Dobrý den všem.Nevěděl by někdo prosím,co znamená chybová hláška F61?Věž známý shodil na zem v alkoholovém opojení.Po zapnutí cvakne relé.objeví se F61 ,relé znova cvakne a věž přejde do STB.Povedlo se mi najít,že chyba je v chybovém napětí,co se objeví na výstupu koncáku.Ani jedna deska se mi ale nezdá po karambolu prasklá,schema nemám a číslo výstupního IO koncáku jsem nikde nenašel.Navíc měřit se tam moc nedá.přepnutí do STB je dost rychlé.Neměl prosím někdo něco podobného?
Zaslal: po únor 15 2016, 15:34 Předmět:
ako už napísal rnbw - studené spoje v okolí koncového zosilňovača (zrejme hybridný IO) prípadne prekontrolovať aj zdrojovú časť na studené spoje. _________________ Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
No tak to mě čekají dlouhý zimní večery.Aspoň vím,co je tam za koncový hybrid.Ve věži je na něm jen nápis 24.Jestli je ale v háji,tak by to nemělo cenu dělat,jeho cena je běsná.Desku jsem prohlížel lupou,co u nás používají zubaři/stereo čelovka,zvětšuje pěkně/ a deska je fakt v celku,bez prasklin,nožičky jsem ještě propájel.Ale podle těch stránek z Ruska,dělat to může opravdu víc věcí.Jdu bádat v ruštině.......
Zaslal: po únor 15 2016, 20:28 Předmět:
studené spoje nemusia byť priamo na DPS, môžu byť aj na vývodoch z hybridu KS. v miestach kde sú prispájkované jednotlivé nožičky (piny) toho IO. Riešil som to v jednom domácom kine panasonic - základná doska kompletne prelezená, nakoniec bolo nutné demontovať hybrid a vyslovene sa "vyhrať" s preletovaním jednotlivých pinov na doske hybridu. _________________ Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
Tak akce je u konce s výsledkem marnost nad marnost,vše je marnost.Z obou výstupů leze -46 V,přičemž napájení je +61 a -61 V.Když jsem povolili šrouby u koncáku pro zjištění,zda není upadlá nožička,povolilo se víčko toho hybridního IO a bylo krásně vidět dovnitř.No,na to,že je to deska s pár SMD a čtyřmi výkonovými tranzistory(nebo spíš dvojicemi tranzistorů),je to docela předražená věc.Na ty tranzistory vedou z desky volné drátky bez izolace.Mají od sebe zlomky milimetru.Tak se nedivím,že když ta věž spadla,tak se ty drátky na chvilku propojily a něco,co nemělo se proseklo.Docela mě udivilo,že tak drahý IO je dělaný takhle ledabyle.Po odpojení výstupů věž funguje,dokonce by při použítí oddělovacích kondů i slabě hrála,nicméně CD je taky mrtvé,tak to jde zpátky majiteli.
Zaslal: út listopad 07 2023, 22:34 Předmět:
Já měl dnes hlášku F61 na Panasonic SA-AK44
Na repro výstupech žádné stejnosměrné napětí nebylo.
Ze schématu jsem vyčetl, že signál DC_DET1 hlídá některá mapětí zdroje:
8V, CD7,5V, LED9V, MO10V. To poslední, pro motor kazety chybělo.
Na desce zdroje jsem našel trhliny v cínu na konektoru CN301 pro MAIN CIRCUIT.
Po zapájení OK.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.