Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18477 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: út srpen 23 2016, 23:41 Předmět:
Zvláštní, postřik proti listožravýmu hmyzu v jehličnatým lese. Aspoň podle fotky. A ještě k tomu vojáci. Podezřelé, to bude zase nějaká konspirace. _________________ Jirka
Zaslal: čt srpen 25 2016, 20:44 Předmět:
kokun napsal(a):
V NE u nás pěkně zapršelo, ale teploty už taky lezou ze dne na den pěkně nahoru. Přes víkend je předpověď až na +33°C. Vedra nemají rády nejen houby, ale ani já.
Nestíhám - včera jsem byl "zase" (i se synem, který se "chystal" snad týden, když viděl co nosím). Kvůli houbám ale nestíhám pak téměř nic jiného (min. týden to byly jeden den hřiby a druhý pak brambory, . . . ).
Takže včera jsme byli dva - ale v 9:30 jsme už "upalovali" z lesa, jak i tam už začínalo být příliš teplo. A už buďto rostou míň, anebo o to víc houbařů chodí - potkali jsme jich min. 10.
Houby nemají v lásce:
1. Vítr - ten totiž většinou vysušuje půdu víc než sluníčko;
2. Vedro - resp. velké střídání teplot (nočních a denních). Když to vezmu např. dnes: v noci cca 12°C a odpol. téměř 30°C (a bude hůř - v NE a PO má být až 35°C). Z těchto důvodů je proto ideální září (v noci 10÷15; přes den cca 20), ale i říjen ( v noci někdy i mírně pod nulou, zato ve dne třeba 10÷15).
Takže kromě hřibů musím stíhat třeba i takovou zahradu (na chalupě), tak proto příspěvek až dnes.
24.8.2016.jpg
Komentář:
Včera - kruh. koš jsem nasbíral já, oválný syn (ač nehoubař, taky to není na něj špatné - njn když jsem ho přivedl "až téměř k nim" :-)
_________________ „Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Naposledy upravil KUBO dne po srpen 29 2016, 18:45, celkově upraveno 1 krát.
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9718 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: po srpen 29 2016, 11:49 Předmět:
To máš dobré enemže v našich Beskydech se objevil vlk, rys, ba i medvěd měl být viděn jestli to ovšem není myslivecká latina k zastrašení houbářů... _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
_________________ „Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Zaslal: po říjen 03 2016, 6:26 Předmět:
já to řikal hned, asi posl(r)anci z nudy chodí čmuchat na EB a tu je výsledek... _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Zaslal: po říjen 03 2016, 6:48 Předmět:
to máš to samý jak průzkum veřejnýho mínění a spokojenosti ovčanů, sledovanosti TV apod., mě se nikdy na nic nikdo nezeptat, nikde jsem nehlasoval, jó statistika velká věda jest _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Pro nás je důležitý závěr, že je nutné, jakkoliv je to nepohodlné, okamžitě začít řvát všemi možnými cestami. _________________ Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Zaslal: čt říjen 06 2016, 19:26 Předmět:
Tak nám začátkem tohoto týdne skončilo nejen babí léto, ale hlavně další (více než měsíční ) "období sucha".
Takhle ještě dobíhala úrodná "srpnová vlna":
Zaslal: čt říjen 06 2016, 19:26 Předmět:
Přestože se zdálo, že hřiby nemohou růst žádné, tak já jsem chodil do lesa snad každý týden.
A úplně s prázdnou jsem nepřišel nikdy.
Pouze se potvrzovalo to, co tvrdím už dávno: "Není problém donést koš hřibů když rostou - je ale kumšt, donést jednoho, dva, anebo tři, když nerostou"
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.