NC580 a esovité raménko? Nepleteš si to náhodou s NC430? NC580 jsem viděl vždycky s rovným, převzatým z NC420, a s přenoskovou hlavičkou ze souběžných NC300.
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9718 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: ne říjen 01 2017, 16:21 Předmět:
já bych řekl že NC580 má rovnou tyčku-trubičku kdežto NC430 (HC43) a L-435
křivé "S" ramínko ale to nic, to je kosmetika...jo ! leda bastlířská úprava doma _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Naposledy upravil konosuke dne ne říjen 01 2017, 16:48, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: ne říjen 01 2017, 16:48 Předmět:
Je to tak - NC580 v exportním provedení jako Lenco L435 má raménko esovité místo rovného.
Sinclair: deformaci talíře z důvodu nevhodného uložení, nebo skladování nelze paušalizovat. Můj NC450 jsem kupoval nový, neležel před tím někde dlouho ve skladu, byl používán jen v bytě a prověsil se do tvaru hřibu nedlouho po uplynutí záruky.
Naposledy upravil Hifista dne ne říjen 01 2017, 16:57, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9718 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: ne říjen 01 2017, 16:54 Předmět:
helejte, nepasoval by náhradou talíř NC452 ? je pozdějšího data a může někde zahálet, dostupný, ten gramec byl hybridem NC450, dostal rovné ramínko a headshell podobné NC420 soudě vizuálně, doma jsem neměl, nepoužíval _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Zaslal: ne říjen 01 2017, 17:02 Předmět:
ÁÁno, prohodil jsem je mezi sebou, omlouvám se.
hifista:
I tohle je možné, pokud šlo o mimořádný nepodarek už při lití, nebo jej místně přehřáli při odvrtávání - vyvažování.
Tohle poslední mám přímo z fabriky, řekli mi to tam. Že se občas mělo najíždět tupými vrtáky/frézkami, že se talíř údajně zkroutil už při dané operaci, ale pak se zase srovnal.
Měli zřejmě za to, že natrvalo a jak píšeš, asi to byl jejich krutý omyl. Ale já si ani ze servisu nepamatuju, že by někdo reklamoval zdeformovaný talíř ještě v záruce, ani dost dlouho po ní.
To spíš paradoxně byly záruční stížnosti na vrtulové plechové výlisky pro řady NC/NZC420-430.
Ale to, co jsem napsal o skladování zinkalu opravdu sedí, je to jen popis toho, s čím jsem se setkal u hromady exemplářů při jejich resuscitaci do provozu, často po 20 letech skladování a víc.
Naposledy upravil sinclair dne ne říjen 01 2017, 17:12, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: ne říjen 01 2017, 17:02 Předmět:
Včera jsem dovezl moderní gramoradio Diamant? i s přenoskou , ale bez tácu . je to podložené hliníkovým podtalířem , běžným u Litovle . Co se tam bude hodit ?
Podle všeho existovalo dvojí provedení: L435 s esovitým raménkem a L435GT s rovným raménkem. Talíř z NC452 by měl být shodný s talíři předchozích modelů. Gramorádio by měl být Dominant 1039A, v něm bylo originálně šasi HC-16 s plastovým subtalířem, kovový bude nejspíš předělávka. Měl by tam pasovat plechový talíř z HC-15 nebo 16.
Zaslal: ne říjen 01 2017, 17:15 Předmět:
Výrobků s vestavěným šasi HC15-16 bylo ve SD vždycky mraky, někdo to mít určitě bude, možná aj já.
Kovový subtalíř na HC15-16 jako úprava, pokud není nemagnetický, vůbec ničemu neprospívá - přesně naopak.
EDIT:
Teď koukám, že jsem se zas tak moc nespletl - mám tu fotku HC58 s esíčkem, ale je velká, nevejde sem. Takže musely být i NC580 s esíčkem, možná variantně, nebo podle sérií.
Já je ze servisu už moc nepamatuju, asi se na nich nic moc nesralo.
Kovový subtalíř pro HC-15 a 16 bude nejspíš amatérský výrobek, originální zinkalové talíře měly větší průměr a dávali je do prvních NC420 a vyšších modelů NC 440 a spol. Kovové obdoby plastových subtalířů menšího průměru z nižších modelů HC-15, 16 a 30 jsem ještě neviděl.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.