Zaslal: pá březen 25 2016, 18:35 Předmět: Sklokeramická deska MORA MECT 610FSC2 (4320.202C)
Ahoj,
na sklokeramické desce MORA MECT 610FSC2 (4320.202C) mi přestala chodit velká plotna. Dnes jsem sundal celou varnou desku a podíval se dovnitř. Proměřil jsem odporový drát, ten je nepřerušen. Po běžné vizuální kontrole se mi nelíbil ten termistor (nad odporovým drátem) a tak jsem proměřili ten a je asi porušen. Oproti ostatním má Momh odpor, zbylé tři mají prakticky při pokojové teplotě 0ohm. Dá se někde sehnat takový to typ??
Děkuji za odpověď či názor, s pozdravem
Filip B.
P.S.: na ostatních plotnách se mi ten termistor, také zdál už trošku očouzen, takže si myslím, že budou další plotny brzy následovat.
Zaslal: pá březen 25 2016, 20:13 Předmět:
Jestli máš na mysli tu skleněnou (je to křemenné sklo) trubičku s drátem uvnitř, tak to není termistor, ale dilatační termostat, na konci má krabičku a v ní mikrospínač, ten má asi problém, za studena musí být sepnutý. Termostat se samostatně asi neprodává, pokud by měl někdo podobný ze spáleného hnízda, vyměnit by šel. Pokud se na to cítíš a konstrukce termostatu to dovolí, dalo by se do něj podívat a kontakty očistit, může mezi nimi být nějaká nevodivá nečistota, nebo jsou hodně opálené, případně je celý termostat vyhřátý.
Jak píše Zaky, samostatný termostat se jako nd neprodává, jedině z jiné, spálené, plotny. pak je jeho výměna možná. Originál termostat má většinou jeden vývod přibodovaný/přivařený k vývodu od spirály, takže je třeba vyřešit toto propojení při výměně
Zaslal: so březen 26 2016, 17:28 Předmět:
Moc to neodchází, dost to vydrží, sestře jsem opravoval sporák po rozbití sklokeramiky a přeražení jednoho termostatu. Čistě náhodou jsem narazil (po koupání v podolí ) na vyhozený sporák, taky Mora, i když jiný model a v dost hrozném stavu, tak jsem ho zrekvíroval. Sklo s horním rámem pasovalo, plotýnku jsem přehodil celou, byla jiná. Už je to dost let a pořád vše chodí. Takže bych nejdřív zkusil termostat prozkoumat a kdyby to nešlo, buď koupit nové topné hnízdo, případně použít to nabízené v odkazu výše. Alternativa je taky navštívit sběrný dvůr a něco tam kuchnout. Ne vždy jsou ale takovým aktivitám přístupní. Jinak spoj je zjevně bodovaný, pájení natvrdo může znamenat nezdravé tepelné zatížení součástí.
[quote="Cowley"]Skoda. Mozna by tam mohlo pasovat neco z moji nabidky .
pokud bude souhlasit celkový průměr plotny (předpokládám že je to nejspíš 145mm, případně 180mm) tak tam plotna od Cowleyho namontovat půjde (plotny používají snad všichni výrobci spotřebičů stejné, nebo když ne stejné tak záměnné).
A toho že ti odejdou vzápětí ostatní bych se zase až tak nebál, zase tak často ty termostaty neodcházejí
Naposledy upravil sr71 dne so březen 26 2016, 19:44, celkově upraveno 1 krát.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.