Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9006 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: čt říjen 13 2016, 17:36 Předmět:
San Remo Extra, kilovku mám tak na čtvrt roku. Připravuju v konvičce, pressovar bych doma prostě nevyužil, i když bych rád. Turka z toho udělám tak jednou za měsíc, taky se dá.
Založen: Jun 21, 2005 Příspěvky: 641 Bydliště: Opava
Zaslal: čt říjen 13 2016, 17:56 Předmět:
Lidl, zrnková červená kolem 80kč za 0,5kg. Když jsou Italské týdny, bereme jejich 1kg za 250kč, nějaká mix arabica/robusta. Příprava v Saeco Odea Giro - stroj k nezaplacení a neutahání. Jede od roku 2009, denně minimálně 1 kafe, spíše 3-4.
Založen: May 30, 2006 Příspěvky: 6558 Bydliště: Seč
Zaslal: čt říjen 13 2016, 18:33 Předmět:
forbidden napsal(a):
San Remo Extra, kilovku mám tak na čtvrt roku. Připravuju v konvičce, pressovar bych doma prostě nevyužil, i když bych rád. Turka z toho udělám tak jednou za měsíc, taky se dá.
No hele, moku občas taky vytáhnu
Akorát mám takovou nízkokapacitní, je jen na maličkýho prcka (~100ml), ne na moje standardní kafe (>500ml) _________________ Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Založen: May 30, 2006 Příspěvky: 6558 Bydliště: Seč
Zaslal: čt říjen 13 2016, 18:58 Předmět:
Jestli nejseš fajnovka, vem si plecháček, jestli fajnovka jseš, kup si džezvu, nasypej do toho dvojnásobek mletýho a uvař si arabský kafe (3-4x převař, ale bacha, zezačátku to dost pění!). To potom budeš vypadat takhle:
_________________ Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Založen: Jun 21, 2005 Příspěvky: 641 Bydliště: Opava
Zaslal: čt říjen 13 2016, 18:58 Předmět:
Nevím která z nich je do kysela, proto beru jen mix rob/arab Každopádně ta Lidl je super v poměru cena/výkon. On ten automat to kafe žere jak Volvo turbo benzín
Založen: May 30, 2006 Příspěvky: 6558 Bydliště: Seč
Zaslal: čt říjen 13 2016, 19:09 Předmět:
Ta hnusnější (a nakyslejší) je robusta. Tahle odrůda je ale odolnější a plodnější (asi jako jedno naše milovaný etnikum), proto je levnější a proto se u nás nejvíc prodává.
Hele, takový cibetkový kafe - dal by si někdo? _________________ Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9006 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: čt říjen 13 2016, 19:20 Předmět:
No já nevím, klasickej turek mě většinou moc nechutná a ta arabská příprava bude asi chuťově podobná?
Já mám nejradši ristretto, malý a silný, to mi přijde chuťově zdaleka nejlepší. Ale musí to umět udělat a to je celkem problém. Když řeknu v restauraci, že chci presso, tak většinou donesou lavór hruškové vody. Ristretto neznají vůbec. Zatím v Brně znám jen asi tři kavárny, kde to umějí. Ale nechodím po kavárnách, to jen příležitostně zkouším.
Založen: May 30, 2006 Příspěvky: 6558 Bydliště: Seč
Zaslal: čt říjen 13 2016, 19:33 Předmět:
Ne, chuťově je lepší. Prostě:
1) Vemeš plecháček a dáš do něj třetinu vody a klepneš do něj lžičku mletýho kafete (nebo víc, pokud z toho hodláš dělat víc kafí)
2) Přivedeš nad mírným plamenem k varu, ALE bacha, začne brutálně pěnit!
3) Až bude hrozit přetečení zásobníku, plecháček na 10-15 minutek odstavíš
4) Hodíš to zase na sporák, tentokrát už by měla bejt pěnivost nižší, pak zase odstavíš
5) Tohle zopakuj ještě jednou, dvakrát, dokud to nepřestane pěnit, dokud to nebude normálně bublat
... a máš arabáka
Podařilo se mi takhle uvařit koncentrát, ale čím víc kafete, tím víc to pění. Ale pak, až pěnivost zmizela - jak se to vařilo, byly na tom hnědý bubliny s jakoby kovovým leskem
První lok je takovej hořkej, další už ne. Vono je to ale takový zrádný, protože ze stejnýho množství kafete vydoluješ asi dvojnásobek kofeinu, než z turka. _________________ Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Naposledy upravil MetalGod dne čt říjen 13 2016, 19:34, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Jan 12, 2009 Příspěvky: 594 Bydliště: Pelhřimov
Zaslal: čt říjen 13 2016, 19:33 Předmět:
100% Arabica - Brazilie, Kolumbie, Indie, Peru ... a dokonce i "ochucený" jsou zajímavý
oxalis, manucafe.cz a další.... _________________ Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Založen: May 30, 2006 Příspěvky: 6558 Bydliště: Seč
Zaslal: čt říjen 13 2016, 20:45 Předmět:
Myslíš směs vody, ethanolu, karamelovýho barviva a methylesteru kyseliny mravenčí?
(Jo, to je rum) _________________ Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.