Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Tohle pan prezident přehnal
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Co je nového?
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 15569
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: pá březen 18 2016, 15:35    Předmět: Citovat

divous napsal(a):
Takových se momentálně v hrobech obrací víc. Confused


Ale houbelec, kdyby mohli, tak na nás jen zaprděli, ale všici jsou na prášek. A ze Zemana nemusíte být zase tak podělaní, dělal to už před 10 lety. Jen někomu se to tak líbilo, že ho teď i volil. Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19603
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: pá březen 18 2016, 16:36    Předmět: Citovat

Kdepak před 10 lety, jemu to z nějakého důvodu procházelo už za Komančů, i když se to smělo publikovat jen v Hospodářských novinách a T-magazínu, a ještě ne moc často. Trefoval se hlavně do ztrát způsobených únikem nápadů, vynálezů a zlepšováků, do zahraničí, které zavinil náš zkostnatělý systém ochrany autorství, zvlášť, když s nápadem přišel někdo, komu na to nemohla žádná fabrika zařídit autorské osvědčení. Komančové vůbec neradi přiznávali patent konkrétnímu jednotlivci, ještě tak kolektivu autorů, u toho to prošlo. A nejhůř na tom byli ti na volné noze (výtvarníci, fotografové a všichni ti, komu nešlo přišít, že něco vymyslel v rámci zaměstnání a v pracovní době, protože dělal v úplně jiném oboru, než v jakém tvořil). Tohle Zeman glosoval svým dodnes osobitým způsobem a celkem netrpělivě jsme čekali, kdy od něj zase něco vyjde.
Určitě znáte tu scénku Kaisera s Lábusem, jak akademický malíř přišel na patentový úřad přihlásit hlavolam, takovou kostku, co se na ní musí srovnat barvy. A byl tvrdě odmítnut. Při třetí nebo čtvrté návštěvě na něj neměl úředník čas, protože si hrál s Rubikovou kostkou z Maďarska.
Bylo to podle Zemana, ale hodně pokrácené: chyběla tam ta pohádka o kohoutkovi a slepičce - sežeňte někoho, kdo to bude vyrábět, a my vám na to udělíme ochranu průmyslového vzoru. Pak se našlo družstvo, které by to bylo ochotné zavést do výroby, ale chtělo napřed to potvrzení autorství průmyslového vzoru. A zase dokola...., až o tom kdosi napsal do HN a pak se lze jen dohadovat, jak dlouho Ernö Rubikovi trvalo vymyslet do kostky ten kloubový mechanismus.


Až mnohem později jsem pochopil, že Zemanovi jde lépe jízlivé rýpání a rozvracení, než budování a vytváření, i když mu musím zpětně přiznat, že do mnoha věcí šil právem. Ale do mnoha raději neměl mluvit vůbec.
Ale to už nebyla ta chuť, když si každý mohl publikovat kdekoli cokoli.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nika



Založen: Feb 17, 2008
Příspěvky: 199
Bydliště: Dačice

PříspěvekZaslal: pá březen 18 2016, 21:52    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MetalGod



Založen: May 30, 2006
Příspěvky: 6558
Bydliště: Seč

PříspěvekZaslal: so březen 19 2016, 7:42    Předmět: Citovat

Tesat do kamene!
Bohuzel...

_________________
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19603
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: so březen 19 2016, 9:57    Předmět: Citovat

No vida: to, že jsme vořeši nejen Evropy, ale podstatně většího kusu světa, jsem tu psal už v době, kdy jsme běhali na Elektroworldu, tedy ještě před panem Hubálkem. Ostatně jeho článek tak jako tak poprvé vidím až teď, takže věřte, že to neopisuji od něj.
Určitě jsem to tehdy napsal v souvislosti s odmítáním toho, jak hrstka samozvaných multikulti ochránců jedné z menšin diskriminuje většinovou populaci po obou stranách Beskyd. Koukám, že pan Hubálek to viděl stejně, a že to platí dodnes. Bylo to delší povídání, zřejmě to zmizelo s některým ze smazaných už spících vláken, našel jsem totiž jen jednu zmínku, že to tu už bylo, ale zopakuji podstatu:
Netřeba přimíchávat další národy a kultury a ještě je zvýhodňovat, multikulti je zločin, případně s nějakým zločinem přinejmenším úzce souvisí, jako bychom si nestačili sami.
Jsme pouliční eurosměska, vořeši. A to je fakt, který se nám sice může nelíbit (jako, že se mnohým skutečně příčil), můžeme s ním nesouhlasit, ale opravdu s tím nic nenaděláme. K definici národa nám musí stačit nějaké ty tradice a společné jazyky. A ani ty už nejedou každému a jsou trnem v oku řadě europoslanců.
Ani dotaz "chcete tím říci, že naše babičky a prababičky byly všechny nevěrnice a štětky?" (přesné znění se tu nezobrazuje) nic nezměnil na tom, že čistokrevný Čech, Moravan, Slezan ani Slovák nejspíš vůbec neexistují. A, i kdybychom řekli, že to nad 11 generací zpátky řešit nebudeme a prohlásíme všechny, kdo vyhoví, za etnické, pak odhaduji, že jejich podíl v populaci nepřesáhne 2 ppm. Ano - nejméně 531 441 vořechů na jednoho etnicky čistokrevného, a i ten "etnický Čechoslovák" tu nálepku dostane jen úředně, protože na dvanáctou, třináctou a další generaci předků nikdo nebude brát ohled. A to beru ideální stav, kdy předpoklám, že v těch sledovaných 11 generacích se té reprodukce účastnili jen příslušníci našich národů, což je také jen teoretický předpoklad.

