaptér. Na loupání bude pak mít času dost až pojde elektronika
Záleží, jestli ten adapter jen někde leží, nebo se tahá a jak moc by vadilo takové estetické hledisko.
Založen: Jan 10, 2018 Příspěvky: 536 Bydliště: Olomoucký kraj
Zaslal: út leden 16 2018, 14:29 Předmět:
radioelectrum napsal(a):
ještě pro úplnost připomenu že ten konektor má vnitřní a vnější plášť jiný kontakt, a pozná zda-li je připojení notebook. Tak abyste to náhodou nezapojil pouze jako 2 pinový konektor.
A já ještě upřesním, že ten středový kolík vede na speciální obvod ve zdroji a pokud nebude zapojen, notebook prohlásí, že jde o neznámý adaptér, nebude dobíjet baterku a drasticky sníží výkon na minimum.
Mně neodešel konektor, ale zřejmě ten obvod ve zdroji, tak jsem musel koupit náhradní, protože se na tom nedalo pracovat
Zaslal: út leden 16 2018, 14:49 Předmět:
Ten obvod neodide len tak - je to 1-wire EEPROM. Najcastejsie sa prerusi ten stredny vodic v konektore. Alebo sa rovno cely konektor rozpadne, ak je to svietiaca verzia.
Zaslal: st leden 17 2018, 0:06 Předmět:
Já ten plast na konektoru normálně podélně rozříznu skalpelem až na kabel a rozehnu. Kovovou část opatrně vyjmu, odpájím starý kabel, který o zlámaný kousek zkrátím a připravím si nový konec přesně podle té odpájené části. A pak to normálně napájím zpět tak, jak to bylo původně. Když je to přesné, tak obal zase krásně "zavřu" a zalepím vteřiňákem. Pokud se to nepovede přesně napájet a něco málo uvnitř vadí, tak se to překážející nechá lehce tím skalpelem odříznout. Po zhruba 50-ti poposazených konektorech mám již dostatečnou zručnost a cit, takže výsledek je jak originál. Jen doporučuji neslepovat ten děrovaný koneček (je tam jako vývodka, ale udělá více škody jak užitku) nechte ho normálně volný. Kabel se ve vyústění tak neláme, protože ten konec se krásně otevírá a nedělá na kabelu ostrý ohyb. Zatím se mi takto opravený kabel ještě nevrátil...
Vašek
Zaslal: st leden 17 2018, 8:30 Předmět:
Tych konektorov som videl najmenej tri druhy:
- plastovy svietiaci zlozeny z dvoch polovic - ten sa da rozobrat, ked bola ta svietiaca cast znicena, tak som tam nalial priesvitny epoxid
- gumovy svietiaci - ten sa mi nepodarilo rozumne rozobrat
- gumovy nesvietiaci - ten som este nemal zniceny
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.