Zaslal: st červen 22 2016, 22:22 Předmět: Disketova mechanika a voda
Pri cisteni jedneho totalne zasrateho PC som rozobral disketovu mechaniku (Panasonic) - bola plna lepkaveho prachu. Normalnym sposobom nevycistitene. Tak som ju umyl celu vodou, ved vyhodit sa to da aj potom
Po vysuseni som hlavy vycistil izopropanolom a testoval. Nacitalo to prve stopy, ale potom to zacalo blbnut, aj motor pohyboval hlavami nejako divne. Tak ma napadlo kvapnut olej na vodiacu tycku hlav - a zacalo to fungovat, normalne to nabootuje aj kopiruje subory. Takze disketove mechaniky je mozne umyvat vodou, len pozor na mazanie
Založen: Aug 08, 2007 Příspěvky: 2914 Bydliště: Tryskáčovo na Záhorí.
Zaslal: st červen 22 2016, 23:57 Předmět:
Občas aj áno. Nedávno som vyviedol známeho z rovnováhy fotkou, uloženou na 5/4´´ diskete. Nemal ju ako prečítať. Ja ju na P4 nainštalovanú mám, na počudovanie ju aj základná doska podporovala, tak som ju tam dal. _________________ Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Zaslal: čt červen 23 2016, 7:16 Předmět:
ja som disketovky mal uz len viacmenej ako dekoraciu v pc bedni. Ale, ked mi mama minule podala disketu s tym, ze to potrebuje vytlacit a akosi ju neslo vytlacit (samozrejme zaloha dokumentov nebola, pisalo a ukladalo sa priamo z diskety), tak som ich pre istotu vsetky povyberal a vyhodil. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Zaslal: čt červen 23 2016, 7:21 Předmět:
Mechanik aj diskiet mam dost - len ked sa mechanika malo pouziva, je vhodne ju pred vlozenim diskety vycistit (aspon vyfukat prach), nech sa disketa hned neznici.
Zaslal: čt červen 23 2016, 9:24 Předmět:
Já bych koupil nějaké 3,5" mechaniky s 24 nebo 26 pinovým konektorem...
Když tak pošlete SZ... _________________ Kampaň, účelovka, nepodepsal, Palermo, ODS, Kalousek, je líp a jsou na to čísla, nastudujte si to.
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9103 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: čt červen 23 2016, 9:24 Předmět:
Jj, lepkavej prach znám z PC u kterýho sedí kuřáci. To když vidím, tak se otáčím rovnou ve dveřích. Kdysi jsem takovou lahůdku měl doma na testy a smrděl mi z toho celej byt. Už nikdy víc.
Jinak taky v nouzi nejvyšší umývám elektroniku ve vodě s jarem, jen z toho sundám třeba relé a věci, kam by mohlo zatéct.
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9103 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: čt červen 23 2016, 9:45 Předmět:
Dobrý je ty mokrý věci ofoukat proudem vzduchu, ideálně teplýho. Někdy to suším i horkovzduškou.
Jednou jsem takto umýval i větráky, byly dost špinavý, ale dobrý a kvalitní. Taky přežily.
Zaslal: čt červen 23 2016, 9:50 Předmět:
Tiez to susim teplovzdusnou pistolou - fukanie naplno, teplotu nastavim tak, aby to nepalilo na rukach. Trva to dost dlho - a nikdy neviem, ci pod nejakym velkym BGA nezostala voda.
Pokud to zařízení snese, tak po koupeli ořívám v horkovzdušné troubě nad 100℃. Pak mám jistotu, že se voda vypaří - vyvře. Nic nezůstane ani pod BGA. Dobře se vodou čistí všechno, co bylo utopeno, nebo polito.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.