Ostatně pan Hubálek nás měl přečtené velmi dobře: nevěříme na národní hrdost, ze všeho si děláme šoufky (tedy i z hrdinů, kteří něco vykonali pro nevděčný národ, zatímco pro jednání lumpů hledáme omluvy, ba dokonce jim přiznáváme zákonem větší práva, než těm slušným a poctivým). Všimli jste si, že když někdo z našich politiků či jejich kamarádů a příbuzných vymyslí nějakou další lumpárnu ve svůj prospěch, že zákon proti této lumpárně dopadne na všechny, tedy i na ty, kdo nejsou u pramene a nikdy by je proto stejná lumpárna nenapadla? To aby si lump nestěžoval, že je pronásledovaný.

Také, jakkoli nerad, přiznávám, že průměrné IQ klesá. Kdosi chytrý řekl, že populace hloupne ředěna semenem potentních idiotů, já bych řekl, že to vystihl, každý kbelík má své dno. Přestože je známé, že každý máme nějakou nevyužitou rezervu některého z druhů přirozené inteligence, nevyužíváme jí. Ta se prý musí cvičit, jenomže do toho se nikomu dobrovolně moc nechce, protože to stojí čas a je to namáhavé. Patrně kvůli té dřině se to ve školách nesmí vymáhat, aby pro vše na světě z toho někdo neměl trauma.
Jak jsme jednou vylezli na vršek, dál na všechny strany už to s námi může jít jen s kopce. A to se pokládám za optimistu, když čekám, kdy už zase narazíme na to dno, od kterého se zkusíme odrazit, protože už jsme se s toho kopce dostali po krk do sraček, ale ještě pořád nemáme dostatečnou motivaci plavat a vydrápat se aspoň na břeh, vždyť dýchat ještě můžeme, a ta hustota hezky nadnáší. Tak čekáme, až nám nic jiného nezbude.
A zase si z toho budeme dělat šoufky z toho, jak jsme je vyprskli a vyklepali z uší, a jak výpary prospěly našim průduškám, a zase nám to pomůže přežít...

Takže k tématu: obávám se, že pan prezident to tentokrát nepřehnal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bu2520



Založen: Jul 16, 2007
Příspěvky: 4258
Bydliště: u HK

PříspěvekZaslal: so březen 19 2016, 11:51    Předmět: Citovat

můj osobní názor je ten, že chytrých lidí je stále stejné procento, jen se prostě chytrost nevyplácí, na rozdíl od vychytralosti. Zrovna tak není modní trend poctivost. Prostě být inovativní něco vymýšlet a věnovat mnoho času zdarma není in.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
konosuke



Založen: Dec 18, 2006
Příspěvky: 9685
Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí

PříspěvekZaslal: so březen 19 2016, 17:53    Předmět: Citovat

von asi ten socík neměl dvakrát v lásce nadprůměrné intelektuály co tak nějak vybočovali z řady nastoupené čety, Dolfi s knírkem zavřel české VŠ viděl v tom ohrožení svých cílů a ambicí, dějiny se opakují
PS. nejsme blbci, to z nás je dělají a my tleskáme, parazity volíme, jak dlouho ještě ? až na chleba nebude a pošťák doručí povolavák ? no potěš koště

_________________
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jimmi2



Založen: Jan 04, 2010
Příspěvky: 1180
Bydliště: Praha, Teplice

PříspěvekZaslal: so březen 19 2016, 18:32    Předmět: Citovat

Hill napsal(a):
...i když se to smělo publikovat jen v Hospodářských novinách a T-magazínu... ...komančové vůbec neradi přiznávali patent konkrétnímu jednotlivci, ještě tak kolektivu autorů, u toho to prošlo... ...až mnohem později jsem pochopil, že Zemanovi jde lépe jízlivé rýpání a rozvracení, než budování a vytváření, i když mu musím zpětně přiznat, že do mnoha věcí šil právem...
Za socialismu existovalo pokud vím jenom to autorské osvědčení a jeho majitelem byl automaticky stát, který pak mohl podat patent třeba v zahraničí.
Jak to vypadalo v reálu stačí jeden příklad - kontaktní čočky. Prodána licence za nějakých trapných milion dolarů, poté už ČSSR o patent přišla a dnes je to těžce miliardový byznys. Snad to popisuji správně, je to už dlouho, co jsem znal podrobnosti.
Zemanův článek v Téčku ještě pamatuji, tenkrát vypadal jako velmi rozumný a odvážný pán. Ale co za tím bylo skutečně se mi ve světle současné reality ani nechce domýšlet.....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jiriS



Založen: Jan 14, 2014
Příspěvky: 610
Bydliště: Ašsko

PříspěvekZaslal: so březen 19 2016, 18:56    Předmět: Citovat

Já ten článek pamatuju taky, tehdy jsem z něj byl dost vykulený.
Později jsem se dočetl, že soudruzi z UV (nejen) byli docela zmateni, neb se nedokázali rozpomenout, které poradenské skupiny, které nechali sestavit, zase nechali rozehnat, protože radily jisté tržní reformy...
No, vzpomenout si nemohli, protože Zeman si tehdy leccos vycucal z prstu.
Ale proč- no odpověď by byla možná zajímavá nebo i překvapivá...
Jirka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Co je nového? Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.19 sekund