Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18477 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st září 13 2017, 9:18 Předmět:
To nevadí, jednou mi ho celníci vygenerovali podle nějakejch tabulek a přičetli k ceně. No a tím jsem se dostal na "vyšší level" (nad 150E) tedy jak DPH tak navíc Clo. _________________ Jirka
Zaslal: st září 13 2017, 10:16 Předmět:
jo, to můžu potvrdit....
mě teda šlo jen o DPH
Věc za cca $17,- a free shipping, ale Pošta to dala k celníkům a ti mi k tomu připočetli poštovný podle tabulky. Asi 480Kč a bylo vymalováno, bylo to přes 22€ a už počítali DPH + k tomu poplatek za zastupování poště
Na dotaz mi odpověděli, že kdyby na faktuře bylo, že dopravný je součástí ceny, tak by to prý prošlo. Ale pokud je uvedeno že je doprava zdarma, tak ji prý musí doplnit podle tabulky....
Od tý doby u všech zásilek požaduju napsat, že dopravný je součástí ceny.
A zatím mi klucí šikmovoký to tam vždycky dali....
Zaslal: st září 13 2017, 15:07 Předmět:
Danit neexistující poštovné je ještě sranda, ty neznáš daň z daně?
To se vezme zboží, k němu se přirazí spotřební daň a to celé "zboží+daň" se ještě zdaní DPH...
Litr benzínu řekněme 8Kč + 12,84Kč (spotřební daň) = 20,84Kč, s DPH pak 20,84*1,21=25,20
Daň ze zboží (8*1,21) je 9,70, daň z daně (12,84*1,21) je 15,50 _________________ Kampaň, účelovka, nepodepsal, Palermo, ODS, Kalousek, je líp a jsou na to čísla, nastudujte si to.
To ale zdaňuješ čosi, čo existuje. Ale zdaniť niečo, čo nidky nebolo vyrubené ani zaplatené? Veď to je ako daňový podvod z návrratky DPH za neexistujúci tovar/služby. Akurát v tomto prípade neojebáva občan štát, ale štát občana. Nie je to trestné?
Zaslal: st září 13 2017, 17:48 Předmět:
Ruprecht napsal(a):
Litr benzínu řekněme 8Kč + 12,84Kč (spotřební daň) = 20,84Kč, s DPH pak 20,84*1,21=25,20
Máš to špatně, spotřební daň je součástí ceny výrobku od výrobce. Dále je DPH proto, že má takový ten předepsaný obrat, že? Atd. atd.
Řešit by se měla spíše pouze a jen ta spotřební daň a její nemorální výše.
To je asi stejné, jakože vyrobím práci za 10, přidám spotřební režii 90 a prodávám za 100. Pokud jsem plátce DPH, tak ještě přidám 21 pro odvod té DPH, takže výsledně za 121.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18477 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st září 13 2017, 21:37 Předmět:
passion napsal(a):
Nie je to trestné?
Není, v česku na to mají celníci zákon nebo vyhlášku. Vím o člověku který si myslel to samý co ty a poslal stížnost na Generální ředitelství celní správy ČR. Odpověď nedostal ani po urgenci a tak to vzdal. _________________ Jirka
Zaslal: st září 13 2017, 21:48 Předmět:
Prostě samé kecy , objednej a dej zprávu . Objednávak jsem i nad 40E a žádné clo nebylo . Třerba jsem měl,kliku , ale vo vo vo tom to je . Ne ser dopředu .
Zaslal: čt listopad 09 2017, 18:53 Předmět:
Kupoval jsem 2x BAOFENG UV-82 Radio VHF/UHF 137-174/400-520MHz Dual Band Radio Walkie Talkie Transceiver CB Professional
přes GEEK stali 1680,-kč a byly bez cla a DPH _________________ Když jsi blbej, zeptej se....
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8100 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: čt listopad 09 2017, 20:10 Předmět:
Já si nedávno objednal 1ks na Ebay, z Německa. Za cca 800,- vč dopravy. Z Evropy by to mělo být bez cla i daně. Tak čekám jak to dopadne.
vlada 48, jak to chodí? máš nějaké recenze, porovnání, zkušenosti? Kdyžtak SZ, tady bylo téma CLO-danění. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8100 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: pá listopad 10 2017, 21:47 Předmět:
UV-82 za týden po objednání v pořádku doma. Objednáno ze zóny EU, tedy bez cla a dph. Cena vč. dopravy 870,- _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.